Най-големият сайт за бойни спортове

       

Залози на предстоящи събития

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот TheRebel на 19 Сеп 2018, 23:13

Тази карта не може да ми хване окото. UFC 229, която чакам с голямо нетърпение, е силна от горе до долу (почти), а тук е пустиня. Дори ако трябва да залагам не ми е интересно. Помъчих да видя някакъв залог ала Диего Санчез от по-предния ивент, където имаме ветеран-боец аутсайдер който обаче е на самия край на кариерата си и е отписван почти тотално че може да вземе победа срещу вярно не толкова умел колкото него противник, но по-млад и по-атлетичен.

Мисля че намерих такъв. Това е Еван Дънам. Както Рокхолд писа, той е добър залог, подценен е. Противника му е Триналдо, който всъщност е по-стар от него с 4 години. От много време наблюдавам Триналдо и чакам да видя знаци че времето го настига, интересен случай е за мен. Не съм убеден че ги виждам обаче, въпреки че човека е на 40. :D Последният път когато много ме впечатли беше срещу Кевин Лий. След това доста обикновен изглеждаше срещу Милър и Вик. Не толкова с физика като че е загубил мускулатурата си или скоростта си, но като че ли не беше тренирал както преди сериозно и не беше проучил опонентите си добре (а се виждаше в предишните му мачове по начина по който се бие че проучва опонентите), също изглеждаше ми слабо мотивиран. И срещу Вик и срещу Милър. Нищо чудно, Лий прекъсна победната му серия от 7 мача. Това се отразява на човек. Сега отново идва от загуба. Също и Дънам. Но за Дънам това е повече в реда на нещата, той е свикнал. Дънам има много стабилна психика, много е обигран, също твърда тиква. Слабостта му е тялото, не понася добре удари в трупа, две загуби след удар в тялото. Но е добър борец и граплър, страйкинга му не е хубав и чист, но е активен трупа точки за пред съдиите, ако се стигне до решение. Триналдо може да бъде държан долу и събмитнат (борбата му е доста съмнителна, също уменията на земя), може и да изгуби един двубой в стойка от Дънам без проблеми защото се уморява (не много, но достатъчно, а и е на 40, де!), а Дънам има отлично кардио.

За мен мача до голяма степен опира до това колко мотивиран и подготвен (тактически) ще излезе Триналдо. Ако е, вероятно ще победи, но само вероятно, защото Дънам си го превъзхожда в някои ключови места независимо колко добре си е написал домашното Триналдо. А ако не е, това може да е една сравнително лесна победа за едричък аутсайдер. :)
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот montey на 20 Сеп 2018, 07:59

Имай предвид, че Триналдо за първи път се би извън Бразилия в мача си с Вик. И на мен ми се стори някакси притеснен и неуверен в тоя двубой, Вик оставя брадичката си много открита на моменти, а Триналдо така и не се възползва, което беше малко странно. Сега обаче се бие пак в Бразилия пред родна публика и може би тази неувереност ще е изчезнала.
По принцип мисля, че Дънам е корав и труден за побеждаване боец, но след тази загуба с КО от ОАМ не знам какво да мисля за него. ОАМ не е от най-големите нокаутьори в категорията и все пак го приключи още в първия рунд. Може би и затова кеофициента е такъв, букитата смятат че Дънам е бита карта вече и нищо чудно да се окажат прави.
montey
montey
 
Мнения: 152
Регистриран на: 08 Сеп 2010, 23:43
Град: Sofia

Триналдо

  1     Мнениеот TheRebel на 23 Сеп 2018, 05:03

Този път се видя че Триналдо е тренирал специално за опонента си. Таймингът на това коляно в тялото беше безупречен, вероятно го е подготвял цял лагер. Но и аз надцених Дънам. Атлетизмът който Триналдо има е голямо препятствие, няма как да приложиш борбата и като цяло играта си ефективно като отстъпваш толкова като сила. :)

Коравият ветеран с голям коефициент който изненада в ивента обаче беше Ногерата. Гледайки назад наистина коефициента му беше престъпно голям... Не знам, тия ветераните които изненадват... мисля че има хляб да се търсят такива мачове да се залагат. Човек ако се специализира да търси такива коефициенти смятам че ще може да отсее тези дето имат шанс да ударят от другите. Просто трябва да е точният мач-ъп. Ногерата победи защото Алви си е тъп, също така се качва категория нагоре и дори в долната беше един от най-неатлетичните ако не и най-неатлетичния. Беше удобен съперник, няма да го бори, няма да го напада с хубави комбинации... Ама въобще не се замислих за тоя мач предварително. Мислех че Алви колкото и неадектватно да играе ще го цъкне с един малко по-чист удар и Ногерата ще падне... :D

Ето за това не залагам вече.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот LukeRockhold на 24 Сеп 2018, 19:01

Къде мога да проверя даден двубой на какви килограми ще се играе. Например Райън Лафлер и Тони Мартин.
Аватар
LukeRockhold
 
Мнения: 51
Регистриран на: 28 Фев 2014, 20:28
Град: plovdiv

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот TheRebel на 24 Сеп 2018, 19:35

Люк, аз например ползвам Уикипедията.
Тони Мартин качи в полусредната и май ще е за постоянно. Срещу Накамура игра на 170 паунда, и тук ще е така. Така го дават в Уикипедия страницата на ивента, а много рядко там данните са неточни по мой опит. Лефлер посмъртно не може да свали за лека като го гледам. :)

(моето скромно мнение е че Лефлер ще го бие. Т.Мартин има прекалено много увереност в джуджицуто си и като го свалят предпочита да търси ключ и то не от тия дето връзват по-лесно като душенета, а разни ключове на ръцете, където искат яко сила и опонента да e от син колан надолу, а Лефлер си е борец и щом Мая не го заключи, какво остава за Мартин, ама нали все избирам губещите, сигурно ще падне :D )
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

UFC 229 обяснение на прогнозите ми

  0     Мнениеот TheRebel на 03 Окт 2018, 21:44

Тук заделям място да обясня четирите ми прогнози за мега-ивента Кабиб срещу МакГрегър. Не знам дали някой ще го прочете, но дори да не, си оставя като бележка за мен си.

Избрах Конър да бие Кабиб с нокаут.
Анти-борбата на Конър е на достатъчно ниво за да му осигури време да работи своя геймплан в стойка и в крайна сметка да нокаутира Кабиб. Отделих специално време да проуча миналите мачове на Конър и ако човек не гледа внимателно, може лесно да отдаде блокираните тейкдауни от негова страна на това че опонента е слаб. Не, опонента не е слаб, Конър знае точно какво прави.
Добавка: Имам сериозното усещане че Кабиб няма да се бие. Дано не съм прав.

След това прескочих двубоя на Тони Фъргюсън защото наистина не зная какво да очаквам от него. Този човек е крайно непредвидим. В един двубой може да е премерен и точен, в друг да е разпилян и да изглежда като да не знае какво прави. Също така е и много голям фаворит а като цяло не искам да избирам големи фаворити, не ми е интересно. Но и не искам да избирам срещу него защото смятам че Петис има малки шансове.

Избрах Рейес да бие Сейнт Пру.
Ще дам пример с този мач. Тук избирам стабилният фаворит. И официално съм го писал в темата с прогнози. Тук за мен е интересно защото съм много, много уверен в Рейес. Смятам че трябва да е дори по-голям фаворит, но факта че Сейт Пру все намира начини да излезе победител в мачове където ги губи удържа коефициента за него да не стане наистина голям. Набързо логиката ми да избера Рейес е защото е много по-добър страйкър от ОСП и мисля че е доста по-умен от Педро да изпусне сигурна победа, и има по-здрава глава от Кори Андерсън.

Избрах Люис да бие Волков
След като Люис падна от престарелия Хънт не мислех че ще го избера пак да победи боец от топа на тежката, но всъщност се случи. Разсъждавайки сериозно преди двубоя му срещу Нгано, дойдох до заключението че просто ще се гледат 3 рунда и нелепите балтии на Люис ще впечатлят малко повече журито отколкото чакането за идеалната контра която така и няма да дойде на Нгано. Не стигнах сам до там. Един от любимите ми подкастове го хвърлиха като идея и си рекох че има хляб в нея и писах Люис с Неединодушно.
Изглежда като да се хваля повече от необходимото, но когато познаваш толкова рядко като мен, всеки улучен що-годе точно двубой където никой не е очаквал така да се развие, е повод за шампанско.
Както и да е. За тоя мач мисля че Волков има много слаба борба. Като влезе в UFC беше дори още по-слаба, но малко я пооправи. Все още е зле обаче. В стойка ми харесват ритниците му, но бокса е бая зле. И точно защото бокса му не ми харесва и донякъде анти-борбата, избирам Люис. Люис може да губи 90% от времето, но му трябва да скъси дистанцията 2-3 пъти за целия двубой и докато е лице в лице в опонента да нанесе толкова щети че да приключи мача. Или пък да стане някакъв скрамбъл на земята и някакси да се озове в горна позиция и късмет да отместиш туловището му от себе си. Граунд енд паунда му е зловещ. Люис има много кадърен и умен треньор, за когото съм писал вече веднъж тук. Той знае с какво разполага в лицето на Люис, как да го тренира и мотивира и как да го направлява по време на двубоя. И се справя много добре. Той е скритото оръжие на Люис.

Избирам Формига да бие малкия Петис.
За да биеш Формига трябва да си или с тежък удар като Додсън или просто доста по-атлетичен и техничен от него. За мен Серджио има потенциала да победи в този мач, но само до там. Сериозно си мисля че няма да се справи. Той се затрудни (донякъде) със супер зеления и определено неатлетичния Морено, какво остава за Формига който е ветеран, по-добър граплър от Морено, по-добър страйкър и по-атлетичен?
Голямата ми критика към стила на Серджио е че няма инстинкт да приключва мачовете си. Не е че няма нокаут-сила с един удар. 99% от бойците в тази теглова класа нямат. Но когато опонента е видимо зашеметен Серджио не тръгва да довършва, винаги пуска опонента да се изправи, или просто бяга от дистанция. Не пуска достатъчно удари дори когато наистина има нужда за да спечели ключов рунд. Анти-борбата му е добра, силен е физически, бърз, държи на удари... Но за мен в цялата му кариера в UFC не е бил тестван срещу уверен, добър страйкър. Формига е граплър, но страйкинга му определено се развива и със сигурност го слагам над Морага, Каледес или Беноа. Мисля че Формига ще изненада Петис с читави удари в стойка които ще му отворят възможност в някой момент да вземе гърба на Петис и да го удуши.
Последна промяна TheRebel на 04 Окт 2018, 17:42, променена общо 1 път
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот jesuslobov на 04 Окт 2018, 13:01

Мен също ме боли главата,затова и аз също избрах Конър да спечели,използвайки параметрични уравнения,медитация и компютърни спортове,след това откранднах пенсията на баба ми и я заложих за нокаут с летящо коляно и затова ще и я вътна утроена,защото знам какво правя.
jesuslobov
jesuslobov
 
Мнения: 62
Регистриран на: 14 Мар 2017, 05:32
Град: софия

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот Карелин на 04 Окт 2018, 20:23

Ребъл, дано не заложил повече от 1.00 лв. :DD
Аватар
Карелин
 
Мнения: 224
Регистриран на: 13 Сеп 2014, 22:19

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот TheRebel на 04 Окт 2018, 20:56

Не съм заложил нищо. Мислех само да сложа на Конър, но ме отказаха.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот YASHABO на 05 Окт 2018, 11:58

Здравейте момци,

Аз реших да си почеша малко крастата с два фиша, основния ми е:

Тони бие Петис
Кабиб бие Макгрегър

Другия е:

Хериг бие Уотърсън
Формига бие Петис
Сейнт Прю бие мексиканеца
Волков бие Люис

Като цяло очертавам лоша вечер за братята Петис с тия лоши мач-ъпи дето са им дали. Единствено много се колебая за Люис-Волков, но пък в крайна сметка, затова е залог.

Успех на вас, дано ги тресне некой
Аватар
YASHABO
 
Мнения: 22
Регистриран на: 30 Ное 2016, 15:19
Град: Sofia

ПредишнаСледваща

Назад към ММА турнири и събития

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта

cron