Зареждане

Murray: Groves има повече мощ в удара от Golovkin

Murray: Groves има повече мощ в удара от Golovkin
Публикувано на: Февруари 1, 2018 в 10:46 ч

Боксьорът в средна категория Martin Murray се готви за срещата си с WBO шампиона Billie Joe Saunders на 14-ти април.

Murray се е срещал с доста сериозни бойци в миналото и вярва, че шампионът George Groves притежава най-мощния удар, който е поемал той досега.

Той все пак обаче признава, че Gennady Golovkin успява да разпредели силата си през цялата среща и го определя като по-способен, освен че е и най-добрият боксьор, срещу когото се е изправял.

Murray претърпя загуба чрез ТКО в 11-тия рунд от срещата им през 2015-та - единствената му такава загуба.

Малко след това той скочи в по-горна категория и през 2016-та претърпя загуба чрез съдийско решение от Groves.

И колкото щета да беше поел от Groves, той така и не се озова на земята, за разлика от двубоя срещу Golovkin, който успя да го повали цели три пъти.

"Боксьорът с най-мощен удар, срещу когото съм се изправял до момента, е Groves. Golovkin сякаш беше по-настоятелен обаче. Всичките му удари бяха тежки и солидни. Усещах всеки удар, който ми нанасяше. Докато когато се бих срещу Groves, мислех само за задната му ръка. Там се криеше силата му."

"Определям Golovkin като най-добрия боксьор, защото за разлика от Groves, ABraham, Martinez и Sturm, той не се издаде нито веднъж. Сякаш нямаше слаби места. Затова го признавам за най-добрият в средна категория.

На 17-ти февруари Groves ще се изправи срещу IBO шампиона Chris Eubank Jr. Golovkin пък ще излезе за реванш срещу Canelo Alvarez на 5-ти май.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес