Зареждане

Българите на полуфинал на Европейското по бокс

Българите на полуфинал на Европейското по бокс
Публикувано на: Ноември 30, 2020 в 07:59 ч
Източник: БФ Бокс
Тони Сотиров стана поредният български боксьор, който се класира на полуфиналите на европейското първенство за юноши и девойки в София.

В категория до 60 килограма Сотиров бе меко казано убедителен срещу Едгарас Тротенскис (Лит) и спечели с единодушно съдийско решение от 5-0 гласа. На полуфиналите във вторник българинът излиза срещу Йосеп Палм (Ест).
 

Емил Кръстев си осигури минимум бронзов медал от европейското за юноши и девойки в София. В категория до 66 килограма нашият се справи с коравия сърбин Урош Милошевич, като взе победата след 3-2 съдийски гласа. Първите два рунда бяха изцяло за българския боксьор, но в третия Милошевич показа характер и дори прати нашия в нокдаун. Това обаче не бе достатъчно да компенсира силния старт на Кръстев и той се класира за полуфиналите. Там нашият ще се изправи срещу Сергей Колденков (Рус), а мачът е във вторник.

Така Емил Кръстев стана единадесетият български боксьор, който ще вземе медал от шампионата в зала “София”. Преди него на полуфинал се класираха още Тони Сотиров, Георги Стоянов, Любомир Ангелов, Любо Методиев, Стелиан Страхилов, Кристиян Цветанов и Инна Цветкова. Директно на полуфиналите още жребият прати Люба Атанасова (46), Диляра Ахмедова (48) и Румяна Александрова (50).

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес