Зареждане

Блестящ Александър Усик детронира Антъни Джошуа

Блестящ Александър Усик детронира Антъни Джошуа
Публикувано на: Септември 26, 2021 в 01:00 ч
Бившият безспорен шампион в полутежка категория Александър Усик успя да се справи с Антъни Джошуа. Двамата се боксираха на стадиона на Тотнъм в Лондон. Усик показа едно от най-добрите представяния в своята кариера. Александър успя на няколко пъти да нарани шампиона.

Джошуа за съжаление не успя да намери отговор за играта на своя противник. Той беше доста пасивен и не се справи със скоростта на своя опонент. Срещата им продължи 12 рунда и завърши с единодушно решение за Усик - 117-112, 116-112, 115-113. 

Първи рунд: Усик открива битката с ляв и джаб. Много активност от негова страна с финтовете. Джошуа вкарва десен и още един. Усик вкарва удар в тялото, след което и тежък ляв. Много движения от страна на претендента. Нов ляв от негова страна и край на рунда.

Втори рунд: Двамата търсят джабове. Усик вкарва удар в тялото. Много добра игра от Усик, който отново вкарва леви в тялото. Джошуа отвръща с десен в тялото. Нов десен от Джошуа и нова атака от Усик в тялото. Ляв от Усик и край на втория рунд. По всичко личи, че Усик взе първите два рунда.

Трети рунд: Усик започва с удар в тялото. Комбинация от претендента, след което и удар в тялото. Размяна на удари и добър десен от Джошуа. Тежък ляв от Усик, последван от удар в тялото. Нов ляв от Усик, който приковава вниманието на Джошуа. Пореден добър рунд за претендента.

Четвърти рунд: Усик вкарва удар, след което Джошуа се подхлъзва и залита назад. Десен от шампиона. Джаб и крошета от Усик. Десен от Джошуа и комбинация от Усик. Размяна на джабове и удар в тялото от шампиона.

Пети рунд: Размяна на удари в центъра. Усик с удар в тялото. Джошуа пропуска комбинация. Усик в тялото и главата с леви попадения. Десен от шампиона. Серия в тялото от Джошуа и комбинация от Усик. Джаб от Усик и размяна на тежки крошета. Добър рунд за Джошуа.

Шести рунд: Усик в тялото, а Джошуа му вкарва тежко кроше. Комбинация от Усик. Джошуа му връща със силни удари в главата. Усик вкарва дясно кроше и поема такова. Усик продължи да е по-добър до момента.

Седми рунд: Усик започва активно рунда и вкарва удари в тялото, но получава джаб. Джошуа с удар в тялото, а Усик с оувърхенд ляв. Комбинация от претендента. Тежък ляв от Усик и Джошуа залита назад, но остава на крака. Добри попадения от Усик и нов впечатляващ рунд за него.

Осми рунд: Усик вкарва ляв и получава десен. Размяна на джабове и десни от Джошуа. Усик вкарва прав ляв и получава удар в тялото. Тежки десни от шампиона. Прав ляв и комбинация от Усик. Джошуа вкарва бомби в тялото и край на осмия рунд.

Девети рунд: Размяна на удари в началото. Усик вкарва комбинация в клинч. Прави леви от Усик, комбинация и клинч. Джошуа с удар в тялото и клинч. Усик продължава да бъде по-добрия на ринга.

Десети рунд: Двамата влизат в клинч и комбинация от Усик. Тежки удари от претендента, който е по-активен. Прав десен от шампиона и още един. Размяна на удари в центъра. Нов прав ляв от Усик. Джошуа е почти със затворено око, а Усик с аркада, от която тече кръв. Страхотно шоу в този рунд.

Единадесети рунд: Усик започва агресивно с джабове. Ъперкът и ляв от Усик. Размяна на десни в центъра. Ляв от Джошуа. Комбинация от Усик и клинч. Джошуа в тялото. Комбинации от Усик и нов впечатляващ рунд.

Дванадесети рунд: Усик тръгва уверено напред и вкарва леви. Джошуа контрира с десен. Комбинация от Усик. Страхотен натиск от претендента и Джошуа е притиснат на въжетата. Усик замахва здраво, но не намира целта. Впечатляващ последен рунд от претендента и той със сигурност си гарантира победата.

След 12 рунда Александър Усик грабва заслужена победа с единодушно решение - 117-112, 116-112, 115-113. С тази победа той печели титлите в тежка категория на WBA (Super), IBF, WBO и IBO.

Усик остава непобеден на ринга и вече е с рекорд 19-0 в бокса. Джошуа от своя страна губи за втори път в кариерата си и сега ще активира клаузата за незабавен реванш с Усик.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес