Зареждане

Джошуа срещу Фюри планиран за май

Джошуа срещу Фюри планиран за май
Публикувано на: Декември 16, 2020 в 00:00 ч
Еди Хърн не си губи времето и веднага се впусна в преговори за организиране на двубой между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри.

Буквално часове след победата на Джошуа над Кубрат Пулев, двата тима вече кроят планове за битката.

"Мисля, че и двете страни са в много добра позиция. Искаме да организираме двубоя възможно най-бързо, което е добра новина за феновете," сподели Хърн.

Веднага след битката през изминалия уикенд Хърн се е обадил на Боб Аръм в опит да финализират сделката за две битки, като реваншът ще бъде през ноември или декември.

"Имахме много добър разговор с Боб Аръм. Оправяме само някои малки проблеми и целта ни е да направим двубоя през май, за да обединим титлите в тежката категория."


Фюри в момента още не е изчистил споровете си около реванша с Дионтей Уайлдър, а Джошуа пък трябва да защитава титлата си на WBO срещу Александър Усик.

Вижте също: Уайлдър започва преговори за трети двубой с Фюри

Хърн ще преговаря с WBO да позволят първо Джошуа да се бие с Фюри, като се надява и ситуацията с Уайлдър да бъде разрешена.

Президентът на WBO, Пако Валкарсел обаче охлади мераците на Хърн, като настоя че Джошуа трябва да защитава титлата си срещу Усик и ако не го направи тя ще му бъде служебно отнета.

"Еди Хърн знае значението на думата 'задължение'. Топката е в неговото поле."

Мениджърът на украинеца, Александър Красюк, който работи с Хърн, сподели че боксьора му няма намерение да чака за шампионски двубой.

Вижте също: Усик се прицели в Антъни Джошуа

"Целта ни е да организираме двубой между Джошуа и Усик през април или май. WBO имат силата да задължат шампиона за защита.

Въпреки, че всички искат да видят двубой между AJ и Фюри, съмнявам се че ще стане скоро."

Какво ще се случи и ще можем ли да видим двубой, който да обедини всички титли в тежката категория?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес