Зареждане

Deontay Wilder съгласен с условията за голяма среща с Anthony Joshua

Deontay Wilder съгласен с условията за голяма среща с Anthony Joshua
Публикувано на: Юни 12, 2018 в 09:39 ч

Една от най-големите боксови срещи изглежда е съвсем вероятно да се случи.

WBC шампионът в тежка категория Deontay Wilder се е съгласил с условията, предложени му от Eddie Hearn, промоутърът на IBF, WBA, WBO и IBO шампиона Anthony Joshua.

Shelly Finkel, един от мениджърите на Wilder, коментира, че боецът му е приел предложените от Hearn условия да се срещнат във Великобритания за обединение на титлите.

"Deontay се съгласи да се бие във Великобритания. Той изпрати мейл на Joshua, а и аз изпратих един на Barry Hearn и Eddie, заявявайки им, че приемаме условията, които ни бяха предложени."

Според договора, възможно е да има и втора среща, която вече ще се проведе в САЩ.

Wilder бележи 39 от 40-те си победи с нокаут и защитава WBC титлата си цели седем поредни пъти, откакто я печели преди три години.

Joshua печели всичките си срещи, без една, чрез нокаут, като към момента е с рекорд 21-0, а в началото на миналата година към колекцията си добави и WBA и IBO титлите, надвивайки Wladimir Klitschko.

Мениджърът на Wilder, Finkel наскоро разкри, че Joshua отказал оферта за 50 милиона долара, ако срещата се проведе в САЩ, и затова Wilder сега бил съгласен да отиде във Великобритания.

"Ако Anthony реши да си промени мнението и иска да се бие в САЩ, офертата за 50 милиона още важи. Всичко зависи от него."

"Те ни дадоха предложение и тъй като отказаха нашето, решихме да се съгласим."

Двамата се биха през март, когато Wilder надви Luis Ortiz, а Joshua спечели срещу Joseph Parker.

Задава се най-голямата среща в категорията - кой е вашият фаворит?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес