Зареждане

Maywaether и McGregor не успяха да счупят огромен рекорд

Maywaether и McGregor не успяха да счупят огромен рекорд
Публикувано на: Септември 7, 2017 в 10:30 ч
 
След всички твърдения, че супербитката между Floyd Mayweather и Conor McGregor в Лас Вегас ще счупи висчки рекорди, свързани с бойните спортове, това не се случи с един основен такъв, който все още се държи от битката между Mayweather и Pacquiao.
 
Пристигналите данни от Националната атлетическа комисия на Невада (NSAC) потвърдиха, че битката между Maywaether и McGregor е генерирала 55,414,865 долара от продажбата на билети в T-Mobile Arena, което не е достатъчно, за да надмине доста по-големия рекорд от 72,198,500 долара генериран от битката на Mayweather срещу Pacquiao в MGM Grand през 2015-та година.
 
 
Събитието, макар и с най-голямото промотиране в историята на бойни спортове, продаде само 13 094 билета за арената, изградена за 17 698 зрители. Не е изненадващо, че президентът на UFC Dana White не обърна внимание на продадените билети и неотдавна беше чут да казва, че битката между Maywaether и McGregor има цялостен успех, заявявайки, че е натрупала рекордните 6,5 милиона продадени телевизионни пакета. Той беше чут и да казва, че битката е генерирала около 70 милиона долара от продажбата на билети, но парите в крайна сметка се оказаха доста по-малко.
 
Текущият рекорд за продадени телевизионни пакети е 4,6 милиона броя, генерирани отново в срещата между Maywaether и Pacquiao. Изпълнителният директор на Showtime Sports Stephen Espinoza потвърди, че супербитката между Conor и Floyd е на ръба да подобри този рекорд, което означава, че срещата е била много по-популярна по платените канали, отколкото е била на актуалното мястото на събитието.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес