Зареждане

Дон Кинг предложи 100 милиона долара на братята Кличко, за да се бият помежду си

Дон Кинг предложи 100 милиона долара на братята Кличко, за да се бият помежду си
Публикувано на: Октомври 15, 2008 в 23:59 ч

След като братята Кличко станаха притежатели на три шампионски пояса в тежка категория от четирите най-важни, знаменитият американски промотър Дон Кинг предложи 100 милиона долара на Виталий и Владимир за мач между тях. Дон Кинг съобщи това след победата на Кличко-старши над Самюел Питър с технически нокаут в 8-мия рунд на 11 октомври в Берлин и стана световен шампион по бокс за професионалисти на Световния боксов съвет. Това е съобщено от Берлин от кореспондентката на руския вестник "Спорт експрес" Галин Хекер-Петрова, а след това руският вестник помества коментар на свой сътрудник от Киев, в който пише:

 

Don King

 

"Като минимум има три причини, заради които братя Кличко никога няма да излязат на ринга един против друг, особено ако инициатор на подобен двубой е Дон Кинг. Първата, изключително прагматична причина, се състои в това, че на Виталий и на Владимир, обявили още в зората на своята кариера на професионални боксьори, че целта им е да съберат в семейството поясите на всички основни версии, просто не им е изгодно да си пречат в тежка категория. Загубилият, независимо от предишните си заслуги, трябва да започне своя път от началото, или /ако става дума за Виталий/ повече никога да не се връща на ринга. Можем да допуснем, че Кличко-старши, направил окончателен избор в полза на политиката, би се решил на такава стъпка, но с нея би нанесъл непоправим удар по създавания дълги години положителен имидж на братята.

 

Втората причина лежи по-скоро в областта на психологията: след победата на Владимир на олимпиадата в Атланта през 1996 година той и неговият брат можеха да се окажат под крилото на Дон Кинг, но той по време на деловите преговори ядеше кокошка и с мазни ръце им поднесе договорите за подпис. По този начин, според спомените на самите боксьори, Дон Кинг е предизвикал у тях непреодолимо чувство на погнуса. След като не пожелаха да станат едни от многото в "конюшнята" на Кинг, братята Кличко приеха предложението на немския промотър Клаус-Петер Кол, който заложи на тях.

 

Третата, и това е главната причина, която не позволява на Виталий и Владимир да се бият, може да се нарече сантиментална: мама не дава. Още в детските години тя е взела дума от синовете си никога да не се бият на ринга и дори 100-те милиона, предложени за такъв мач, няма да накарат братята Кличко да нарушат думата си пред мама . . ."

 

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес