Зареждане

GGG: Вижте Hopkins, резултатът ми е по-добър

GGG: Вижте Hopkins, резултатът ми е по-добър
Публикувано на: Май 1, 2018 в 12:04 ч

Ако Gennady Golovkin надвие Vanes Mrtirosyan в събота, ще достигне рекорда на Bernard Hopkins - с 20 поредни защити на титлата.

Golovkin смята, че неговият подвиг ще бъде по-впечатляващ от представянето на Hopkins за всичките 10 години като шампион.

"Чувствам се като звезда - рекордът ми е много по-сериозен. Ситуацията в момента е добра за кариерата и за феновете ми. Това е."

Това негово становище със сигурност ще породи всякакви дикусии - един от аргумента е, че той все пак не се е бил срещу най-елитните опоненти.

Сред победите на 36-годишния боксьор (37-0, 33KO) са тези срещу Daniel Jacobs (34-2, 29КО) и Canelo Alvarez (49-1-2, 34KO). Двамата са считани за най-големите опоненти в 12-годишната кариера на Golovkin, който спечели временната титла в средна категория на WBA с нокаут срещу Milton Nunez още в първия рунд от срещата им през август 2010-та.

Hopkins, от своя страна, има 20 защити на IBF титлата, която спечели след срещата със Segundo Mercado prez '95. Най-големите победи в кариерата му са срещу Felix Trinidad и Oscar De La Hoya.

Hopkins загуби IBF, WBA, WBC и WBO титлите срещу Jermain Taylor. Реваншът им също беше спечелен от Taylor.

Abel Sanchez, треньорът на Golovkin, споделя за 20-тата защита на своя боксьор:

"Голям момент за кариерата му в бокса. Ако обърнете внимание, той не е имал реванши - всичките му срещи са били срещу различни опоненти. Bernard, от своя страна, се би два пъти с Antwun Echols и три пъти с Robert Allen."

"Всеки път се бием с нови играчи. Имаме намерение не само да стигнем рекорда, но и да го счупим."

След като губи два пъти от Taylor, Hopkins (55-8-2, 32KO, 2 NC) става шампион в полутежка категория и продължава да се бие до 51-годишна възраст. И докато Golovkin се смята за сравнително лек боксьор в средна категория, той вече е споменавал за намеренията си да се качи в суперсредна категория.

Промоутърът на Golovkin, Tom Loeffler също очаква боксьорът му да изравни рекорда:

"Това е голям момент за целия отбор. Разбираме колко сериозни са подвизите му до сега и какви могат да бъдат в бъдеще."

"Gennady просто иска да се бие, без значение срещу кого и къде. Моята работа е да му намирам срещи. Той се е фокусирал въху тренировките, върху това да победи идния уикенд. Вълнува се за това, което предстои."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес