Зареждане

От лагера на Кобрата с мераци за двубой с Джошуа на 'Васил Левски'

От лагера на Кобрата с мераци за двубой с Джошуа на 'Васил Левски'
Публикувано на: Октомври 30, 2018 в 08:52 ч
Източник: novsport.com
Кубрат Пулев отново е част от Топ 10 на световната ранглиста по бокс, съобщава novsport.com.

Кобрата нямаше активна дейност от година и половина, което доведе до изваждането му от класацията на тежките професионалисти в най-реномирания сайт – boxrec.com.

Според правилата на онлайн регистъра боксьорите, които нямат повече от година официални срещи, отпадат автоматично от ранглистата. Именно такъв бе и случаят с българина, чийто предишен двубой бе на 28 април 2017-а срещу Кевин Джонсън.

Убедителната победа над Хюи Фюри в събота в "Арена Армеец" обаче не само върна Кубрат в класацията, но дори го постави на престижното 7-о място. За успеха си по точки срещу 24-годишния британец Кобрата получава 17 пункта.

Така той събира 192 и застава непосредствено след Дилиън Уайт. Британецът има 200, въпреки че е с актив от 24 победи и едно поражение, което е с два успеха по-малко от Пулев. 37-годишният Кубрат обаче е пред доскорошния претендент №1 на WBC Луис Ортис. Кинг Конг е осми, с актив от 173 точки.

На първо място, съвсем очаквано, е Антъни Джошуа. Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IВО има 683 точки в тежка категория от 22 поредни победи, 21 от които с нокаут. След него е Дионтей Уайлдър (40-0-0), който държи пояса на WBC с 389 пункта. Макар наскоро да загуби от Ей Джей, Александър Поветкин все още държи третата позиция с 236 точки (34-2-0). Пред Кобрата са още Джарел Милър (22-0-1) с 207 точки, който ще боксира след две седмици с Богдан Дину (18-0-0) за званието официален претендент на WBA, както и Тайсън Фюри (27-0-0) със същия актив. Краля на циганите ще оспорва короната на Уайлдър на 1 декември. Братовчед му Хюи Фюри, който загуби от Кобрата, пък падна с 6 места в ранглистата и вече е 28-и с 65 точки.

Междувременно мниджърите на Кубрат Пулев в лицето на Ивайло Гоцев и Джон Уърт от "Епик" ще се опитат да спечелят евентуален търг с Антъни Джошуа и да проведат битка за световната титла на IBF с британеца на "Васил Левски". Това обяви пред "България днес" американският адвокат. Бившият юрист на легендарния Дон Кинг е уверен, че българската страна е способна да спечели търга за организиране на мача срещу колоса в професионалния бокс Еди Хърн, който движи правата на британския боксьор.

"Влизаме в търга - обяви с предизвикателна усмивка Джон Уърт минути след победата над Хюи Фюри. - Видяхте как спечелихме четири наддавания за организиране мач на Кубрат (б.а. - едно от тях беше срещу Еди Хърн). Искаме да направим мача на стадион, защото залата няма да ни стигне. Все още не е ясно дали това ще бъде следващият мач на Кобрата. Ще натиснем този двубой да се проведе възможно най-скоро, но всичко зависи от Международната боксова федерация", каза още адвокатът.

Реално обаче Пулев ще трябва да почака, докато се проведе такава битка. Причината за това е задължението на Джошуа да боксира първо за пояса на WBA срещу задължителния претендент, който в момента се явява Дилиън Уайт. Най-вероятно тази среща ще е през април на "Уембли". Впоследствие вариантите пред Ей Джей за мач са два - задължителна защита на IBF, съответно с Кубрат, или обединителен двубой за пояса на WBC с победителя от Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри. Ако се избере втората опция, то срещата с Пулев ще бъде отложена за началото на 2020 година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес