Зареждане

България с трима шампиони от 'Златната ръкавица'

България с трима шампиони от 'Златната ръкавица'
Публикувано на: Септември 7, 2021 в 07:30 ч
Източник: БФ Бокс
България излъчи трима шампиони в 39-ото издание на международния турнир по бокс за младежи и девойки „Златната ръкавица“ във Войводина. Водени от Борислав Бояджиев нашите таланти спечелиха общо 5 медала.

Златни отличия грабнаха Радослав Росенов, който получи и индивидуална награда, както и Красимир Джуров, и Кирил Борисов. Със сребро се поздрави Уилиам Чолов, а бронз спечели Даниел Кирилов (57 кг).

В категория до 60 килограма Радослав Росенов надделя над силния украинец Данило Дрижа. Националът ни се представи на изключителна висота по време на целия турнир и заслужено бе избран за най-добър боксьор от чужденците в Сърбия.

При 63.5-килограмовите Красимир Джуров постигна успех над Рафаел Буза (Унгария), докато при най-тежките (+92 кг) Кирил Борисов преодоля съпротивата на румънеца Йон Добрен.

В категория до 75 килограма Уилиам Чолов остана със сребърен медал, въпреки че се представи изключително силно във финала с представителя на домакините Рашко Симич. Съдиите прецениха да дадат победата на местния боксьор, който като единствен шампион от Сърбия бе избран и за най-добрия на турнира.

Припомняме, че „Златната ръкавица“ във Войводина е част от подготовката на националния ни тим за Европейското първенство в Будва през октомври. В тази връзка старши треньорът Борислав Бояджиев сподели след турнира, че е доволен от представянето на националите ни, както и от цялостното ниво на надпреварата, в която участие взеха боксьори от 15 страни.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес