Зареждане

Maywaether срещу McGregor вероятно е най-незаконно гледаната битка в историята

Maywaether срещу McGregor вероятно е най-незаконно гледаната битка в историята
Публикувано на: Август 30, 2017 в 10:30 ч
 
Промоутърите зад битката между Mayweather и McGregor със сигурност бяха гладни да разбият много рекорди по отношение на приходите получени от телевизионни права. Обзалагаме се обаче, че те не са много доволни от тези големи числа: според различни доклади над 3 милиона души за гледали боксовата супербитка незаконно от над 239 източника, включително и от големи сайтове като Facebook, YouTube, Periscope и Twitch.
 
Periscope изглежда е била любимата дестинация на "пиратите", като битката там дори е претоварила сайта и той "паднал". Доклад показва, че битката там е била гледана от над 300,000 души, преди да бъде свалена.
 
Фирма за проследяване на пиратството, наречена Tecxipio, също така отбелязва, че 445,000 души са изтеглили битката чрез торенти веднага щом тя е свършила. Можем само да си представим колко души са я изтеглили досега.
 
 
Но не можем да обвиняваме всички, които са гледали битката незаконно... цената на битката беше толкова висока, че не бе по джоба на всеки потребител. От друга стана пък срещу Showtime и UFC може да бъде заведено дело от хора, които са закупили битката, но не са получили шанс да я гледат поради проблем със стрийминг партньора на UFC NeuLion.
 
Не се тревожете прекалено много за Floyd Mayweather и Conor McGregor. Те са продали достатъчно телевизионни пакети, а Mayweather дори заяви, че тази битка има по-голям успех от предишната му рекордна битка срещу Manny Pacquiao. Така че те все още имат в джобовете си стотици милиони долари, въпреки огромния скок в пиратството около събитието.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес