Зареждане

Ако Фюри не се стегне, то Усик ще довърши започнатото от Нгану

Ако Фюри не се стегне, то Усик ще довърши започнатото от Нгану
Публикувано на: Октомври 31, 2023 в 04:00 ч
На 28 октомври в Рияд, Саудитска Арабия се проведе голяма боксова вечер. В главната битка Франсис Нгану и Тайсън Фюри премериха сили. Мнозина очакваха битката да бъде като разходка в парка за Фюри, но се оказа съвсем различно. Бившият шампион на UFC се би превъзходно и по нищо не отстъпваше на непобедения британец.

Той дори успя да прати Фюри в нокдаун, но все пак след 10 рунда съдиите застанаха на страната на Фюри, макар и с разделно решение. Честно казано, двубоят беше по-скоро демонстративен мач, въпреки че резултата влезе в статистиката им. Но фактът си остава факт. Беше много трудно за Тайсън. 

След тази битка Тайсън застана лице в лице с Александър Усик. Двамата подписаха договор за битка през декември. Организаторите от Саудитска Арабия намериха общ език и задоволиха финансовите нужди на боксьорите. Следователно много скоро те трябва да се срещнат на ринга.

Човек има усещането, че Фюри ще трябва да свърши огромна работа, преди да излезе на ринга с Усик. Може би битката с Нгану беше една от най-лошите в кариерата на Тайсън. Срещу дебютанта шампионът изглеждаше като свое избеляло копие и нищо не можеше да направи.

Бързият Усик може да накаже всички грешки, които неопитният Нгану просто не е видял. Александър присъства лично на битката и видя пропуски в защитата на Тайсън. Той също така ясно отбеляза, че "Gypsy King" нямаше сила за нокаут в ръцете си.

Тайсън никога не е изглеждал толкова безпомощен, а Нгану доказа, че е спортист с невероятен характер и желание за победа. Той направи много сериозна крачка към първото поражение в професионалната кариера на Фюри. Усик може да довърши това, което "Хищникът" не успя да направи.

Да се надяваме, че Фюри ще се подобри, защото ако не го направи, тогава ще загуби от Усик.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес