Зареждане

Любослав Методиев и Тони Илиев на полуфинал на Европейското

Любослав Методиев и Тони Илиев на полуфинал на Европейското
Публикувано на: Април 20, 2022 в 00:00 ч
Източник: БФ Бокс
Още двама българи се класираха за полуфиналите на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки, което се провежда в зала „София“ в столицата. Пред погледите на президента на федерацията Красимир Инински и двукратния олимпийски шампион в класическата борба Армен Назарян, Любослав Методиев и Тони Илиев си осигуриха минимум бронзови отличия на шампионата, след като постигнаха победи днес. Така те се присъединиха към Георги Стоянов (86 кг), Кирил Борисов (+92 кг) и Румяна Александрова (57 кг), които сториха същото в понеделник.

В категория до 54 килограма Методиев наложи волята си над Никодем Шафарж (Полша). Българинът стигна до успех с 5:0 съдийски гласа, но срещна сериозна съпротива от съперника си, като трябваше да покаже най-доброто на което е способен, за да се поздрави с победата. В сряда следобед талантът ще се изправи за място на финала срещу Петар Арсовски (Северна Македония).

Тони Илиев пък постигна категорична победа в категория до 60 килограма над представителя на Латвия Бруно Булдерс. Под бурните аплодисменти на мощна агитка в зала „София“ той срази опонента си с 5:0 съдийски гласа, като доминираше във всеки от рундовете и не остави съмнения за разликата в класите. Утре той ще атакува участие на финал срещу Стефанос Ойконому (Гърция).

Останалите ни национали в следобедната сесия допуснаха поражения. Йоан Стефанов (48 кг) загуби от Асиер Хименес (Испания), Любомир Ангелов (67 кг) отстъпи на испанеца Суко Кулибали, а Стелиан Страхилов (75 кг) падна от Шаба Квиникадзе (Грузия). При девойките Верджиния Тилева (63 кг) бе отказана от Лютфие Тутал (Германия).

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес