Най-големият сайт за бойни спортове

       

Лостове или фитнес

Всякакви дискусии относно различни тренировки и упражнения.

Лостове или фитнес

  0     Мнениеот Лало на 27 Юни 2018, 02:13

Здравейте,искам да ви попитам за вашето мнение по въпроса. Кое от двете е по-добро за боен спорт и с двете ли може да се изгради хубаво тяло ?
Аватар
Лало
 
Мнения: 3
Регистриран на: 07 Ное 2015, 19:29
Град: КАРЛОВО

Re: Лостове или фитнес

  1     Мнениеот Zeldir на 27 Юни 2018, 11:14

Определено лостове и упражнениея със собствено тегло. Трябват ти многоставни движение, преливане на енергия бързо от една част на тялото към друга, издържливост и мускулен тонус. Със фитнес също става, но ти трябват тренировки клонящи към кросфита, а не бодибилдинга. Ако искаш да изглеждаш добре и симетричен, това няма да стане с боен спорт , така че трябва да си решиш какви приоритети имаш. 45 ръка, врат и прасец не става с бърпита и кофички ( ръката евентуално може и да стане ;) ). От бойните спортове ще изглеждаш изчистен , със здрава преса, торс и крака, но нито ще имаш обем, нито сепарация и симетрия, каквито би имал от фитнес и бодибилдинг режими. Според мен наблегни на упражненията навън и лостовете, тренирай за умения, не толкова за визия. Анаболните клоуни с огромни ръце и крака, които гледат лошо от сепаретата на баровете, са въздух под налягане :)
Аватар
Zeldir
 
Мнения: 33
Регистриран на: 12 Дек 2010, 19:23
Град: Varna

Re: Лостове или фитнес

  0     Мнениеот Лало на 27 Юни 2018, 12:50

Хахаха това ми е ясно и като цяло никога не съм имал намерение да приличам на билдър :DD . Бойният спорт нищо не може да го замести, но просто ми беше интересно дали с лостове пак може да се направи тяло и под тяло нямам предвид 45 см ръка и подобни неща характерни за билдърите. И още нещо, с лостове пак може да се увеличи силата на удара нали ? Защото някой ми беше казал,че тежестите помагат повече за сила,което не ми се вярва lol
Аватар
Лало
 
Мнения: 3
Регистриран на: 07 Ное 2015, 19:29
Град: КАРЛОВО

Re: Лостове или фитнес

  1     Мнениеот Zeldir на 27 Юни 2018, 13:22

Ластиците са истината, упражненията на халки, успоредка и скачането. Виж Кевин Лий, изключително силен физически борец , а не е пипал щанга от колежа (каза го в подкаста на Роугън). Също battle ropes, bulgarian bag, slam ball, гума и чук. Особено с последните после ще удряш като горила.
Аватар
Zeldir
 
Мнения: 33
Регистриран на: 12 Дек 2010, 19:23
Град: Varna

Re: Лостове или фитнес

  2     Мнениеот Каньо на 27 Юни 2018, 16:36

Зелдир бих ти сложил и 100 палчета на този коментар.
Адски прав си.
Аватар
Каньо
 
Мнения: 568
Регистриран на: 28 Дек 2014, 23:18
Град: Провадия

Re: Лостове или фитнес

  0     Мнениеот Ilinden на 28 Юни 2018, 13:06

Зелдир ти го обясни съвършено точно.Трябва да си избереш или да си баничарник или да си нарязан като леопард.Масата и обема впечатляват основно комплексарите и кифлите ,с боен спорт можеш не само да извлечеш сума ти ползи като кондиция и качества като сила,издръжливост,ловкост и гъвкавост ,ами и да изглеждаш още по-добре ако блъскаш щанги.Аз лично преди бях много зарибен по тренировките с тежести,но постепенно с времето се отказах от тях,отъпяха ми и осъзнах ,че не ми доставят удовлетворението ,което ти доставя бойния спорт,на всичкото отгоре започнаха да ме ебават някои стави.Повярвай ми,с кръговите тренировки характерни за почти всички бойни спортове няма как да изглеждаш зле,ако освен това и се храниш по-стегнато и спиш добре няма как да си разочарован от резултата.Да не говорим ,че покрай бойните спортове придобиваш контрол над тялото си,достигаш едни високи нива на мобилност и свобода,обикновено 45 см баница ти струва да се задъхаш ,докато качваш чувал с дърва до втория етаж.
Аватар
Ilinden
 
Мнения: 119
Регистриран на: 18 Мар 2012, 11:36
Град: София

Re: Лостове или фитнес

  0     Мнениеот Лало на 28 Юни 2018, 13:52

Да, именно и на мен ми омръзнаха щангите. Преди да почна да се занимавам с бокс, ходих на фитнес 3 пъти в седмицата и след като почнах да се занимавам с боен спорт,фитнеса го спрях.Много хора обаче,които тренират и се занимават с мма, бокс и т.н ми казаха че няма да е зле да почна лостове или да вдигам тежести,но най-вероятно лостове,защото тренировките са много по-различни от простото стоене на едно място и вдигане на тежест 8)
Аватар
Лало
 
Мнения: 3
Регистриран на: 07 Ное 2015, 19:29
Град: КАРЛОВО

Re: Лостове или фитнес

  0     Мнениеот Ilinden на 28 Юни 2018, 16:46

Държа да направя едно пояснение - фитнеса е място ,на което могат да се практикуват не една или две тренировки.Тук говорим,че културистичния сплит е непохдодящ и несъвместим с бойните спортове,но ти винаги можеш да си правиш базовите упражнения като лежанка,клек,обръщания,изтласквания и т.н,които присъстват в ОФП-то на почти всеки боен спорт,да не кажа всеки.
Аватар
Ilinden
 
Мнения: 119
Регистриран на: 18 Мар 2012, 11:36
Град: София

Re: Лостове или фитнес

  0     Мнениеот sparatok на 29 Юни 2018, 12:04

За мен лично нещата седят така: зависи какво се има в предвид " лостове" и какво се има в предвид " тежести и фитнес".
Аз лично ги комбинирам.
Вдигане на тежести в началото на с смицата- изхвърляне , изтласкване , преден клек , тяга. Към края на седмицата правя задължително специално подготвителни упражнения с пудовка ( " кръгови" за издържливост специално за моя си спорт)
В средата на седмицата гимнастически упражнения , в чистата им гимнастическа форма , не стрийт фитнес, на халки, успоредка , висилка , рядко на кон , защото нямам тази възможност. Края на седмицата земя и собствено тегло( лицеви опори , клекове и т.н)
Всичко това комбинирани с фартлек, 3*400 метра , 6*1000 метра,спринтове и крос.
Повечето тренировки ги правя отделно от тренировките по боен спорт, но често и ги комбинирам.
Всички тези упражнения за общо развиваща подготовка ги спирам преди състезание и тогава наблягам на специалната подготовка , свързана единствено и само с бойния спорт.
sparatok
sparatok
 
Мнения: 33
Регистриран на: 06 Юни 2015, 11:51
Град: Capua

Re: Лостове или фитнес

  0     Мнениеот YASHABO на 11 Юли 2018, 16:17

Упражненията със собствено тегло, ако станеш сериозен и си пребориш лимитите, специално за ММА могат да ти дадат много повече ползи отколкото вдигането на щанги по неква базова програма.

Аз гледам да комбинирам упражнения със собствено тегло, упражнения с ластици и упражнения с тежести, като последните като цяло правя само по-функционални движения само за сила и кондиция - изхвърляния, обръщания , избутвания пред рамо (базовите движения).

В последно време съм много доволен от ластиците, не бях опитвал досега, но наистина са уникални за някои неща. Можеш и при бой със сянка да си ползваш ластик и после ще имаш чувството, че и дупка в стената ще можеш да пробиеш.

Моят съвет е една плавна и балансирана комбинация между трите, концентрирана повече в упражнения със собствено тегло.
Аватар
YASHABO
 
Мнения: 22
Регистриран на: 30 Ное 2016, 15:19
Град: Sofia

Следваща

Назад към Тренировки и упражнения

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron