Зареждане

Roy Jones: Днешните боксьори много говорят, но не предприемат рискове

Roy Jones: Днешните боксьори много говорят, но не предприемат рискове
Публикувано на: Януари 3, 2017 в 10:31 ч
 
Бившият световен шампион в четири категории Roy Jones Jr. сподели мнение, че боксьорите в днешно време са по-склонни да говорят, отколкото да действат и да предприемат рискове.


Jones е бивш шампион в категории средна, супер средна, полутежка и тежка. Той си спомни за времето, когато е предприел голям риск, приемайки да се бие с John Ruiz за титлата на WBA в тежка категория през 2003 година. Тогава той записа успех със съдийско решение.

“Например, Julio Chavez се би с всички. Знаехме, че можем да спечелим, но и можем да загубим. Всичко опира до това да радваш феновете. Днешните суперзвезди говорят, само заради самото говорене”, сподели Roy Jones.

Според него, твърде много боксьори се опитват да подражават на Floyd Mayweather, който спечели 300 милиона долара от срещата си с Manny Pacquiao през май 2015 година.

“Той промени начина, по който ние гледаме на бокса. Трудно е да не му подражаваш, защото той направи повече пари от всекиго друг. Ако някой се опита да направи това, коеот направи Floyd, това няма да се получи. Ако имаме страхотен атлет пред нас, всички искаме той да бъде предизвикван… да се бие с най-добрия, а не просто с когото и да е”.

“Най-лошо е да губиш в бокса, защото тогава всички казват, че вече не си добър. А това не е така. В UFC бойците губят и нищо не се случва… те просто отново получават добър мач след това. Floyd направи толкова пари, защото доказа, че никой не може да го “разгадае”. Той е един от най-интелигентните боксьори в историята”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес