Зареждане

Бетербиев: Тъжно и смешно е да говорят, че не съм руснак

Бетербиев: Тъжно и смешно е да говорят, че не съм руснак
Публикувано на: Юли 1, 2022 в 02:00 ч
През март тази година ръководителят на компанията Top Rank Боб Аръм каза, че Артур Бетербиев е канадец, който няма нищо общо с Русия.

Аръм се притесняваше, защото много руски спортисти изпитват затруднения в това да се състезават. Много държави налагат санкции на Русия заради войната с Украйна. 

Вижте още - Боб Аръм: Артур Бетербиев е канадец, който няма общо с Русия

По онова време хората започнаха да говорят притов Бетербиев, който е близък приятел на Рамзан Кадиров и в началото на годината стана почетен граджанин на столицата на Чечня, Грозни. 

В крайна сметка Бетербиев успя да се боксира и нокаутира Джо Смит миналия месец. Президента на WBC Маурисио Сюлейман забрани на руски боксьори да се бият в организацията му.

Явно Артур беше изключение, но не му е било лесно в последните месеци.

„Ние сме спортисти. Когато на руския отбор беше забранено да се състезава под собствен флаг, те отидоха на Олимпийските игри без флаг. Като погледнеш отстрани, не разбираш. И когато те докосне, вече разбираш. Когато се боксираме, не можем да "помпаме" права. 

Искаме го така или искаме друго. Просто бяхме поставени пред факта. Беше ми трудно да се подготвя. Страхувах се, че така или иначе няма да ми позволят да се боксирам. Имаше такива разговори. На същото място руснаците бяха премахнати от рейтинга. 

Отначало ми казаха, че няма да ме пуснат да се боксирам. И ако не се боксирам една година, ще ми отнемат титлата. Когато лидерите на Top Rank, Боб Арум, казаха, че нямам нищо общо с Русия, те просто спасяват бизнеса си. Това е така, защото инвестираха в мен. 

Затова го казаха. Това е тъжно и смешно“, каза Бетербиев в интервю с Денис Дорофеев.

Смешна или тъжна е цялата история около руските спортисти и политиката в момента ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес