Зареждане

Джейк Пол: Дейна Уайт краде пари от бойците си

Джейк Пол: Дейна Уайт краде пари от бойците си
Публикувано на: Юни 5, 2021 в 01:00 ч
Джейк Пол отново реши да критикува Дейна Уайт, който е президент на UFC. Звездата от Дисни и Ютюб твърди, че Уайт краде от своите бойци и не им дава парите, които заслужават. В последните години много от бойците на най-голямата ММА организация в света се оплакват от заплатите си.

Някои от състезателите трябва да работят допълнително, за да покриват разходите си. Джон Джоунс е последен пример за това, че заплащането в UFC не е това, което трябва да бъде. Джоунс е една от най-големите легенди на организацията, но въпреки това не получава достатъчно.

Сега той иска над 10 милиона долара за бой с Франсис Нгану, а това е битка, която има потенциал да донесе огромни приходи. Дейна Уайт обаче се инати и не му дава по-висока заплата.

Това накара Джейк Пол да атакува президента на UFC и да каже следното за него и UFC:

Мисля, че вече има движение, което напредва и ще покаже, че бойците трябва да получават повече пари. Не е честно. Бойците в UFC не получават достатъчно пари. От всички спортове процентът, който отива при собствениците и при атлетите, в UFC е най-нисък в полза на атлетите. 

Нгану срещу Джоунс трябва да се случи. Дейна Уайт, плати им по $10 милиона. Уайт им взима парите. Бойците са тези, които правят всичко. Те са тези, които влизат в клетката и рискуват животите си. 

Крис Уайдман си счупи крака на две. Това на какво прилича ? Той може никога повече да не се бие и няма как да храни семейството си. Може да умреш буквално в клетката и трябва да взимат повече пари. 

Тези бойци са притежавани от организацията, които ги връзват с неизгодни договори. Бойците не знаят какво да правят. Майната й на тази простотия и майната му на Дейна Уайт. 

Прав ли е Пол ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес