Зареждане

Клуб "Шинбукан" - джодо, иайдо, айкидо

Клуб „Шинбукан” е сдружение за изучаване и популяризиране на традиционни японски бойни изкуства. Клубът е основан през 2007 г. и предлага тренировки по Джодо и Иайдо в стила на японската стандартизирана школа Зен Нихон Кендо Ренмей Сейтей, която придоби голяма популярност в цял свят през последните десетилетия. Клуб „Шинбукан” е официален член на Българска Федерация по Кендо. Членовете на клуба участват в ежегодни семинари и изпити, които се провеждат в страната и чужбина. Клубът поддържа приятелски отношения със сродни клубове в Гърция и Унгария.
 

Тренировки


С нарастване на уменията на трениращите, клубът предлага изучаването и на древните школи, развиващи тези традиционни японски бойни изкуства – Шинто Мусо Рю Джодо и Мусо Шинден Рю Иайдо, айкидо и др.


Понеделник – от 19.15 до 20.45 часа - Джодо (18 СОУ "Уилям Гладстоун")
Вторник – от 17.30 до 19.45 часа - Иайдо/Джодо (Върбица № 8)
Петък – от 19.15 до 20.45 часа - Иайдо (18 СОУ "Уилям Гладстоун")
Събота – от 08.45 до 10.45 часа - Айкидо (Върбица № 8)

Треньор


Ръководител на клуба е Огнян Кожухаров – 5 дан Иайдо, 5 дан Айкидо, 4 дан Джодо, 2 дан Батодо. Инструктори са Теодор Леков – 2 дан Джодо и 1 дан Иайдо и Цветослав Николов – 2 дан Джодо и 1 дан Иайдо.


Клубът е филиал на линията Шинбукан, която се свързва с японския майстор Ишидо Шизуфуми сенсей (8 дан Иайдо - ханши, 8 дан Джодо – кьоши и 8 дан Кендо). Неговият ученик Виктор Кук сенсей (7 дан Иайдо – кьоши, 5 дан Джодо и 5 дан Кендо) е продължител на тази традиция във Великобритания и отговаря за развитието й в страните от Централна Европа. Огнян Кожухаров сенсей е директен ученик на Виктор Кук сенсей и отговаря за разпространението на Иайдо и Джодо в България. Негови ученици практикуват тези изкуства в Унгария, Гърция, Сърбия, Чехия и Словакия.

Снимки


айкидо
бокидо

Контакти


Клуб "Шинбукан" се намира в центъра на София на улица "Върбица" № 8. Телефон за контакти 0885 12 73 78, e-mail shinbukan @ abv.bg.

 

  •  
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook
Добавяне на клуб
Всеки може да допълни каталогa, като попълни формата за добавяне на клуб. Безплатно е и винаги ще бъде :)

Търсене на клуб

Оферта на деня

Инструкционално видео

Горещи Новини