Зареждане

Бившият шампион в тежката категория Tyson Fury обяви пенсионирането си

Бившият шампион в тежката категория Tyson Fury обяви пенсионирането си
Публикувано на: Юли 27, 2017 в 14:00 ч
 
Бившият световен боксов шампион в тежка категория Tyson Fury обяви пенсионирането си в сряда.
 
28-годишният боксьор направи подобно изявление преди това, след като обяви през октомври миналата година, че е напуснал спорта, който той нарече "най-тъжното нещо, в което някога е участвал".
 
Но само няколко часа по по-късно той отстъпи, като каза: "Мислите, че ще се отървете от циганския цар толкова лесно, тук съм, за да остана."
 
Този път, Fury публикува следното съобщение в Instagram: "Бях много благословен в живота и кариерата си и постигнах всичко в бокса,а пътешествието беше епично. Благодаря на всички фенове, които ме подкрепяха и вярваха в мен. Надявам се, че се наслаждавахте, колкото и аз. Край!"
 
Fury не е влизал в официална битка откакто изненадващо за мнозина спечели световната титла, след като победи Wladimir Klitschko през 2015-та година в Дюселдорф, Германия.
 
 
Той оваканти титлите на WBA и WBO миналия октомври, след като имаше проблеми с наркотиците и призна, че страда от депресия, след което "Професионалният боксов съвет на Великобритания" oтне състезателния му лиценз.
 
Роденият в Манчестър боец бе обвинен в използването на забранени вещества от "Британската антидопингова агенция" (UKAD). През май изслушването на агенцията бе отложено, което забави възможното завръщане на боксьора.
 
Комисията трябваше да се произнесе по обвиненията, че Fury и неговият братовчед и съучастник Hughie Fury са положително изследвани за нандролон през 2015-та година.
 
И двамата боксьори категорично отрекоха каквито и да било нарушения и не бяха обвинени в анти-допингово нарушение до 24-ти юни 2016-та година, като в същия този ден Tyson Fury отложи реванша си с Klitschko заради изкълчен глезен.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес