Зареждане

Кубрат Пулев: В момента Джошуа е №1 в света

Кубрат Пулев: В момента Джошуа е №1 в света
Публикувано на: Март 2, 2018 в 10:06 ч
Източник: Агенция Фокус
Кубрат Пулев посочи Антъни Джошуа за най-добрия боксьор в света в момента. Българинът обаче е уверен, че това ще се промени, тъй като все още не са се срещали на ринга. Кобрата е в Чикаго, където неговият брат Тервел ще запише осмия си професионален мач. Бронзовият медалист от Лондон 2012 ще срещне в събота сутринта Тристън Джеймс в полутежка категория, преследвайки 8-ия си нокаут до края на третия рунд, съобщава Агенция Фокус.
 
"Статистиката показва, че в момента Антъни Джошуа е най-добрият боксьор в света. Но на него му предстоят мачове, на мен също и скоро ще се срещнем. Тогава това може да се промени. Относно мача на Уайлдър с Ортис, съм сигурен, че Уайлдър ще победи. Ортис въобще не трябваше да получава възможност да бие, защото беше хванат с допинг. Не е честно спрямо другите боксьори, когато измамниците се връщат толкова бързо на ринга. Всеки, който е хванат с допинг, трябва автоматично да бъде дисквалифициран за две години. Но това е бокс, спорт без правила. Мразя измамниците, защото аз работя прекалено здраво, за да постигна всичко, а на тях им се разминава за няколко месеца", споделя пред fightnews.com Пулев.

Кобрата направи тренировка пред камерата на американската медия, на която раздаваше мощни леви крошета на Борислав Бояджиев. Специалистът е личен треньор на Тервел Пулев, като явно отделя внимание и на неговия по-голям брат. Кубрат допълни, че предвижда да направи мач в Чикаго през май или юни и след това да прецени дали ще продължи да боксира в САЩ.
 
"С моя екип обсъждахме възможността за двубой срещу Томаш Адамек, но той е ангажиран с мач на 21 април в Полша и за него е твърде скоро да излезе пак на ринга на желани- те от нас дати през май или юни. Чикаго е страхотен град с много българи, поляци и други нации, които с радост биха гледали интересни мачове. Сигурен съм в това. Ще се боксирам тук поне веднъж. Мога да срещна всеки, на всяко място, но бих желал да предизвикам полски съперник, особено Артур Шпилка или Мариуш Вах. Ще ги бия в собствения им град", каза още Пулев, който е интерконтинентален шампион на WBA.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес