Зареждане

Джошуа ще търси битки с Уайлдър и с Усик

Джошуа ще търси битки с Уайлдър и с Усик
Публикувано на: Април 15, 2019 в 07:31 ч
Действащият световен първенец по бокс при професионалистите в тежка категория във версиите WBA, IBF, WBO и IBO Антъни Джошуа (Великобритания) се надява да се споразумее с шампиона на Световния боксов съвет (WBС) Дионтей Уайлдър (САЩ) за двубой между двамата за обединяване на шампионските колани към края на годината. Джошуа има насрочен мач за 1 юни срещу претендента Джарел Милър (САЩ) в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, като при победа той ще започне преговори с Уайлдър.

"Мисля, че ще бъде страхотно, ако се разберем за мач с Уайлдър за обединяване на световните титли. След това бих искал да се боксирам с Усик. Защото това ще бъде мач между безспорния световен шампион в тежка категория и безспорния световен шампион в полутежка категория. Това би било невероятно", коментира Джошуа.

Проблемът за британеца е, че следващата му задължителна защита през тази година трябва да бъде на титлата на Международната боксова федерация (IBF), за която номер 1 в листата на претендентите е българинът Кубрат Пулев. IBF по всяка вероятност ще даде разрешение на Джошуа да отложи мача с Пулев за пролетта на следващата година, ако той се договори за среща с Уайлдър през тази есен, но след това британецът ще трябва задължително да се боксира с българина, а двубой с Усик ще бъде възможен най-рано към края на 2020 година.
sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес