Зареждане

Beterbiev: Теоретично, интересно ще бъде да се изправя срещу Usyk

Beterbiev: Теоретично, интересно ще бъде да се изправя срещу Usyk
Публикувано на: Октомври 30, 2018 в 08:54 ч
IBF шампионът в полутежка категория Artur Beterbiev (13-0, 13KO) има интерес към няколко определени срещи.

Една от тях дори не е толкова вероятна, но не му пречи - става въпрос за битка с WBC, WBO, IBF, WBA шампионът Oleksandr Usyk (15-0, 11KO).

Двамата се биха два пъти като аматьори, като и двата пъти Usyk си тръгваше като победител - през 2011-та и през 2012-та, когато Usyk спечели олимпийското злато.

Beterbiev не е убеден, че е изгубил втората среща, но също признава, че да се срещнат отново не е много вероятно, тъй като не планира скоро да отива в неговата категория, а Usyk възнамерява следващата година да се качи в тежка категория.

"Не мисля, че на олимпийските загубих от него. Между другото, и двете ни битки се следяха от един и същ рефер. Но не искам да дискутирам мнението на съдиите. Все пак, той не само стана шампион тогава, но и продължава да бъде - браво! Интересно ще бъде да се срещнем с него и на професионалния ринг, въпреки че не знам колко е вероятно това да се случи. Не мисля да качвам килограми."

Beterbiev ще се завърне в края на годината, навярно срещу Joe Smith.

"Ситуацията е следната - предложиха ми среща с Joe Smith в щатите, но за момента не съм подписвал нищо. След като защитих IBF титлата срещу Callum Johnson, веднага дойдох в Русия. Искам да споделя успехите си тук. Гордо представям страната си. Винаги съм бил тук за Русия."

"Все още се съдим с Michel. Договорът ни продължава и още получавам предложения от Yvon. Например, той представи последната ми среща заедно с Eddie Hearn и аз я приех. Същото ще стане и със следващата. Но все пак - делото ни в съда продължава."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес