Най-големият сайт за бойни спортове

       

Залози на предстоящи събития

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

някои съображения

  0     Мнениеот TheRebel на 08 Ное 2018, 10:09

Люк, някои съображения ще ти кажа за изборите ти. Би трябвало да бият, и аз съм с теб за тези, но да отбележа:

Йодер е много слабичка физически. Като техника в стойка и на земята е по-добра от оная русичката. Но при жените (особено тези до 115) виждам че физиката решава повече мачове от техниката и е грешка това да не се взема под внимание. Аманда Купър е здраво момиче, може да я бори три рунда без проблем. Да, може и да я заключи Йодер на земята, но на това не бих си заложил парите. Йодер не е заключвала никого в UFC и ако не спечели с ключ, общо взето е ясно че ще изгуби. Имала е само една победа с нещо различно от ключ, над някаква Лиз Трейси 2015-та и то с неединодушно реш.

Не съм запознат с опонента на Дариуш. Но от статистиката му съдя че е способен боец, не ми се струва някакво жертвено агне. Виждам и че тренира в АТТ - имам голям респект към тази зала. Отнасят се професионално към работата си и обикновено са подготвили бойците си с добър геймплан спрямо опонента. Дариуш според мене е на 2-3 мача от края на кариерата си. Той стигна до равен срещу Дънам. Да, Дънам е опитен боец, но никога не е бил атлет или изключително техничен някъде. Просто устойчив на удари, постоянно атакуващ и има кардио. И Дариуш много се затрудни с него, а Дънам един мач след това се отказа от ММА. Не мога да разчитам на Дариуш в този мач тук. За избягване е.

За опонента на Скели нямам никаква идея. Скели обаче тренира при Хенри Хууфт, този човек никак не ми харесва, неговите бойци ги бият където ги хванат. Последната му издънка беше загубата на Оздемир от Смит. Това беше бой който Оздемир трябваше да може да спечели с нокаут максимум до втория рунд.

Люк, аз да ти кажа определено съм заинтригуван от коефициента на Доналд Серони. Той е доста по-опитен и техничен от Пери. Отстъпва обаче като експлозивност и сила. На мен много ми хареса как се представи срещу Едуардс. Там видях от него ищах да спечели, не просто да е в октагона и да си вземе парите после, както в доста от другите му мачове. Ползваше непозволени прийоми или неща на ръба на правилата за да постигне дори малко предимство. Такива неща харесам в боец на който залагам! Като говорим за нарушаване на правилата, другият боец който казах че избирам твърдо от картата е ДеРандами. Тя удари на два пъти Холм след сирената. Такива неща търся в боец на който си слагам парите изкарани с пот на челото - да е готов на всякакви неща за победата, позволени непозволени - все тая. ДеРандами тук притежада предимство в размерите, атлетизма и в техниката в стойка. Мисля че и е достатъчно трудна да бъде свалена долу от Роки. И дори не споменавам колко променящ живота бой отнесе от Нунес. Мисля че тоя мач е от ясен по-ясен.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот LukeRockhold на 08 Ное 2018, 23:05

Мерси Ребъл. За жените - мисля, че Йодер ще я събмитне до края на втори рунд. Дариуш също го виждам да бие, намирам го за качествен боец, обаче си прав, че е малко апатичен. И е вярно, че пари на такива бойци не е добре да се залагат. Най-големи са ми притесненията за Скели. В стойка е много зле, а на земя е отличен. Залагам на него повече заради емоцията, за това, че съм му фен, но и затова, че съперникът му не е някакъв нокаутьор, а е граплър като него.
Видях ги твоите прогнози и ще ти се доверя за Каубоя, въпреки че нямам никакви виждания. Ще го сложа в една система и каквото стане.
Аватар
LukeRockhold
 
Мнения: 51
Регистриран на: 28 Фев 2014, 20:28
Град: plovdiv

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот jesuslobov на 09 Ное 2018, 09:52

Ребъл ако извдя коментарите ти за ДеРандами преди и сега,а те се различават на 100% един от друг,мисля,че на всички ще им стане ясно,че не си добре.Освен тов Дерандами ли е изяла боя на живота си от Нунес,глупости,всъщност това беше един от най-лошите стопирания на некадърника Хърб Дийн,Радо мафията,който е жертва на лоботомия,ще напише нещо по-смислено.
jesuslobov
jesuslobov
 
Мнения: 62
Регистриран на: 14 Мар 2017, 05:32
Град: софия

Re: Залози на предстоящи събития

  2     Мнениеот montey на 10 Ное 2018, 00:07

ДеРандами с решение срещу супер коравата Пенингтън е 2.20, доста по-добре ми се струва от 1.57 за чиста победа. Ракел е нокаутирана само веднъж и то след 4 рунда в стойка срещу Нунес.
Каубоя на 2.75 ми се струва много оферта също, Пери е биткаджия без много техника в стойка и със слаба игра на земя. Черони отдавна не е показвал какво може на земя и може би сега ще се възползва от нея, ако пък двубоя е в стойка, Черони също има какво да покаже.
Главното събитие ми е малко мъгла, но ми се струва, че няма да видим бърза развръзка, но не знам дали бих заложил на това :D
montey
montey
 
Мнения: 152
Регистриран на: 08 Сеп 2010, 23:43
Град: Sofia

Re: Залози на предстоящи събития

  2     Мнениеот TheRebel на 10 Ное 2018, 09:04

Монтей, лично не бих избрал 2.20 пред 1.57. Не ми се струва достатъчно за да поема риска с толкова конкретна прогноза. Ако говорехме за 3.00 и нагоре вече е друго. Пенингтън е корава, но всеки има своите лимити. И видяхме лимита на Пенингтън срещу Нунес. Също така от всичките момичета, които са побеждавали Пенингтън, имаме две момичета, само едно което има тежък удар и това беше Нунес. Зингано е повече боркиня, Л.Смит разчита на обем удари, Андраде в петел не беше нокаутьорка, Холм ако не вкара хедкика си - с ръцете не може нищо опасно. Ако не ме лъже паметта, Роки пое най-много поражения от тези колена на Нунес, а нали знаеш че колената на ДеРандами са доста по-бързи и точни от на Нунес? Мисля че 2.20 е малко за такава точна прогноза, букмейкърите отново се опитват да преебат залагащите. Реално трябва да дадат поне 3.00, но аз ги разбирам, ако даваха такива коефициенти лесно няма да са дълго в бизнеса и те трябва да се хранят. :D

НОВ ПОСТ
Не искам да флуудя темата с много постове, затова ще пиша тук.
Видях че Джими Мануа е средно голям аутсайдер (към 2.50) срещу Тиаго Сантос на UFC 231. Не разбирам аргумента зад този коефициент. Антъни Смит и Тиаго Сантос по едно и също време решиха да минат в полутежката. Антъни Смит изгуби от Сантос в средната с нокаут, но това не значи че задължително е по-лошият технически боец. Сантос е просто доста по-бърз и силен от него, но като техника е по-зле, особено на земя. Също така бойното му айкю е много под това на Смит. Последният мач на Сантос срещу Андерс ми доказа че Сантос не е мръднал на йота в израстването си на боец откакто дебютира в UFC. Същия разпилян стил на игра без много умисъл в нея. Антъни Смит има по-скромни атлетически способности, но при него личи някакъв напредък. Джими Мануа е много бърз и силен атлет. Също така добавяме над средното добра защита от тейкдауни, добри бокс и кикбокс умения. Брадичката му не е на най-доброто ниво за топ боец и в някои позиции в клинча е мързелив, което оставя пролуки за опонента (справка мача срещу Оздемир), но за мен ще е голяма изненада ако именно Тиаго се възползва от пропуските му. Джими Мануа като аутсайдер срещу Тиаго Сантос е автоматичен залог.

Друг учудващ коефициент, който виждам от бъдещи ивенти, е другата година Лолър срещу Аскрен. Като Лолър гони четворката като коефициент! Не зная защо така е отписан. Ще бъда честен, не съм гледал и един мач на Аскрен от край до край, само малко хайлайти. Но Лолър традиционно не страда срещу чисти граплъри и борци. Той има стабилна защита от събаряния, може да бъде държан на мрежите, но свалян долу доста трудно. Дос Аньос го събори няколко пъти мисля в техния двубой, но това беше последните рундове, когато Лолър беше почти обездвижен от ритниците на Дос Аньос в крака на Лолър. Ако не можеш да се състезаваш с Лолър в стойка, ще ти е доста трудно да стигнеш до тейкдаун срещу него. Хендрикс показа добри умения в бокса първия мач и всъщност доста добър кикбокс втория, и така му се отвори възможност да приложи и борбата си. Ако не можеше да е на равна нога с Лолър в стойка, не виждам как щеше въобще да оцелее за да използва борбата.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот jesuslobov на 10 Ное 2018, 16:48

Въобще не съм съгласен с тия глупости и въобще как може да правиш прогноза и анализ на даден боец след като не си гледал един негов двубой,занам как,като те боли главата.Ребъл имам чуството,че те боли главата и единствения начин да ти мине е като седнеш и почнеш да пишеш некакви работи тука,сигурно някакъв невидим глас ти ги диктува,не случайно си изписал над 60!!!! страници психарии,които имат повече общо със психятрията отколкото със спорта,хм.
jesuslobov
jesuslobov
 
Мнения: 62
Регистриран на: 14 Мар 2017, 05:32
Град: софия

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот jesuslobov на 10 Ное 2018, 17:26

Тиаго Сантос от последните си 7срещи има една загуба,като има един куп нокаути всеки с различен ритник,но уви това не е достатъчно,за да покрие критериите на Ребъла.Преди поне изчакваше някои да загуби и тогава почваше да ги критикува,но сега не му харесва даже как побеждават,какво са му направили тия хора,че във болния си мозък ги е превърнал в евтини герои от компютърна игра.Аз си представям някакъв човек,Ребъла-на инвалидна количка с отрязани крака и една ръка,а на другата има само два пръста и целия увит в бинт като мумия и чатка така с двата пръста злобно по клавиатурата,наказвайки виртуално така,горките атлети.
jesuslobov
jesuslobov
 
Мнения: 62
Регистриран на: 14 Мар 2017, 05:32
Град: софия

Re: Залози на предстоящи събития

  2     Мнениеот LukeRockhold на 11 Ное 2018, 06:02

Ребъл, пиша веднага след мача Йодер - Купър. Макар да дадоха победа на Йодер и да ми излезе залога, мисля че победата беше незаслужена. Тотално изненадан съм от развоя на двубоя и виждам, че твоя коментар се оказа много точен. На всичко отгоре това момиче и въздух няма.
Аватар
LukeRockhold
 
Мнения: 51
Регистриран на: 28 Фев 2014, 20:28
Град: plovdiv

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот TheRebel на 11 Ное 2018, 07:48

Сега се събуждам, Люк. Хванах началото на мача на Бенеил.
Видях набързо резултатите от уикипедия и тоя Скели верно е паднал :D Ех, ех Хууфт...
Йодер със неединодушно, интересно ще го видя на запис този двубой. Иначе, Люк, обикновено по-слабите и неатлетични бойци когато се бият с по-силни, дори да имат доста кардио, боренето с физически по-силен човек ги уморява много. Ще видя дали от това се е уморила после.

Като говорим за по-силен човек, видях че Бенеил е по-едър от този Мойзес на кантара. И то не с малко. Иначе Мойзес ми се стори по-атлетичния. В стойка Мойзес беше малко по-бърз от него. Добра защита от ключове, но прекалено лекомислени атаки, сякаш не е проучвал опонента - няколко пъти опити за гилотина над черен колан БЖЖ??? Сега виждам че този двубой е с малко предизвестие за Мойзес, той дебютира в UFC с този двубой и самият двубой е обявен преди 20 дена. Определено малко време за да се подготвиш за Дариуш. Но все още смятам че Дариуш е на края на кариерата си. Ако Мойзес беше акуратно подготвен и дори двубоя да не беше само в стойка, нещата щяха да са доста по на кантар. Не казвам че щеше да бие със сигурност, но нямаше да е това което видяхме. Мойзес имаше добри атаки с ключове, някои опасни удари в стойка пласира. Опасен е.
Добра победа за Бенеил.
Сега ще гледам Роки срещу ДеРандами. Явно не се коментира другаде, всички спят. :)

Сега са рекламите след мача. Чакам решението. Мисля че ДеРандами може и да го е изпуснала тоя мач. Доста време прекара натискана на мрежата. Идеята на Монтей за победа с решение беше добра. Ако спечели решението, де. Боже, доста ме изненада тоз двубой.

Спечели. Добре че съдиите не са пили тая вечер, както го правят понякога. :D Най-близко до накаута ДеРандами беше когато обработваше Ракел с колената си. Но там не можеше да прекара дълго време. Още не мога да разбера точно защо. Ще го гледам наново после.
Иначе пак браво на Монтей за точната прогноза - ДеРандами с решение!
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот LukeRockhold на 11 Ное 2018, 11:23

Де Рандами и Серони, които ти бяха сигурни и те ти станаха. Серони с добър коефициент, браво.
Аватар
LukeRockhold
 
Мнения: 51
Регистриран на: 28 Фев 2014, 20:28
Град: plovdiv

ПредишнаСледваща

Назад към ММА турнири и събития

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта