Зареждане

Marcos Maidana обяви оттеглянето си от бокса

Marcos Maidana обяви оттеглянето си от бокса
Публикувано на: Август 10, 2016 в 09:54 ч
 
Бившият световен шампион Marcos Maidana обяви своето оттегляне от бокса.


Аржентинецът не е активен, откакто загуби и втория си мач с Floyd Mayweather през месец септември 2014 година.

Maidana бе световен шампион в категории супер-лека и полусредна, като в кариерата си той записа 35 победи и 5 загуби, участвайки в някои наистина вълнуващи двубои.

През 2009 година той се появи на световната сцена с победа над Victor Ortiz, преди през 2010 да загуби от Amir Khan след истински трилър срещу британеца. Скоро след това той записа успех над легендата Erik Morales, а най-доброто му представяне дойде през декември 2013 година, когато той постигна победа над Adrien Broner, нанасяйки му и първа загуба.

Последваха два двубоя срещу Floyd Mayweather, но и двата загубени от южноамериканеца.

Maidana обяви оттеглянето си с изявление на своята Facebook страница.

“След дълго време извън ринга и след продължително мислене след последния ми мач, реших да окача ръкавиците завинаги. Вероятно моето решение няма да ви изненада много, имайки предвид, че вече загатвах за това в последните месеци. Сега го правя официално”.

“Мисля, че успях да прославя родината си Аржентина със спечелените две световни титли, печелейки и губейки срещу най-добрите боксьори на света. Единствено чрез страхотни физически и психически усилия можеш да се изправиш срещу най-добрите. Днес не се чувствам достатъчно мотивиран и не разполагам с този огън вътре в мен, за да изкача отново тези планини. Поради това и обявявам своето оттегляне”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес