Зареждане

Новата диета на Tyson Fury

Новата диета на Tyson Fury
Публикувано на: Януари 10, 2018 в 18:00 ч
 
 Tyson Fury се храни седем пъти днвено, като общо за деня си набавя 3500 калори, но сериозно сваля килограми с наближаването на първата му среща от повече от две години насам.
 
Последно той отбеляза победа над Wladimir Klitschko през ноември 2015-та, като сега отново има свободата да се върне на ринга, стига да свали излишните килограми.
 
Fury работи с диетолога Greg Marriott, който в миналото е сътрудничил и на Kell Brook. 
 
Самият Marriott споделя, че откакто се е върнал към тренировките, Fury е свалил вече над 25 килограма. Не всичко зависело от теглото обаче. Психиката на боеца също е сред основите на добрия боец, твърди диетологът.
 
В момента са се фокусирали върху килограмите, тъй като боксьорът не може да тренира здраво заради риска от травми.
 
Всичко е до това как се чувства атлетът. Счупването от тренировки в залата след протеинов шейк може и да не е толкова добра идея.


 
Marriott също споделя, че Fury дневно приемал по 3500 калории на ден, като когато се налагало да гори по 2000 калории, дажбата скачала на 5500, за да успява да сваля килограми, без умората да го възпира.
 
Що се отнася до диетата на боксьора, Marriott разкрива, че се състои от много мазнини, малко въглехидрати и някакви протеини, тъй като тренировката му не била високоинтензивна. Седем хранения дневно, като закуската включва нискокалоричен ръжен хляб, авокадо, яйца и бекон. Без захари.
 
Tyson изпитвал трудности със спазването на хранителния режим, но все пак се придържал към него стриктно.
 
Диетата на боксьора била кетогенна, като позволява въглехидратите да бъдат следени и при нужда, например по време на тренировки, Fury бива подхранван с високогликемичен гел, подобен на този, който използват велосипедистите.
 
Marriott споделя, че самият Fury имал желание да бъде 117 килограма за срещата. В бокса не мускулите са важни, а цялостното състояние и кондицията. За едно добро представяне боксьорът трябва да е сравнително лек, за да може да издържи всичките 12 рунда.
 
Диетологът вярва в успехите, които могат да постигнат със свалянето на килограмите, като също споменава, че задачата никак няма да бъде лека.
 
Въпреки всичко обаче, при правилно изпълнение на диетата, боксьорът има право да хапва по три часа каквото си пожелае за негово удоволствие, като това не пречи на отслабването.
 
Разбира се, това щастие не може да се постига всеки уикенд, но Marriott ни убеждава, че с правилната нагласа, всичко е възможно.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес