Зареждане

Майк Тайсън: Чувствам се виновен за смъртта на Тупак Шакур

Майк Тайсън: Чувствам се виновен за смъртта на Тупак Шакур
Публикувано на: Септември 8, 2022 в 05:00 ч
Легендарният Майк Тайсън продължава да живее активно, въпреки че вече не е първа младост.

56-годишната легенда има свой собствен подкаст, върти бизнес и преди 2 години се завърна на ринга. Вчера на 7-ми септември се навършиха 26 години от битката на Тайсън с Брус Селдън и спечелването на титлата в тежка категория на WBA. Но едва ли Майк си спомня тази нощ с удоволствие.

По онова време мениджърите на Тайсън направиха всичко, така че той да се срещне със Селдън. Първоначално Ленъкс Луис искаше да се бие с Железния Майк, но Селдън изглеждаше по-удобен катo осъперник. Затова се проведе двубоят Тайсън - Селдън.

В съблекалнята на Железния Майк преди битката беше неговият приятел - култовият рапър Тупак Шакур. Те обсъждаха песен, която музикантът написа специално за Тайсън. Тупак пожела на боксьора успех и отиде да гледа двубоя.

Битката се оказа много кратка. Майк, в своя агресивен стил, се нахвърли върху Селдън и го нокаутира с тежки удари, за да запише бърза победа. Отне 109 секунди за цялата битка, както обикновено в стил Тайсън.

Тупак, напускайки арената, успя да се скара с Орланд Андерсън, член на съперническа банда. След това певецът, заедно с мениджъра си Шуг Найт, пътуват до клуба с кола. Тупак стои на пътническата седалка, когато кадилак изпреварва колата им. Оттам са произведени няколко изстрела, четири куршума попадат в музиканта.

Шакур е закаран в болницата, но няколко дни по-късно почина там, което беше голям удар за Тайсън, който редовно си спомня тази история.

„Тупак беше страхотен човек, наистина ми липсва. Съжалявам, че това се случи, беше ужасен ден. 

Аз се чувствам виновен за това, което се случи, защото онази вечер непрекъснато го каних на моята битка. Аз го молех да донесе записа на песента. След това той се обади да каже, че отиват в клуба, но в крайна сметка не се получи. 

Тогава вече получих обаждане, където ме информираха за случилото се. Живях в такъв свят, че ничия смърт не ме шокира, но с Тупак беше различно ”, каза Майк в подкаста на Заб Джуда.

На 13-ти септември ще се навършат 26 години от смъртта на Тупак.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес