Зареждане

Майк Тайсън помогна за набирането на 10 милиона долара за ЦАХАЛ

Майк Тайсън помогна за набирането на 10 милиона долара за ЦАХАЛ
Публикувано на: Ноември 18, 2023 в 05:10 ч
Известната боксова икона Майк Тайсън се озова в разгара на спорове, след като присъства на събитие за набиране на средства за израелските отбранителни сили в Маями.

Събитието за набиране на средства, организирано от израелските бизнесмени Бени Шабтай и Орен Александър, събра около 500 участници от различни области, включително изкуство, медии и спорт. Присъствието на Тайсън обаче привлече значително внимание, особено като се има предвид мюсюлманският му произход.

Феновете изразиха разочарование и объркване от участието на Тайсън в събитие в подкрепа на израелските отбранителни сили. Възникнаха спекулации, като някои предполагаха финансови мотиви зад присъствието на Тайсън. В отговор на реакцията Тайсън се обърна към своя акаунт в социалните медии, за да отговори на критиците.

Той заяви, че е присъствал случайно на събитието по покана на приятел, без да знае предварително за фондонабиращия му характер. Тайсън подчерта, че не са направени дарения от негово име. Заявявайки своя ангажимент към мира, Тайсън, както като мюсюлманин, така и като човек, изясни, че подкрепя мирът между общностите.

Докато пояснението на Тайсън се опитва да го дистанцира от спора, инцидентът предизвика дискусии относно отговорностите на публичните личности при избора на събития, на които да присъстват, особено когато са включени чувствителни геополитически въпроси.Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес