Зареждане

Александър Усик: В Украйна се говори на украински език

Александър Усик: В Украйна се говори на украински език
Публикувано на: Септември 27, 2022 в 00:00 ч
Александър Усик не се страхува от това, че може да обиди някого - той казва всичко, което мисли.

Каква е причината да обичаме Усик, освен за най-техничния бокс на планетата ? Обичаме го също така и заради неговата директност и откритост.

Да, Усик често се ръководи само от емоции, понякога внезапно променя гледната си точка на противоположната. Но Александър винаги е искрен и, което е много важно, не се крие от журналистите. Наскоро той беше много активен в медиите и реши да говори за своята родина и език.

„Имаме държава. Тази държава се нарича Украйна. Езикът е украински и толкова. Той трябва да е единственият. А как си говорят хората вкъщи, съвсем друго е. Тези колебания с езиците се правят нарочно. 

Няма как да те принудят да бъдеш мил. Имаме нужда от още по-здраво единство, а не от крещене кой колко е направил. Събитията, които се случват на някои хора, не ни учат на нищо. Това е тъжно.

Наистина не ми харесва, когато хората започнат да се хвалят един на друг с думите: „Но аз направих толкова много, а ти по-малко.“ 

Има такова разделение в обществото“, каза Усик на украински журналист в канал в YouTube.

Усик е смятан за един от най-великите украински боксьори на всички времена. С победата си над Джошуа, Усик стана един от само тримата боксьори, които обединиха световните титли в полутежка категория и станаха световен шампион в тежка категория, присъединявайки се към Ивендър Холифийлд и Дейвид Хей. 


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес