Зареждане

Мейуедър започва нова кариера: Ще стана най-добрия треньор в света

Мейуедър започва нова кариера: Ще стана най-добрия треньор в света
Публикувано на: Април 11, 2020 в 08:19 ч
Бившият световен шампион по бокс в пет дивизии Флойд Мейуедър взе решение да проучи възможността да бъде треньор по бокс, за да следва стъпките на покойния си чичо Роджър Мейуедър.

Роджър Мейуедър почина през март. Самият бивш световен шампион тренира племенника си за 34 от 50-те му професионални двубоя - превръщайки Флойд в най-добрия боксьор от своето поколение.

Вижте също: Роджър Мейуедър почина на 58 години

Мейуедър се оттегли през 2017 г. През същата година той прекъсна двугодишното си оттегляне, за да победи звездата от UFC Конър Макгрегър в десетия кръг на боксовия им мач в T-Mobile Arena в Лас Вегас. След като се оттегли, той съсредоточи енергията си върху други бизнес начинания, като неговата промоционална компания Mayweather Promotions.

Мейуедър сподели видео, в което показва как тренира 14-годишния си племенник на ринга и обясни желанието си да стане „един от най-добрите треньори в света“.
 
 
„Както мнозина от вас знаят, имах невероятни треньори, сред които баща ми и чичо ми. Поради скорошната кончина на чичо ми Роджър, се почувствах вдъхновен да помагам на хората около мен по същия начин, по който са били те там за мен през цялото време на моята боксова кариера “, заяви Мейуедър.

„Във време, в което трябва да се дистанцираме от другите, това ми позволи да разсъждавам как искам да направя промяна в живота на хората и да им помогна да постигнат целите си. Истинският треньор иска най-доброто от своя боец и го тласка към най-доброто от неговите способности.

"Искам да оставя паметна следа у хората около мен и да им позволя да видят потенциала си. Аз съм нов в треньорската дейност и досега работя с хора без опит в бокса, следователно растем заедно. Но ви обещавам, че ще бъда един от най-добрите треньори в света."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес