Най-големият сайт за бойни спортове

       

Залози на предстоящи събития

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

Какво мислиш, Люк?

  0     Мнениеот TheRebel на 31 Мар 2019, 11:54

За UFC 236 реших да видя какви коефициенти са излезли и ако нещо ми се набие на очите като доста сгрешено да напиша някой ред за него. Еми имаме Гастелум 2.80 (към днешна дата бет365) и за другият двубой където имам мнение е Б.Мухамад, но за него няма излязал коефициент, по-скоро предполагам че в някаква степен ще е аутсайдер.

Мисля че Гастелум просто не трябва да е аутсайдер тук, още по-малко в такава степен. Реално коефициентите трябва да са доста близки. Дори смятам че Гастелум трябва да е лек фаворит. Просто той има много повече опит на високо ниво, имената в статистиката му са кой кой е в ММА. Гастелум има добро кардио, няма да се умори за 5 рунда, има борба, има компетентен граплинг. Мисля че опитът и ММА уменията ще надделеят тук над леко хайпнатия талант на Адесания. Разбира се, не изпускам да отбележа че исторически Гастелум винаги е имал проблеми с по-високи и дълги противници. Също така няма добра защита от удари, разчита до голяма степен на бързите си ръце и солидна брадичка. За това казвам лек фаворит, не мисля че победата му е в кърпа вързана или нещо такова, но да е такъв голям аутсайдер е малко смешно, Адесаня не е толкова добър чак.

И другият мач където смятам че имаме подценен боец е Мухамад да бие Милендър. Предполагам че Мухамад ще е или аутсайдер или много лек фаворит. Мисля че ако го пуснат 1.80 или нагоре си заслужава залога. Този мач идва само 1 месец след последния на Милендър, той падна от Залески на 9ти март, докато Мухамад има почти 3 месеца от последия му мач. Ключовото тук е абсолютната неадекатност на Милендър в граплинга и почти същото се отнася и за борбата му. Мухамад може да не е някакъв страхотен черен колан, но със сигурност е по-добър от Милендър в граплинга, а борбата на Мухамад поне на техническо ниво е много добра. Недостатък е атлетизма му, малко е бавен и силово отстъпва на по-надарените в категорията. Но компенсира с много работа и сърцата игра, наистина не се отказва до последно - справка, третия рунд срещу Джоф Нийл. Мисля че освен с изненадващ чист нокаут Милендър не може да победи тук, отстъпва доста в поне две области на играта и идва само месец след последния си мач, няма да има никакво време да работи над слабостите си, да не говорим за някакъв конкретен геймплан съобразен Белал.

Какво мислиш, Люк?
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот YASHABO на 01 Апр 2019, 17:44

Аз му изгледах и няколко стари срещи на Адесаня кик бокс от Австралия и си личи, че има много хляб в момчето, но и там играе срещу торби полу-професионалисти и ги разчеква ама нещо си мисля, че много му се превъзнасят и един Брънсън, Силва на 43 и Брад Таварес не са некви сериозни мерила за безспорен претендент. Аз също си мисля, че Кевин е много по-опитен, противниците срещу които е бил са от съвсем друг калибър, а и отделно както каза Ребелче комбинациите ги изсипва страшно бързо, а и не му липсва сила в ръцете. Не мисля, че ще позволи на Адесаня да го точкува и да си го бъзика ин-аут ин-аут. А и да не забравяме, че още никой не е виждал кво става с Адесаня на земята - аз си мисля, че с един добре спогоден план Гастелум може да си го изтърбуши здраво и ще го пробвам.
Аватар
YASHABO
 
Мнения: 22
Регистриран на: 30 Ное 2016, 15:19
Град: Sofia

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот LukeRockhold на 01 Апр 2019, 20:27

Видях снощи коментара на Ребъл, но исках да изчакам, да излязат коефициентите.
За Кастелъм - Адесаня съм съгласен, става за пробване, но не и за голям залог. Но за Милендър - Мохамад сякаш не съм. Единствения аргумент за Мухамад е, че Милендър идва почти без почивка. Иначе е по-едър и по-атлетичен, като нищо може и с КО да бие. И друго важно - оказа се, че според букмейкърите Мохамад е сериозен фаворит - 1,66 на 2,25.
Аз искам да ви обърна внимание на други мачове и ще се радвам ако ми отговорите и ги пообсъдим.
Фривола - Търнър. За мен Фривола е много по-добър. Макар да съм му гледал само мача с Ваната, мога да кажа, че всичко си има. В стойка техниката не е перфектна, но е прилична, а и има агресия. На земя е доста добър. И най-важното има много въздух. Голямата въпросителна за мен е доколко разликата в ръстта от 15 см има значение при тези килограми. Черният е 190 см, а Фривола 175. Особено като имаме предвид, че черния е страйкър и обикновено бие с КО. Мисля че това би ме спряло да заложа. Затова питам, много ли накланят везните тези 15 см?
Друг мач - Джубан - Грант. Старото куче Джубан, показва добра форма, въпреки възрастта си, а има тежки ръце и не само това. Мисля, че ще бие.
Бостън Салмон - Калид Таха. Предстои да го изследвам тоя мач, но първите ми впечатления са, че Таха ще загуби. Все пак е губил от Наримани, а за мен тоя е пълен бездарник. Но тепърва ще им гледам играта на двамата и пак ще пиша.
И накрая Андерс - Рунтри. Знам, че Ребъл няма много добро мнение за Рунтри, но в този мач мисля, че ще спечели. Има големи дупки в играта си, но тук ще има игра в стойка и Андерс може да заспи рано-рано.
Аватар
LukeRockhold
 
Мнения: 51
Регистриран на: 28 Фев 2014, 20:28
Град: plovdiv

нямам мнение

  2     Мнениеот TheRebel на 02 Апр 2019, 05:31

Люк, за съжаление нямам мнение за повечето мачове които спомена. Само за Андерс-Раундтри имам, но не е някакво категорично. Андерс, ако не друго, има много повече опит от Раунтри. Да, като про мачове са близки, но Андерс има мисля още десетина аматьорски мачове преди да се пусне про. И начина по който се бие е доста по-улегнал и сериозен някак бих казал. Естествено няма някакви високи умения никъде. Страйкинг граплинг, всичко е на някакво първично ниво. Може би Раунтри е по-добър от него в стойка, ама не бих казал с кой знае колко. Мача е сложен и двамата са зле, но Раунтри малко повече по мое мнение. По-експлозивен е първия рунд, ама след това не предлага нищо с което Андерс да не може да се справи. Андерс към момента е умерен фаворит, мисля че е в реда на нещата.

Иначе съвсем съвсем в началото Белал беше към 2.30, но хората се усетиха бързо се обърна на фаворит. На коефициента който е в момента по-скоро бих пасувал.

Едит:
Яшабо написа:...аз си мисля, че с един добре спогоден план Гастелум може да си го изтърбуши здраво и ще го пробвам.

Тук е проблема за мене да се предоверя на Келвин, Яшабо - не ми прилича на боец, който много много да има или следва геймплан като се бие. Единствено се забелязва при него че когато победата му е наистина нужна играе с повече хъс, но не бих казал с план. Поне аз не съм забелязал. Този мач му е изключително важен, все пак е за титла, дори да няма ясен план с който да дебне слабите места на Израел, поне съм горе-долу уверен че няма да е пасивен и ще натиска за победата.

Интересно е да се спомене, че Келвин е вторият боец на Рафаел Кордеро, срещу когото се изправя Адесаня. Първият беше Ветори. Близък мач, с малко повече акъл Ветори можеше да измъкне победата. Но той беше много уверен в страйкинга си и не търсеше борбата достатъчно активно. Ветори е по-масивен и силен като цяло от Гастелум, но е по-тромав и бавен, с по-бавни удари също и по-слаба борба. Интересно е да се види дали опитът на Кингс ММА срещу Адесаня ще помогне на Гастелум. Със сигурност не вреди.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  2     Мнениеот subarqi1892 на 02 Апр 2019, 23:36

Ребъл го е споменал вече , за тая карта още откакто обявиха срещите съм решил да играя със стабилна сума Келвин , фен съм му , но когато трябваше да се бие с Уитакър не ми изглеждаше като добър залог и пасувах тогава , за тая среща с Адесаня , Гастелум е много тежък фаворит според мен и дори може да се пробва с Ко/Тко с по-скромна сума.
Общо взето всички срещи на тая карта изглеждат равностойни и може би не е много добра за залагане , Люк добри наблюдения , според мен обаче всичко може да се случи в изброените от теб битки
Аватар
subarqi1892
 
Мнения: 6
Регистриран на: 30 Дек 2018, 00:19
Град: Plovdiv

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот LukeRockhold на 03 Апр 2019, 07:47

Кастелъм май и аз ще го пробвам, явно много го харесвате. Криско го би, но го би с борба, а Адесаня няма борба.
От Фривола се отказах. Не знам как ще скъсява дистанцията, много ще е опасно. Ако събарянията му тръгнат ще се получат нещата, но е опасно.
Все по-сигурен ми се вижда Джубан.
Аватар
LukeRockhold
 
Мнения: 51
Регистриран на: 28 Фев 2014, 20:28
Град: plovdiv

Re: Залози на предстоящи събития

  2     Мнениеот YASHABO на 03 Апр 2019, 21:47

Гастелум наистина много ми допада, а и отделно може изобщо да не го готват за дълга среща, а ще ми напълни душата ако излезе като срещу Биспинг на ЛОВ и да изгаси хайпа за рунд и половина

Отделно тоя мазен обратен гард
Аватар
YASHABO
 
Мнения: 22
Регистриран на: 30 Ное 2016, 15:19
Град: Sofia

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот montey на 13 Апр 2019, 16:14

Тоя ивент съм решил да пробвам една система 2/4 + 3/4, защото са ми някакси доста равностойни срещите и коефициентите за тях са доста изравнени:

Никита Крилов @1.90 - ОСП ми се струва все по-бавен с всеки изминал двубой и не случайно беше нокаутиран 2 пъти в последните си 3 мача (въпреки че единия е загуба със събмишън а другия с решение, това си бяха нокаути). Крилов удря здраво и страйкинга му като цяло е няколко нива над този на ОСП.

Джейлин Търнър @1.80 - огромна разлика в обхвата на ударите и добър страйкинг, това си е рецепта за нокаут.

Уилсън Райс @2.30 - двама много добри граплъри един срещу друг. Райс е по-опитния от двамата и е аутсайдер на букмейърите, това ми е достатъчно.

Дуайт Грант @1.90 - имах удоволствието да го гледам на живо в Прага срещу Педерсоли и ми направи страхотно впечатление. Много спокоен и търпелив, изчака си момента да контраатакува и нокаутира италианеца. В същото време Джубан в последния си двубой изяде доста чисти удара от един от най-бавните страйкъри в категорията, който на всичкото отгоре е пред пенсия. Отделно все повече говори за кариерата си в киното и като модел, което ме навява на мисълта, че не е фокусиран на 100% и че е дошъл само за да си вземе чека.
montey
montey
 
Мнения: 152
Регистриран на: 08 Сеп 2010, 23:43
Град: Sofia

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот YASHABO на 17 Апр 2019, 14:42

Е, 3 срещи пробвах - Гастелум, Макс и Крилов

Гастелум и Макс ми бяха от по-сигурните.. :DD
Аватар
YASHABO
 
Мнения: 22
Регистриран на: 30 Ное 2016, 15:19
Град: Sofia

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот montey на 26 Апр 2019, 11:33

Следващото събитие ми е малко постно, но мисля да пробвам някои неща.

Комбо:
Линекер 1.72
Рузвелт 1.25
Общо 2.15

Система 2/5 + 3/5 + 4/5:
Джейсън Гонзалес - 2.25
Вирна Жандироба - 1.80
Ион Кутелаба - 2.00
Грег Харди Рунд 1 - 1.90
Арловски/Сакаи над 2,5 рунда - 2.00

Още не съм играл системата и се чудя дали точно тези залози да сложа, така че ако някой по-добри предложения, отворен съм за дискусия :)
montey
montey
 
Мнения: 152
Регистриран на: 08 Сеп 2010, 23:43
Град: Sofia

ПредишнаСледваща

Назад към ММА турнири и събития

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта