Най-големият сайт за бойни спортове

       

съвет за сваляне на килограми

Всякакви дискусии относно различни тренировки и упражнения.

съвет за сваляне на килограми

  0     Мнениеот Sirius9 на 02 Фев 2017, 14:26

Здравейте,
Имам нужда от съвет за сваляне на тегло.
Мойте данни: 44 години, 187 см. 120 кг. Спортни занимания до сега: плуване и самбо като ученик, и фитнес след това до сега. Фитнеса ми беше само тежести което доведе прогресивно до увеличаване на теглото, което преди около 5 години стигна 140 кг.
Тогава разбрах че това което правя е едностранно и започнах да тренирам за сваляне на теглото. Започнах с тичане, след това бокс за около 6 месеца. Поради други ангажименти не мога да посещавам тренировки с фиксирани часове и затова от тогава тренирам предимно вечер. Тренировките са тичане на стадион или парк, самостоятелно бокс силови със собствено тегло и малко посещение в зала. Сега зимата само зала, но не толкова често колкот ми се иска.
Основния ми въпрос е свързан със следния проблем.
Когато включа силови тренировки много странно се увеличава апаетита, ставам уморен, не се възтановявам и качвам излишни килограми. При тренировките с аеробика и силови със собствено тегло подържам постигнатото, но пък не мога да сваля още. Тренировката ми сумарно с почивките е около 45 - 50 минути Не знам дали трябва да увелича времето или седмичния брой. При тренировките по бокс времето беше 90 минути и много повече потене имаше.
Ще се радвам да препоръчате подходящи упражнения.
Очаквам След една година да подновя тренировките по бокс, но дотогава искам да съм свалил и задържал малсимално килограми.
Забравих да уопомена за начина на хранене.
Поради заетост не мога да спазвам препоръките за 5 равномерни хранения по равни количества. По удобна ми е така наречената войнска диета. Тоес през деня хапвам малко: закуска: мляко с кафе, обяд кисело мляко с банан или ядки, вечер: всичко без сладки и мазни храни, хляба е в умерени количества.
Знам че това не е най-удачния вариант, но няма как да подържам друг.
Sirius9
Sirius9
 
Мнения: 7
Регистриран на: 02 Фев 2017, 14:20
Град: София

Re: съвет за сваляне на килограми

  0     Мнениеот jamski на 02 Фев 2017, 15:04

Не разбрах много каква ти е целта, но предполагам от заглавието е сваляне на килограми. От силовите тренировки наистина може да се засили апетита, но така би трябвало да е и от кардиото.За мене комбинацията от силова + кардио е най-добрият вариант, но ако искаш да сваляш главно пробвай месец два само кардио + Л карнитин и други добавки които чистят, (аминокиселини и т.н.)Фокусирай се върху това щом комбинирането те натоварва, и когато достигнеш до желаните килограми и свикнеш включи и силови. Като кардио, най-добре прави различни неща тичане + бокс е добре но може би се огледай и за други неща(групови аеробики и подобни). Добър вариант за сваляне са кросфита кондиционите тренировки и други подобни. До колкото това че пак връщаш като свалиш, има много обяснения, но като цяло това трябва да ти стане начин на живот. Тренирай редовно и регулярно, бъди активен ходи пеша много и няма как да качиш отгоре. До колкото това което каза че сваляш до едно ниво, явно тялото ти си има регулярни килограми които са за твоята височина и структура и тази граница трудно се преминава. За да я преминеш което може би не е добре за тялото ти трябва да си краен- радикално намаляване на калориите в по-голям период от време. Това е моето непрофесионално мнение.
Аватар
jamski
 
Мнения: 251
Регистриран на: 15 Мар 2011, 00:59

Re: съвет за сваляне на килограми

  0     Мнениеот doktora70 на 02 Фев 2017, 15:53

Кардио - колело, бяг.пътека, тичане - интензивно 40-50 мин на ден! През останалото време постоянно се движи, ходи пеш - не се заседявай много по столове и дивани, стой прав и върши някаква работа дори и да си у вас! Съветвам те да не правиш анаеробни физически упражнения - въпреки че ще усилят ефекта заедно с кардиото, възстановяването на човек на 44 години от аеробно + анаеробно натоварване е различно, не е като при 20 годишните!
Хранене - махни животинските белтъчини месищата, яйцата, млечните продукти и приемай белтъчини от растителен произход боб, леща, грах, фасул, нахут, соя, бадеми и най-различни подобни - в комбинация с всички зеленчуци, плодове само сутрин, можеш и спокойно да си хапваш в първата половина на деня по 1-2 филии хляб на ден ( хляб без брашно(само от семена)!
Задължително си купи продукт с всички аминокиселини - в магазина на този сайт можеш да намериш много добри!
Приемай по 3-4 литра вода на ден!
Гледай да чукаш всеки ден или си прави чекии поне по една на ден!
Нищо друго няма да ядеш и да пиеш! Това е тествано от мен и ми действа най-добре - до 10 дни махнах водата 6-7 кг, и после идва ред на подкожните мазнини - но помни че трябва да се подкрепиш с аминокиселини хранителна добавка за да не губиш от мускула!
Успех!
Аватар
doktora70
 
Мнения: 461
Регистриран на: 18 Сеп 2015, 21:56

Re: съвет за сваляне на килограми

  0     Мнениеот jamski на 02 Фев 2017, 17:31

Докторе много радикална диета, но най-вероятно ще свърши работа
Аватар
jamski
 
Мнения: 251
Регистриран на: 15 Мар 2011, 00:59

Re: съвет за сваляне на килограми

  0     Мнениеот Sirius9 на 02 Фев 2017, 17:59

Принципно определено имам проблем с апетита. През дена докато съм ангалиран мога да ям по-малко и контролирано. Примерно за обяд кофичка кисело мляко и банан.
Но на вечеря се отприщтва голям глад който често води до преяждане.
Другото което видях в статиите и при мен действа точно така е съня. Ако не съм се наспал и съм преуморен качвам или задържам килограми.
Sirius9
Sirius9
 
Мнения: 7
Регистриран на: 02 Фев 2017, 14:20
Град: София

Re: съвет за сваляне на килограми

  0     Мнениеот happyflower на 13 Ное 2017, 13:19

Само с кардио и разделно хранене преборвам килограмите.
happyflower
happyflower
 
Мнения: 5
Регистриран на: 13 Ное 2017, 13:03
Град: Sofia

Re: съвет за сваляне на килограми

  1     Мнениеот lutador на 19 Ное 2017, 12:30

Нито в добавките се крие истината нито в кардиото. Истината се крие в храната. Аминокиселините или BCAA не са абсолютно нужни. В една доза има 5-7 гр. амино, в 200 гр. пилешко филе има около 7 гр аминокиселини. Което ще ти спомага за по-доброто възстановяване. Прочетох, че някой беше писал за Л-карнитина, е ще ви разочаровам, но научно е доказано, че не работи. Всичко това е с плацебо ефект. Да се върнем на храната. Единствения начин да отслабнеш без да губиш мускулна маса е да си в калориен дефицит с висок протеинов и ниско-въглехидратен прием. Какво ще рече това "калориен дефицит" ? Това означава да ядеш по-малко калории от колкото изразходваш през деня. Знам, че е малко лудо да си следиш калориите и да си мериш всяка храна на везна, но гарантирам ти на 100%, че първия месец ще видиш огромната разлика. Ако искаш помощ относно нещо свързано с нещата, които съм описал, ми пиши на ЛС. Успех от мен! ;)
Аватар
lutador
 
Мнения: 53
Регистриран на: 13 Авг 2014, 22:12
Град: София

Re: съвет за сваляне на килограми

  0     Мнениеот ruslani4 на 19 Ное 2017, 15:27

"По удобна ми е така наречената войнска диета. Тоес през деня хапвам малко: закуска: мляко с кафе, обяд кисело мляко с банан или ядки, вечер: всичко без сладки и мазни храни, хляба е в умерени количества."

Крайно грешно хранене. През деня яж каквото искаш. Вечерята най-късно до 7 и максимално оскъдна. Забрави за хляба. След вечерна тренировка - никакво ядене. Трудно е да се пребори глада, но всеки сам си решава. Успех!
Аватар
ruslani4
 
Мнения: 22
Регистриран на: 03 Мар 2010, 11:11
Град: varna

Re: съвет за сваляне на килограми

  1     Мнениеот Каньо на 19 Ное 2017, 15:48

С глад нищо не се постига момчета.Това е много грешна представа.
Ако случиш на добавки имат ефект и то добър.
Въпроса е какви и кога също най важното е какъв тип тяло си.
Иначе лутадор е прав за л карнетина пълна простотия.И за начина на хранене който е описал.Обаче има една важна подробност за всеки е индивидуално.Ако неможеш да се стърпиш Русланич го е написал точно.Аз всички въглехидрати дори от полезните само през деня вечер ...чисто месо с някава салата...а късното ми ядене е ..малко риба тон или сьомга..една зелена ябълка и една шепа бадеми.
Аватар
Каньо
 
Мнения: 568
Регистриран на: 28 Дек 2014, 23:18
Град: Провадия

Re: съвет за сваляне на килограми

  0     Мнениеот Боян29 на 19 Ное 2017, 23:56

Пичове темата е от февруари, но се радвам че lutador се завърна /или поне се показа/. Много смислени мнения съм прочел от него и съм убеден, че знае какво говори на 100% ;) Който има нужда от сваляне нека се вслуша в съветите на lutador, както и в тези на ruslani4, защото в доста сайтове съм чел че точно войнската диета е за качване на килограми, а не обратното.

Поздрави
Аватар
Боян29
 
Мнения: 55
Регистриран на: 20 Яну 2017, 00:56
Град: Нови пазар


Назад към Тренировки и упражнения

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron