Зареждане

Анди Руиз бил в депресия след загубата от Джошуа

Анди Руиз бил в депресия след загубата от Джошуа
Публикувано на: Март 31, 2021 в 00:00 ч
Снимка: Boxingrec.com
Зареденият с нова енергия Анди Руиз планира голямо завръщане на ринга в тежката категория на бокса.

Пътят му ще започне с битка срещу Крис Ареола на 1-ви май в Калифорния.

За последно Руиз се би в Саудитска Арабия, където защитава титлите си на WBO, WBA, IBF и IBO, който отмъкна от Джошуа.

31-годишният мексиканец обаче не успя да се справи с целенасочения англичанин и загуби със съдийско решение.

Руиз тежеше 121 кг, когато изненада Джошуа и му взе титлите през юни 2019-та, но беше и 15 кг по-тежък при реванша им 6 месеца по-късно.

Сега боксьорът показва повече психическа издръжливсот и е целеустремен към първото място в категорията.

"Сигурно съм отслабнал с 18 кг. След битката ми с Джошуа и загубата ми в Саудитска Арабия качих до 140 кг. Бях депресиран. Бях бесен на себе си, защото знаех, че трябваше да тренирам. Знаех, че трябваше да се справя по-добре в предходния ми двубой. Но никога не е късно. Сега му е времето. Сега е началото ан истинския и нов Анди Руиз.

Имах всичко - титлите бяха в мен - бях на върха на света и приех всичко това за даденост... Готов съм да си върна титлите. Всичката тази отдаденост и тежки тренировки ще се отплати, човече. Всички ще видят разликата. Всеки ще види трудът, който съм положил. Готов съм за следващата ми битка. Готов и развълнуван. Готов съм да докажа на всички, че грешаха за мен. За това става въпрос."

След като обмисля оттегляне от спорта, 40-годишният Ареола ще се опита да направи една последна емблематична битка, след като загуби съ съдийско решение от Адам Ковначки.

"Ареола не е лек противник. Той е мексикански воин като мен и обича да хвърля бомби," сподели Руиз. "Той не се отказва до самия край. Така, че аз трябва да съм в два пъти по-добра форма. Може само да очаквате фойерверки."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес