Зареждане

Кубрат Пулев може да поднесе изненадата на века

Кубрат Пулев може да поднесе изненадата на века
Публикувано на: Октомври 5, 2017 в 07:16 ч
Източник: Агенция Фокус
 С края на мача между Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър се очакваше боксовите страсти да стихнат. Да, обаче това няма да се случи, тъй като се задава супер битката между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. На 28 октомври в Кардиф двамата ще излязат в бой, който ще бъде 10-и за световна титла в тежка категория в последните две години. А фактът, че „Шоутайм" купи правата на сблъсъка говори, че приходите, които се очакват, ще са огромни, съобщава Агенция Фокус.

В интерес на истината всички смятат, че Антъни Джошуа няма да има никакви проблеми срещу българския си опонент. Ние сме сигурни в едно - мачът няма да е скучен. А явно на това мнение са и онези 70 000 зрители, които разграбиха билетите за „Принсипалити" часове след пускането им в продажба. Пулев не е боксьор, който може да бъде подценен. Той за втори път ще се опита да стане световен шампион, а зад гърба си има солидна визитка, включваща 25 победи (13 с нокаут) и една загуба. Допълнително и фактът, че Кубрат е на 36 години, говори, че той ще бъде пределно мотивиран да реализира може би последния си шанс да стане световен шампион.

От друга страна, Джошуа е прекрасният пример за това как трябва да изглежда един световен шампион. Стъпвайки на трона през 2016 година, когато още във втория рунд просна на пода Чарлз Мартин, за да вземе пояса на IBF, той даде ясно да се разбере, че боецът с нигерийски корени ще иска всичко в профибокса. Последваха две невероятно впечатляващи защити с нокаут срещу Доминик Бризейл и Ерик Молита преди да изпрати хегемона Владимир Кличко в трайна пенсия и да добави на пояса си коланите на WBA и IBO.

Сега се появява и Кубрат Пулев. Пък и да погледнем кариерата на българина. Той все пак два пъти е ставал европейски шампион. Има победи над имена като Дерек Чисора, Самюел Питър и Кевин Джонсън. Така че той със сигурност знае как да използва силата и скоростта си срещу Джошуа.

Букмейкърите във Великобритания обаче са категорични - победител ще бъде Джошуа. SkyBet оценява шансовете на англичанина на 1,20 срещу 10,00 за Кубрат. Bet365 и Paddy Power Sport дори стигат по-далеч със ставка 1,025  за Джошуа. Въпреки това има и къщи, които са убеде ни, че Пулев може да поднесе сензацията.

Самият мач може да се яви като продължение на сблъсъка между Антъни и Кличко. Джошуа със сигурност ще търси 20-ия си нокаут в 20-ия си мач. И ще иска да го направи зрелищно   и със стил. С нокаута на Кличко в 11 -ия рунд той показа на света, че е специалист в това да сваля опонентите си на пода. Въпросът е дали може да го направи и срещу друг опитен боксьор какъвто в Пулев?

От всичко казано и видяно може да се съди, че Джошуа ще удължи непоклатимата си серия от 19 победи. Много вероятно е и 20-ият му успех да дойде с нокаут. В противен случат Джошуа би се превърнал в Разочарованието на века, а Кубрат в Изненадата.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес