Зареждане

Дионтей Уайлдър изригна: Защо ни избивате ?

Дионтей Уайлдър изригна: Защо ни избивате ?
Публикувано на: Юни 7, 2020 в 08:00 ч
Бившият шампион в тежка категория на WBC, Дионтей Уайлдър е бесен на това, което се случи в САЩ. В края на миналия месец поредния чернокож мъж загуби своя живот в следствие на полицейско насилие. Джордж Флойд беше обвинен в това, че искал да плати с фалшиви долари и беше арестуван от полицаи. Флойд беше приведен в безпомощно състояние, а един от полицаите го държеше на земята с коляно на врата, въпреки че Флойд беше с белезници и молеше за милост.

Останалите 3-ма полицаи не направиха нищо, за да помогнат, а по-късно Джордж почина в болницата. Властите в САЩ арестуваха 4-мата полицаи и им повдигнаха обвнинения, а протести заляха САЩ. Афроамериканците призоваха за справедливост и се обявиха против расизма. Доста известни личности застанаха зад каузата, а преди часове и Дионтей Уайлдър пусна изявление в социалните мрежи. Ето какво каза бившия шампион:


До днешен ден!!! Сякаш 400 години робство не бяха достатъчни. Още от утробата, чернокожите се раждаме, за да бъдем корави. Линч, камшик, беше нещо от миналото, но „ДО ТОЗИ ДЕН - затвор, изнасилване, пистолет, колко дълго ще продължи? Сякаш хора като Малкълм Екс и Мартин Лутър Кинг не бяха нужни. 

Като Ерик Гарнър, Бреона Тейлър, Трейвън Мартин всички умряха от това, че просто са черни като нас! Тъмни като меласа, черни като нощта. Обединени сме, заедно се борим. Борим се за Ахмад Арбери и всички останали. Кажете ми, защо убивате нашите сестри и братя? ДО ТОЗИ ДЕН! 

Не помня някой от моите хора да е правил нещо различно, от това да работи здраво и да иска равенство. Сега всички сте бесни на протестите и безредиците ? Не ви показахме нищо, освен мир. Повече няма да мълчим




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес