Най-големият сайт за бойни спортове

       

Залози на предстоящи събития

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот TheRebel на 06 Окт 2018, 15:39

Най-големият аутсайдер на картата е Джейлин Търнър. Някой има ли мнение за двубоя? Защото до днес аз нямах, но погледнах хайлайти на момчето и ми се струва способен на изненада? Кажете. Заслужава ли си пробата? Луке е добър, но общия знаменател над големите му победи напоследък е че са над доста по-неатлетични, по-бавни бойци от него. Урбина, Мухамад и Лаприс са зле като физика (за UFC ниво), а Прайс въпреки че е здрав е технически зле, но пък имаше някакъв успех с левия си прав и в този мач Луке не записа ранен нокаут като в другите. Джейлин разбирам че не се бие типично в тази категория, а в лека. Но е дълъг и виждам че е бързичък, жилав е също. Ако е бърз за леката, където му гледах мачове, тук вероятно ще е още повече. Може би виждам неща дето ги няма и Луке ще го заключи или нокаутира за рунд, но на такъв аутсайдерски коефициент в грешка ли съм да мисля че може да сложи нещичко?
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот LukeRockhold на 06 Окт 2018, 17:44

Ребъл, гледах му на Търнар една цяла среща, която загуби с решение от някакъв с азиатски черти, но с европейско име. Онзи беше граплър,без въздух и когато искаше събаряше дългуча.Черния няма никаква защита от събаряния, а и в стойка не е нищо особено. Вярно, че битката е била преди 2 години и може да е задобрял, но не може нищо да противопостави на Луке. Луке ми е любимец и заложих на него да бие преди края на 1,36 преди да изгледам мача на Търнар. Луке съм го виждал да нокаутира с джеб, на земя също е добър.
Интересно ми стана от коментара ти по-горе за ОСП - Рейес. Мислех да не го барам, но ще го разгледам пак.
Успех на залагащите.
Аватар
LukeRockhold
 
Мнения: 51
Регистриран на: 28 Фев 2014, 20:28
Град: plovdiv

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот pitbulll08 на 06 Окт 2018, 20:21

Изображение

Оф объркал съм раздела, а и много слаби прогнози днес
Последна промяна pitbulll08 на 07 Окт 2018, 16:07, променена общо 1 път
Аватар
pitbulll08
 
Мнения: 167
Регистриран на: 01 Ное 2016, 11:29
Град: Бургас

след UFC 229

  0     Мнениеот TheRebel на 07 Окт 2018, 10:02

Правя бърз разбор на предварителните ми прогнози. От 4 познах 3.
Бях най-сигурен в Доминик Рейес, след това Жусиер Формига, после Конър МакГрегър и най-несигурната ми прогноза беше Дерик Люис, която взе че излезе.

Не следих много мача на Рейес, той не записа нокаута (или да, зависи от рефера), който очаквах, но и ОСП май беше малко по-добре подготвен от преди, минимум беше по-активен.

Жусиер също не следих добре. Спечели си двубоя като контролираше гърба на Петис. Мислех че ще има ключ, но пак бях близо. Бях сравнително уверен в Хусиер.

Конър МакГрегър... какво да кажа. Всеки път когато хайпа става неудържим той вземе че изгуби. Едно исках да спечели защото исках да видя до къде ще стигне цирка (както в първия му двубой срещу Нейт) и второ наистина мислех че ще излезе с правилен геймплан. Това което трябваше да го направи в октагона всеки елемент от него е показвал в предишни мачове - прекъсване на клинча, държене на дистанция, работа на мрежите. Но не можа да събере всичко като едно цяло. Според мен се надяваше да измори Кабиб и след това да го нокаутира, това беше план А и нямаше план Б. Кабиб свеж е мнооого труден съперник. Много е бърз и на земята и в стойка се видя колко бързо нацели и СВАЛИ Конър с деснячката. Това беше светкавичен удар. Според мене ако Кабиб не приключи с ММА с този мач, както беше казал, единствения начин да бъде победен е с решение. Безсмислено е да търсиш нокаут над него, така ставаш още по-голяма жертва. Ключ също няма да стане, твърде бързо сменя позициите и знае как да се пази и е силен чисто физически. Точкуване лекичко отдалече е истината. Преди мислех че единствения начин е да го нокаутираш, но сега не съм въобще сигурен в това след като Конър не можа. Какво - Гейчи ли ще може, или Пойрие? Те са другите двама удрячи в категорията, но имат пропуски в играта от които Кабиб да се възползва... За да го нокаутираш или трябва да е изморен, а това как ще стане не ми е ясно, или трябва да го удариш адски адски точно и силно, което е ще чист късмет, едно на 100 ако стане.
За Конър мога да кажа че човека е много добър боец. Това което казва и прави извън октагона не трябва да е влияе на оценката за него в него.
Според мене Конър не обича да играе за точки. Може би защото му е трудно физически, а може би защото не иска, а може би защото го е правил на два пъти само от над 20 двубоя. Мисля че Конър може да вземе реванш от Кабиб, но трябва да не търси нокаута, да е готов да точкува 5 рунда, както срещу Нейт. Много трудно, но не непременно непостижимо. Въпреки показаното от него тази сутрин, мисля че може да вземе реванш. Повече не го отписвам от нищо. Тук игра на дистанция която е за нокаут. Беше в положение да го отбележи, но по същия начин беше и Кабиб, а Кабиб има и вариант тейкдаун. Видя се че Конър изяде и от двете. Срещу Кабиб трябва да се играе на дистанция за ритник или дълъг прав удар защото колкото и да си е подобрил страйкинга, все още му се налага да "скача" експлозивно в дистанция. И ако тя е твърде дълга, най-вероятно ще пропусне удара си или ако е опит за тейкдаун - тейкдауна. Кабиб не контрира или хвана почти нито един ритник на Конър, което е обнадеждаващо ако ще ги ползва за реванша. Ритници и дълги удари с ръце, поддържане на по-дълга от нормалното дистанция. Цък тук, цък там... след няколко такива минути в които нищо не се случва Кабиб ще реши да търси някакво развитие и Конър може да си пробва там заучените контри в стойка или защитите от тейкдауни - ще има време и пространство да реагира. И няма да е по гръб твърде много време за да губи енергия. Но ударите в трупа на Кабиб трябва да са там от първата минута за да намалее енергията и отслабне темпото което поддържа Кабиб, Конър ще е изморен след втория, но ако Кабиб не получава никакви или малко удари в корема няма да му има нищо и ще поддържа своето темпо което е непостижимо за Конър. И пак Конър може да спечели измъчено мажоритарно решение или сплит ако има късмет с идеално изпълнен геймплан. Нокаут почти абсурд. Въобще ако този реванш стане някога.

Последния мач в който бях най-неуверен беше на Люис. Това е ебахти връщането от сигурна загуба, на няколко пъти щеше да бъде приключен. Люис е ненормално животно! Общо взето всичко в двубоя стана както го писах. Единия път дето Люис се оказа в гарда на Волков за малко да го нокаутира ако не бяха дългите нозе на руснака, а другите случаи в които Люис реши сериозно да тръгне за нокаут Волков беше свален и приключен.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот Ливочев на 07 Окт 2018, 20:54

ОСП беше нокаутиран според мен,ако се беше случило 2-3 секунди по рано,щяха да прекратят двубоя!
Jalin Turner изглежда талантлив,с доста мрачна серия обаче.Млад е,има ли бъдеще на топ боец?
Аватар
Ливочев
 
Мнения: 41
Регистриран на: 15 Ное 2015, 18:21
Град: Варна

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот TheRebel на 08 Окт 2018, 05:34

Търнър трябва бая да поработи. Дори това е полусредна, малко по-бедна на таланти от леката, която е майче неговата нормална категория. Но има време.
Мисля че тия пичове дето Дейна Уайт си ги харесва от Контендър сериите ще берат доста ядове в UFC. Дейна все си харесва някакви хора дето имат доста нокаути, но не са завършени бойци.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Volkan vs. Smith, UFC 230...

  0     Мнениеот TheRebel на 08 Окт 2018, 18:45

Volkan vs. Smith, UFC 230, Edgar vs. Korean Zombie, UFC 232

Момчета, имам по един-два мача от всеки от тези ивенти (за които има коефициенти) където смятам че букмейкъра е направил грешка.

28 окт. Волкан срещу Смит (файтнайт 138)
Тука ни дават Оздемир като среден фаворит - 1.58, което леко ме учудва. Тоя Смит в дълга дистанция го няма никакъв, затваря пространството ходейки напред с главата и редувайки лява и дясна, борбата е зле, пулва гард дори. Не знам как Оздемир не е по-голям фаворит. Това че Смит нокаутира Рашад и Шогуна не е голямо постижение. Имена са, но са стари и трябваше да са се пенсионирали преди много години. Смит е опасен на близко с колена и лакти. Иначе няма с какво друго толкова да изненада. Волкан не е някакво техническо чудо. Той се бие малко като Ръмбъла, но не удря толкова тежко като него и е с идея или две по-разпилян. Иначе има много здрава тиква. На мен ми се струва 1.58 много добре. Ако някой има нещо да добави за този мач нека. Не съм абсолютно сигурен че Оездемир е добър залог на този коеф., трябва ми второ мнение.

На същата карта имаме Сиркунов срещу Къминс. Тоя Сиркунов все фаворит, бе! Последните 2 мача пада и двата пъти фаворит и сега пак е фаворит. Кога ли ще се научат залагащите да не го пипат тоя! За мен малко или много тоз ми прилича на отказвач. Не искам да съм неуважителен към хора които имат 100 пъти повече самодисциплина и са постигнали много повече от мен, но когато човек слага парите си някой, всеки детайл трябва да се види. Това дали се отказваш при първата трудност си е важно ако ще залагат на теб. Оздемир вярно удари на лошо място Сиркунов, но той изглежда съвсем не искаше да продължава. И ако в този случай е било не толкова ясно, загубата от Тешера беше точно такава без съмнение.
Сега тука не змам Къминс може ли или не може да накара Сиркунов да спре да се бие, но минимум е много сърцат и се опитва до последно, независимо колко кръв му е изтекла по тепиха. Не съм сигурен дали виждам пътя за победа на Къминс, но едно знам - Сиркунов се предава, Къминс не. Този мач е пас отвсякъде. Или ако някой му се занимава да пусне нещо на Къминс че е към 4.00. Това е моето мнение.

3 ноем. UFC 230
Ако трябва да съм честен, Крис Уайдман на 2.30 ми харесва. Брадата му ме съмнява много сериозно. Знаем през какво мина. Но същото мисля важи и за Рокхолд. Невъзможността на Уайдман да избяга от маунта на Рокхолд в първият им мач ме притеснява. Ако е толкова едностранен боя веднъж отиде ли на земята - какво правим? Рокхолд е опортюнист с граплинга си, не си спомням да съм видял сериозно да търси земята, просто ако боя отиде там той няма проблеми да те заключи. Рокхолд определено подобри някои аспекти на страйкинга си, видя се срещу Ромеро, добре седеше през повечето време преди Ромеро да го излъже и нокаутира. Може би сега ще е още малко по-добре. Но важните неща дето отстъпва към мрежата и се панира там вероятно още ще си седят. А Уайдман е много добър в отрязването на октагона и пресата, тоест да те накара да отстъпиш към въпросната мрежа. Уайдман ми харесва като аутсайдер. Естествено не съм сигурен... Не мисля че са лесни пари това.

11 ноем. Едгар срещу Корейското Зомби (файтнайт 139)
Каубоя е 3.00 срещу Майк Пери!!! Ти луд ли си? До къде я докара Серони букито да му даде такъв унизителен коефициент. Каубоя вярно че е малък за категорията и е и бавен особено за топ бойците като Леон Едуардс, но е много, много добър. 3.00 просто не е справедлив коефициент. Не мисля че Пери, въпреки очевидното подобрение след като отиде в Албъкърки, може да му се има доверие че ще се справи с ветеран като Серони. Това е твърде голяма хапка за него. Въпреки всичко казано не изключвам възможността Пери да го нокаутира, с тези свои лакти в клинч, Серони беше хванат на няколко пъти в такъв клинч срещу Лоулър и докато Лоулър пласираше бройки, Пери ще пласира 1-2 и не вярвам да има нужда от повече. Също Каубоя има го в него това да се предава, добър е, уважавам го, но той се бие за пари, не му пука за победата толкова. Не знам какво да мисля за тоя двубой, това е Каубоя бе и е тотален аутсайдер според букмейкърите. И не се бие с някой дето е на двубой или два от титлата като Едуардс (и колко добре се представи там!), а с Майк Пери. Майк Пери е атлетичен, Майк Пери удря здраво, но просто няма база за сравнение технически и като опит със Серони. Помощ, какво да правя с този двубой?

Бенавидес е лек фаворит срещу Борг. Знаем как бившите величия си отиват. Първо имат супер оспорван двубой с някой нов талант. После в следващия двубой дават по-малко отпор и го губят или взимат на косъм. И третия двубой им ебават майката. Рей Борг не е от тия дето чупят орбитални кости, дай му скрамбъли на земята. За това сигурно не е фаворит, щото може да реши да играе там където има по-малко предимство, де да го знаеш? Страйкинга му се развива, но не е първото му БИ, така че винаги прибягва до земята.

29 дек. UFC 232
Нунес бие Киборга. Ето, казах го. Вярвам че ще бие, бе! Не знам защо точно, но го вярвам. Времето на всеки непобеден или с дълга серия все идва. И нейното ще дойде, ако се бие достатъчно дълго. Може би не е необходимо да се бие още 10 години за да падне, може би просто трябва да се бие на този ивент срещу Нунес. Аргументите ми са два - борбата на Киборга не е тествана въобще от сериозен опонент. Нунес може да я свали на земята и да печели по точки или дори събмитне! Нунеш е тренира в най-добрата зала Американ Топ Тийм. Там са големи звезди и шампиони като Йоанна (добре де, бивши) и Удли. Треньорите там са много добри и работят сериозно по геймплановете за двубоите на техните хора. Нунес може да не се харесва на много хора, може също да не смятат и че заслужава да е шампионка след двубоя с Шевченко, но Нунес е атлетична, голяма, има борчески и граплинг умения, в стойка е зле, но може да се пази и все пак да точкува, ако геймплана е такъв.
Нунес бие Киборга. И е аутсайдерка, аз я залагам. Първо като направиха двубоя мислех че ще е 1.80-2.00 като 1.80 за Киборга, но това нещо Нунес да е над 3.00 е страшно тъпо.
Ще видим дали съм тъп или гений на края на годината. :D
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот Ливочев на 08 Окт 2018, 20:44

Смит изглежда голям и зъл,но Ломбард и Еванс не могат да го тестват наистина,с по 0-3,0-4 преди да го срещнат,такива ги пъдят от ЮФС,но те са тук заради името си,и на човек му е интересно да гледа как ги пребиват към края си!Руа,мъчно ми е за него,записа там 2-3 победи от състрадание срещу лабилни психики,и го пиша като негов фен,заради времената преди ЮФС,гледани на клипове в Yоu Tube!Руа няма поносимостта вече да влиза в размени,щото така му протичат срещите!Волкан бие тука според мен,Смит срещу долу горе негов връстник,няма да е същия,но всичко може да се случи,иначе съм за Антъни,щото срещите му не свършват с решения,и излиза да се бие!

И още нещо,Нуниес има победи над доста по сериозни имена,за разлика от Крис.Тук също ще има много ''изненадани приятели'' като оня ден,според мен!
Аватар
Ливочев
 
Мнения: 41
Регистриран на: 15 Ное 2015, 18:21
Град: Варна

Ливочев, дай мнение

  0     Мнениеот TheRebel на 10 Окт 2018, 10:12

Блейдс срещу Нгану 2

Ще бъда откровен - имам слабост към страйкърите в ММА и често това ми пречи да видя реално нещата. От по-пресните ивенти избрах МакГрегър да бие Нурмагомедов, Арловски да бие Абдурахимов.... По-стари мои избори са Миочич да бие Кормие, Оздемир да бие Кормие, Тил да бие Удли, Джури да бие Мендес, Овърийм да бие Блейдс... Чак срам ме хваща като погледна тоя списък...

Една от причините, ако може да мине като оправдание, е че доста от тези ми избори (в този списък май няма, но съм избирал и фаворити) са аутсайдери, и е много изкушаващо да избереш аутсайдер и после той или тя ако бие и някак се чувстваш като много умен че си избрал обратно на това което болшинството прогнозира. Но другата причина е че надценявам това което дори над средно ниво страйкър с посредствена или дори сравнително умела борба, може да направи срещу някой атлетичен борец, който има яка брада.

Ако си борец, трябва да имаш късмет един-два пъти за рунд - сваляш опонента и вече той е в твоя територия. Ако си страйкър, трябва да имаш късмет непрекъснато. Всеки пропуснат или дори вкаран удар(!) е потенциална възможност за бореца да опита или директно тейкдаун или най-малкото да сграбчи и контролира другия в мрежите, което също печели рунда за него, макар не толкова доминантно както ако го е свалил долу. Допълнително влошава живота на страйкъра това че бореца може да го бие и в стойка, дори да не е с по-техничния страйкинг строго погледнато. Голяма част от борците са много бързи и атлетични (особено елита) и ако това не е достатъчно, имат и много въздух. Така че те могат да отправят много бърз удар и да скъсят изненадващо пъргаво дистанцията и да те ударят преди да си разбрал какво става. Да не говорим че и вечно трябва да си в готовност да се отбраняваш срещу събаряне...

Що се отнася до този реванш, ще имам нужда от помощта на Ливочев. Аз мисля че Нгану не трябва да е аутсайдер въобще тук. Трябва да е фаворита. Не голям фаворит, но фаворит. Последните му два двубоя му свалиха акциите до земята. След като се очакваше да нокаутира Миочич, а вместо това беше борен както никога и в последващия мач пък гледаше отстрани като зрител, залагащите се спъват да слагат парите си на Блейдс, който от лек аутсайдер е вече убедителен фаворит при букмейкърите за този реванш. Естествено е разбираемо, но нека си припомним първият им мач. Да, Блейдс го сваляше долу, но не можеше да го задържи. Първо защото Блейдс няма граплинг уменията за това, и второ защото Блейдс не комбинираше страйкинг и борба за да замаскира по-добре тейкдауните си и да обърка Нгану. Наблюдавам Блейдс отблизо откакто загуби от Нгану. Има лек напредък в страйкинга си. Но е наистина лек. По-скоро говорим за малко по-добра бленда между борбата му и страйкинга. Все още обаче ударите му чисто в стойка са почти на аматьорско ниво, въпреки че е невероятно атлетичен като за тежката, и голям също, му липсва и респектиращ удар. Защото да дам пример с Олейник, този има бокс на начинаещ, но когато закачи някой с юмрука си, противника наистина го усеща. Блейдс някак си дърпа ударите, играе неуверено.
Типичният стил с който Нгану се бие е много дефанзивен. Нгуну който видяхме срещу Блейдс първия път, срещу Арловски или дори този срещу Люис е типичният Нгану. Чака на контра с общо взето една и съща комбинация ляв ъперкът дясно (широко) кроше. Ако играе така има същите шансове почти за победа както и първия път. Не съм супер уверен в победата му просто защото Блейдс е боеца в тежка в момента с най-здравата глава, смятам че вече Хънт е след него, вече е стар и е минал през много битки. Борбата на Блейдс ме притеснява естествено, но ако беше само тя, а имаше ченето на Овърийм нямаше въобще да ми пука. Въпроса е че Блейдс може да си позволи да изяде доста солидни попадения и да продължи да се бие. Другото ми притеснение е че е пет-рундов двубой. Нгану е бил в такъв и видяхме какво стана.

Имам доста притеснения за Нгану, това не е лесен мач. Това че е бил първия път не значи че и сега ще стане. Просто не виждам ясна причина да е тотален аутсайдер, почти отписан да победи, дават го над 3.00. Това ми е проблема.

И за това питам сега: Ливочев какво мислиш по въпроса? :)

Белатор 207

И втори въпрос: Какво мислиш, Митрионе има ли добри шансове срещу Бейдър, оправдано ли е да е такъв аутсайдер и същото за Каритонов срещу Нелсън?
Мерси.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот Lomachenko на 11 Окт 2018, 19:27

ma bets 4the weekend
200 € on Mitrione vs Bader if win-700 €
200 € on Kongo vs Johnson if win-400 €
200 € on Chael vs Fedor if win-600 €
Аватар
Lomachenko
 
Мнения: 17
Регистриран на: 21 Юли 2018, 17:19
Град: Burgas

ПредишнаСледваща

Назад към ММА турнири и събития

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта