Зареждане

Джошуа: Не искам да се лишавам от никоя от титлите си

Джошуа: Не искам да се лишавам от никоя от титлите си
Публикувано на: Декември 25, 2019 в 10:42 ч
По-рано този месец в Саудитска Арабия Антъни Джошуа си взе обратно титлите на IBF, IBO, WBA, WBO в тежка категория, когато спечели единодушно решение битката си срещу Анди Руис в реванша им.

Сега Джошуа има две задължителни защити пред себе си - две от организациите официално са наредили на Джошуа да направи защита.

Задължителният претендент по WBO е Александър Усик, докато IBF разпореди на Джошуа да се изправи срещу Кубрат Пулев.

Вижте също: Кобрата за Джошуа: Мисля да го бия здраво и да го нокаутирам

В момента Пулев има преднина и може да получи първи дувбой с Джошуа, но Усик и неговите мениджъри също упражняват натиск, за да вкарат Джошуа на ринга.

Джошуа не желае да освободи нито един от коланите си - но би могъл да бъде принуден да се лиши или от този на WBO, или IBF - ако нито един от задължителните претенденти не е готов да отстъпи. Съгласно правилата на IBF не се допускат сделки за оттегляне, така че логично е Усик да бъде страната, която да отстъпи.

"Не ми се иска да сдавам някоя от тилите, защото е толкова трудно да събера всички тези колани, наистина е трудно и да ги задържа толкова години", казва Джошуа пред Sky Sports.

"Така че ако трябва да да ги освобождавам заради политиката на бокса би било много неприятно, но има неща, които са извън моя контрол. Ако загубя някоя от титлите, знам, че ще успея да си я върна."

"Времето се движи толкова бързо, че е лесно да забравим някои неща. Така че просто очаквам с нетърпение новата година и повече предизвикателства, повече конкуренция и надявам се още по-запомнящи се години занапред. Това е визията за 2020 г. Който се изправи срещу мен, ще бъде свален. Просто съм фокусиран и който си го поиска, ще си го получи."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес