Най-големият сайт за бойни спортове

       

Залози на предстоящи събития

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

предварителни прогнози Волков с/у Струв

  0     Мнениеот TheRebel на 31 Авг 2017, 23:48

Последната ми временна прогноза беше Рафаел Натал с решение, която беше грешна. В деня на мача се усетих че Натал няма особени шансове в този мач, но вече бях пуснал временната си прогноза. Просто този Ерик Андерс наистина изглежда странно като удря и общо взето не съм го виждал срещу сериозен опонент от мачовете които му гледах.

В ивента в Ротердам имам двама бойци в които съм горе-долу сигурен. Те са Волков и Тил. И двама аутсайдери които имам някакво странно усещане че ще поднесат изненада. Те са сравнително големи аутсайдери - Фелипе Силва и Браян Барбарена. Мисля че са подценени аутсайдери. Много харесвам Волков, Тил, също и Барбарена, но няма да избера нито един от тях да бъде моята предварителна прогноза за ивента. Избирам това да бъде Фелипе Силва. Не знам защо точно, но откакто го видях да унищожава Шейн Кембъл очаквам с нетъпрение да видя отново този пич в действие! Много ме впечатли тогава.

Експертите казват че е прекалено агресивен, и ако само гледаме двубоя му с Кембъл сигурно е така. Но много често се случва тези агресивните бойци да са освен агресивни да са и умни. В един двубой където нямат от както да се страхуват толкова си позволяват агресия, в друг стават много по-прибрани и технични. Примерите са доста. И мисля че Силва е от вторият тип, умни бойци които знаят какво може Тайсумов и ще подходят тактично към задачата и ще бият с трудно извоювано, но заслужено решение.

Предварителната прогноза за ивента Волков срещу Струв е Ф.Силва с Решение
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 235
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

предварителни прогнози Джонсън с/у Борг

  0     Мнениеот TheRebel на 07 Сеп 2017, 12:52

Еми ето така става когато дадеш на някой боец доверие че ще направи нещо което никога досега не е правил. Казах в последната си предварителна прогноза че Фелипе Силва ще играе така както досега не е играл - предпазливо. В неговото представяне срещу Тайсумов нямаше и намек за предпазливост. Каквото можеше грешно нещо да направи - направи го. С главата напред, без фейнтове, без леви прави или там някакъв удар за проба само... Естествено че снайпер като Тайсумов ще те просне на земята като му играеш така глупаво!

Съжалявам много за тази си прогноза. Още отначалото, още преди месец си бях заплюл Волков че ще бие и аз обичам на предварителните си прогнози да избирам човек с добър коефициент за игра - Волков беше около 1.75, а вярвах че има много по-добри шансове от това 1.75 което му даваха букмейкърите. Трябваше да си остана на него като предварителна. :)

Тая седмица пак избирам аутсайдер - няма как иначе! Така че се подготвям психически отново да не позная, но този път ми се струва че няма да е необходимо. Защото избирам Нийл Магни да бие с решение Рафаел Дос Аньос! Според мен Нийл е просто твърде голям за Дос Аньос. Това не нормалната категория за бразилеца. Тук той отстъпва силово пред почти всеки от категорията. Видяхме малкия за категорията Сафадин колко по-висок се оказа и колко по-силен от Дос Аньос. Не беше фрапираща разлика просто защото Сафадин е слаб боец, не използва акъла си и даде възможно най-добрия шанс на Дос Аньос като търсеше непрекъснато клинча. Магни е по-висок от Сафадин, с по-дълги крайници и като цяло е с по-добри размери за категорията.

Твърдо съм убеден също че в близкото минало Магни е бил на стероиди. Последния мач в който съм абсолютно убеден че е бил на нещо е мача му срещу Гастелум! След това идват мерките на УСАДА и виждам известна разлика, не е голяма но я има. Това сега не зная как ще се отрази на мача че Магни е може би вече чист. Видяхме го чист в три мача и разлика с преди като представяне нямаше особена. Същите силни и слаби страни показа както преди. Така че се надявам и срещу Дос Аньос да е така.

Стилът на Дос Аньос е прекалено физически изискващ в стойка за да е ефективен срещу бойците от по-голямата категория. Ако лежеше повече на движение, на техника и дефанзивна игра щях да му дам по-добри шансове. Но не може да разчиташ че играта ти "с рогата напред" ще е също толкова ефективна срещу бойци с една глава по-големи от теб, както и срещу тези на твоите размери в старата ти категория. Трябва промяна. Същото се отнася и за борбата на Дос Аньос, която не е финна и технична, по-скоро експлозивна както страйкинга му. Когато отстъпваш силово и като размери не може да не си техничен.

Имам и още аргументи, но смятам че Магни ще бие в този мач в комбинация от предпазлив страйкинг и събаряния в определени моменти за да спечели рунда. Ще е скучен мач като срещу Хендрикс. Дано да позная, че ми писна да бъркам вече 2 поредни предвалителни прогнози. Няма да пиша прогнози в темата с прогнози, само съм сигурен в Магни, за това. :D
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 235
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

предварителни прогнози Рокхолд с/у Бранч

  0     Мнениеот TheRebel на 11 Сеп 2017, 17:25

Рокхолд ще падне от Бранч. Усещам го просто. Бранч е голям за категорията и е кадърен във всеки аспект на ММА. Достатъчно конкурентен е в най-силната страна на Рокхолд, която е граплинга. Така че не смятам че ще е уязвим там въобще. Бранч ще победи с решение в петрундов донякъде оспорван двубой. Но и няма да се изненадам ако нокаутира Рокхолд. Рокхолд винаги е бил много уверен в себе си, повече отколкото има правото да бъде. И се видя срещу Биспинг - прекалената самоувереност даде лош резултат. Сега идва от над година отсъствие от боевете и с лоша и унизителна загуба като последен двубой. Така че много неща показват лошо представяне на Рокхолд в този мач. Рокхолд не е особено техничен в стойка, борбата му също - и двете разчитат повече на чиста сила отколкото техника. Но веднъж като те събори Рокхолд е много по-прецизен, въпроса е да те събори обаче. На земята също голямата му физическа сила му помага много. Ако Рокхолд победи, почти сигурно ще е с решение обаче. Не виждам как ще приключи Бранч. Ако някой вярва в Рокхолд че е сигурен залог, да го слага чрез решение. Букмейкъра е надценил сериозно Рокхолд и го е сложил над 3.00 че ще бие с решение.

Миналата ми предварителна прогноза беше че Магни ще бие Дос Аньос с решение. Не можеше да съм по-далече от истината! Гледайки назад нямаше начин Магни да вземе решение, освен ако Дос Аньос не се измори след първия рунд и то сериозно да се измори. Магни направи кариера от невероятното си кардио и здрава глава. Много голяма част от победите му са над хора които се уморяват много бързо и/или нямат достатъчно добра техника за да го нокаутират бързо, или не удрят достатъчно силно. Ниският ръст, размери и недостатъчно добра анти-борба ми се стори че ще са решаващи за победата на Магни, но той не може самостоятелно да бие някой ако този някой не се бие сам преди това. Достатъчно е да имаш добър геймплан, да си по-добър от Магни в някоя област и да можеш да държиш боя там през повечето време и си го бил. Глупав избор от моя страна. Ден-два преди мача се отказах от Магни, най-вече заради мнението на няколко от анализаторите в интернет на които имам доверие. Казаха същите неща че ще станат в мача които и станаха. Предвиждаха решение за Дос Аньос или дори ключ.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 235
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

UFC 216 - ранни прогнози

  0     Мнениеот TheRebel на 23 Сеп 2017, 14:22

Миналата ми ранна прогноза отново се провали. Рокхолд го изнасили на земята. Надцених с малко Бранч. Но с малко. Иначе мача започна така както го предполагах. Рокхолд допуска много удари ако му влезеш агресивно и отблизо го запраскаш. Няма бокс никакъв. Ритниците му се нулират като скъсиш дистанция. А това че ползва повече атлетизъм от техника му играе лоша игра на кардиото. В края на първия рунд Бранч не се беше задъхал дори, а Рокхолд изглеждаше уморен. Това е от отсъствието от мачове в комбинация с липсата на техника в движението в октагона и като цяло изпълняването на техниките в играта на крака. Смятам че Рокхолд ще бъде нокаутиран ако се бие с Йоел или Уитакър. Дори бих заложил на Брънсън да го бие.

За следващия ивент ранни прогнози:
Фъргюсън Нокаут
Борг Ключ /наистина не зная как Борг ще победи с решение, трябва му приключване тук и е по-вероятно да го получи като ключ, за това и го пиша така. надявам се да стане за да изляза като големия разбирач. а и Джонсън все някога ще загуби, може и да е сега, защо не?/
Люис Нокаут /или Вердум с решение, като фен съм за черния/
Дариуш Решение
Брукс Решение
Ваната Решение
Харис Нокаут /трудно се навивам да го избера, но Годбеер не ми е доказал още че е на ниво да бие атлетичен страйкър с опит в UFC/
Бибулатов Решение
Таварес Решение
Шнел

Ъпдейт: Променям някои от изборите си, други ги махнах защото не зная кой ще победи или защото мачът е отпаднал. Единствените бойци в които съм доста сигурен че ще победят са Тони Фъргюсън и Уолт Харис. И двамата имат много предимства над опонентите си и за да загубят мачовете си трябва да стане нещо значително, като ранна контузия или много глупава грешка. Или поне така аз мисля.
Последна промяна TheRebel на 05 Окт 2017, 22:00, променена общо 1 път
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 235
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот doktora70 на 23 Сеп 2017, 14:34

Ребел - да бъда честен и аз прогнозирах за Бранч, само че забравих да прогнозирам в Таполоджи както и да го публикувам тук :)
Аватар
doktora70
 
Мнения: 264
Регистриран на: 18 Сеп 2015, 21:56

Сгрешени коефициенти?

  0     Мнениеот TheRebel на 08 Окт 2017, 23:54

Погледнах коефициентите на по-известните букмейкъри за следващият ивент на UFC /Гданск, Полша 21-ви октомври/ и ми се набиха два коефициента. Първият е за Доналд Серони 1.70 и вторият за Девин Кларк 1.75. За Доналд Серони мисля че не е много нужно да се обяснявам защо смятам че е твърде високо числото му. Той е много по-опитен и също техничен от Тил. Девин Кларк иска обаче повече обясняване защо ми се струва че може да му се има доверие. Накратко противника му не може да печели двубоите си в тази организация. Има 2 победи от 6 мача в UFC. Едната му е почти бих казал случайна срещу Латифи и в другата трябваше да се бори със зъби и нокти срещу Покраяц - боец с неособено големи качества. Може да се отбележи като почетно представяне двубоя му срещу Густафсон. Но дори там си спомням че всъщност на второто гледане на двубоя се оказа че съм имал малко различни спомени за мача при първото гледане. Първият път като го гледах ми се стори че пребива Густафсон в стойка и че добре че няма борба че инак Густафсон падаше. Но на второ гледане двубоя изглеждаше доста равен в стойка и Густафсон свали мача долу за да не остави двубоя в ръцете на съдиите. Не беше като да пада убедително. Както и да е - наистина забележително представяне, никой не очакваше двубоя да отиде на съдии, всеки мислеше че Густафсон ще го сгъне за максимум 2 рунда. Аз лично мисля че Блаковиц на хартия има с какво да се противопостави на Кларк, особено в стойка. Но няма бойно АйКю. А то наистина му е необходимо защото за да победи в този мач трябва да ползва всичко което умее на 100%. Блаковиц няма много кардио, няма добра борба. Трябва да държи двубоя в стойка и да го печели достатъчно убедително за да не падне по точки, но и да не натиска прекалено за да не се измори или отвори за събаряне. Наистина трудна задача и за това съм за Крарк и коефициента му ми се струва добър.

Доналд Серони и Девин Кларк са твърдите ми избори за следващия ивент.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 235
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Предишна

Назад към ММА турнири и събития

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта