Зареждане

Нгану се точи за битки с Фюри, Уайлдър или Джошуа

Нгану се точи за битки с Фюри, Уайлдър или Джошуа
Публикувано на: Май 17, 2023 в 00:00 ч
Франсис Нгану току-що подписа голям договор, но следващият му двубой почти сигурно ще бъде на боксовия ринг.

Бившият шампион на UFC в тежка категория обяви във вторник, че е подписал с PFL и ще направи дебюта си в тази организация през следващата година.

Вижте също: Официално: Франсис Нгану подписа с PFL

Нгану се надяваше да си осигури известен съперник за дебюта си на ринга, но в момента всички те са ангажирани с мегасъбитието в тежка категория, което се очаква да се проведе в Саудитска Арабия по-късно тази година.

"Боксът все още е на дневен ред. Винаги съм мечтал да получа битка с Тайсън Фюри, но в момента той не е съвсем на разположение", заяви 36-годишният боксьор пред DAZN.

"Дори и Дионтей Уайлдър, двата ни екипа говориха, но не стигнахме до заключение заради потенциалния му двубой с AJ през декември. Все още сме готови за потенциален двубой след това.

Съперниците, които сме разглеждали, са Тайсън Фюри, Антъни Джошуа и Деонтей Уайлдър. Засега успяхме да поддържаме разговори само с Деонтей Уайлдър.

Говорихме с Еди Хърн веднъж, но това беше, когато Джошуа щеше да се бие с Джърмейн Франклин. Това е нещо, което е интересно, и смятам, че ако го пренесем в Африка, ще бъде огромно.

Когато разговаряхме с Деонтей Уайлдър, това беше сделка за две битки. Една някъде другаде и една в Африка. Същото нещо имаме и за Антъни Джошуа и мисля, че това е нещо, което ще го развълнува."

Тъй като най-големите боксови звезди не са на разположение до края на годината, "The Predator" иска да вземе "подгряващ" двубой за дебюта си и казва, че той може да бъде под промоутърската шапка на Флойд Мейуедър.

"Екипът ми води разговори с промоутърската компания Money Team на Флойд по отношение на бокса и ще видим какво ще стане.

Имаме план и ще излезем с нещо много скоро."

Нгану си тръгна от UFC по-рано тази година, след като дългите преговори за нов договор пропаднаха и той реши да проучи възможностите за свободна агентска дейност.

По време на престоя си в най-популярната лига на ММА Нгану си спечели репутацията на боец с нокаутиращ удар, като повали Алистар Овърийм, Каин Веласкез, Жаирзиньо Розенструик и Стипе Миочич.

Изглежда, че феновете скоро ще разберат дали силата му се пренася и в бокса.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес