Зареждане

Майк Тайсън купил златна вана за 2,2 милиона долара

Майк Тайсън купил златна вана за 2,2 милиона долара
Публикувано на: Май 23, 2023 в 15:00 ч
Майк Тайсън е известен със своя пищен начин на живот и екстравагантни разходи.

Смята се, че най-скъпият предмет, който е купил за себе си, е златна вана. По-точно, не съвсем за себе си. 24-каратовата златна вана беше предназначена за първата съпруга на Тайсън, Робин Гивънс. Тази вана струваше на боксьора 2,2 милиона долара и беше подарък за Коледа.

Странно е, че година по-късно двойката се разведе. На върха на популярността си нетното състояние на Майк се оценяваше на 400 милиона долара, така че той лесно можеше да си позволи подобни разходи.

Тайсън като цяло обожаваше най-популярния благороден метал. Той имаше часовник от 18-каратово злато за 245 хиляди и ланец за 170 хиляди. Но в началото на 90-те години Майк излежа 3 години затвор за изнасилване, а през 2000-те той беше принуден да се обяви в несъстоятелност.

Той дължеше повече от 23 милиона долара, а ваната, както и други луксозни предмети, трябваше да бъдат продадени. Купувачът беше британският милиардер Дерууд Ходжграс, който получи ваната за 1,2 млн. Той беше много доволен от тази сделка:

„Купих я на почти половината от цената, а днес златото е по-скъпо. Бих си позволил да кажа, че малко бани имат такъв произход.", каза Ходжграс





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес