Зареждане

Дана Уайт: Влизам с пълна сила в бокса

Дана Уайт: Влизам с пълна сила в бокса
Публикувано на: Септември 25, 2024 в 12:00 ч
Този път Дана Уайт има сериозни намерения да навлезе в бокса.

През последните няколко години Уайт направи многобройни изявления за скок в сладката наука, като дори промотира бокса на Zuffa още през 2017 г., когато Конър Макгрегър се би с Флойд Мейуедър. Но колкото и често Уайт да е заявявал, че влиза в бокса, също толкова често е осъждал спорта, че е „толкова счупен, че не може да бъде поправен“. Но по-рано тази седмица Уайт се закани с още едно начинание в бокса и във вторник вечерта разясни малко въпроса.

„Направих първия си мач в Ирландия и ще започнем да обявяваме неща тук в началото на 2025 г.“, каза Уайт пред репортери след последния епизод на Contender Series.

Уайт има предвид двубоя между Калъм Уолш и Пшемислав Руновски, на който той присъства през изминалия уикенд в Дъблин, Ирландия. Уайт и промоутърът на Уолш Том Льофлър имат дългогодишни взаимоотношения, а събитието беше предавано на живо по UFC Fight Pass.

Вижте също: Тайсън: Дана Уайт е най-хубавото нещо, което може да се случи в бокса

На този етап не е ясно как ще изглежда навлизането на Уайт в бокса, а главният изпълнителен директор на UFC засега не желае да разкрива повече информация. Като се имат предвид многобройните спирания и тръгвания на Уайт с бокса в миналото, някои са скептични, че този път ще е по-различно, но Уайт настоява, че този път е реално.

„Всеки път, когато се обаждам по телефона на тези момчета, си казвам: „Нима съм се побъркал? Но мисля, че явно сега е моментът, иначе щях да го направя тогава“, казва Уайт. „Не съм се отказвал от идеята, по едно време дори говорех за Антъни Джошуа и подобни неща. Радвам се, че натиснах спирачките и изчакахме. Всичко е въпрос на време. Сега ли е моментът? Ще разберем...

„Има милион причини защо сега е моментът - продължи Уайт. „Ако забелязвате, що се отнася до бокса, дори и толкова пари, колкото шейх Турки хвърля в това нещо, телевизионните договори не са в изобилие в момента. Просто има много неща, които смятам, че мога да направя и които други хора все още не са направили.“

Промотирането е много различно в бокса и ММА, най-вече поради Закона Али, който осигурява федерален надзор и определени защити на бойците, които в момента не се отнасят за ММА. Но Уайт настоява, че има план как да се справи с различните промоционални аспекти на нещата.

„Имам план. Ще приложа този план и ще видим как ще се получи“, каза Уайт. „Ще видим как ще работи това нещо. Хората говорят за упадъка на бокса в продължение на 30 години, а ние все още сме тук и говорим за бокс в момента.

„Винаги съм имал идея за това как според мен трябва да се направи. Не знам дали това е възможно, но ще разберем. Идвам с пълна сила.“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес