Зареждане

Порие се съмнява, че Диаз има шансове срещу Пол в бокса

Порие се съмнява, че Диаз има шансове срещу Пол в бокса
Публикувано на: Май 31, 2023 в 08:25 ч
Дъстин Порие и Нейт Диаз имат богата история в Ultimate Fighting Championship (UFC), като през годините имаха много шансове за битки. По различни причини те никога не са влизали заедно в клетката. Това не означава, че Порие има някаква неприязън, насочена към Диаз, който наскоро напусна UFC, за да си уреди боксов мач с Джейк Пол през август.

"Вижте, искам на всички да им се плаща и да успеят", каза Порие в предаването The MMA Hour, когато беше попитан за двубоя. "Дали ще е в тази или онази организация, не ме интересува, ние залагаме всичко на карта там. Така че се надявам да получи всичко, което е търсил. Надявам се всичко да се получи и да му бъде платено."

Диаз говори за завръщане в UFC, след като изпробва водите в бокса, но "The Diamond" няма да го чака.

"Винаги съм искал да се бия с него", отговори простичко той на въпроса дали смята, че в крайна сметка ще се срещнат. "Никога не казвай "никога", но изглежда, че... това вече е минало."

Порие си има свои собствени цели: 34-годишният боец ще се бие с Джъстин Гейджи за пояса на BMF на UFC 291 на 29 юли 2023 г. Макар че е малко банален трик да се сложи пояс на линия на събитието на UFC в Солт Лейк Сити, това означава, че и двамата мъже получават точки за pay-per-view (PPV), което превръща редовните им хонорари в пари на шампионско ниво.

Диаз ще получи добър хонорар, когато се бие с Джейк Пол на 5 август 2023 г. Говори се, че събитието е разделено на 50/50, като MVP Promotions на Пол се обединява с Real Fight Inc. на Диаз. При целия интерес към двубоя Диаз смята да спечели повече за една вечер, отколкото за цялата си кариера в UFC (включително двубоите с Конър Макгрегър).


Той обаче ще трябва доста да се потруди, тъй като Пол е с 13 килограма по-тежък и с 12 години по-млад. Колкото и да е ясно, че Порие уважава Диаз, той призна, че клони към победа за Пол.

"Определено ще гледам със сигурност", каза той. "Джейк е по-млад, по-голям, по-бърз. Това не е лесен двубой само защото Нейт е ветеран с нужния опит, а Джейк е ново момче, което е звезда в YouTube. Той има парите и удобствата да се обгради с най-добрите хора и да се посвети на битките. Той е по-млад и по-експлозивен и мисля, че боксът на Диаз е добър за ММА, но това е нещо съвсем различно. Това е нещо съвсем различно."

Кой знае, може би дори ще видим "The Diamond" на трибуните с блестящия пояс на BMF, преметнат през рамо.

"Искам да отида на събитието", завършва той. "То е в Далас, а аз съм на шест часа път с кола от Далас, където живея в Луизиана."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес