Най-големият сайт за бойни спортове

       

Залози на предстоящи събития

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

предварителни прогнози Волков с/у Струв

  0     Мнениеот TheRebel на 31 Авг 2017, 23:48

Последната ми временна прогноза беше Рафаел Натал с решение, която беше грешна. В деня на мача се усетих че Натал няма особени шансове в този мач, но вече бях пуснал временната си прогноза. Просто този Ерик Андерс наистина изглежда странно като удря и общо взето не съм го виждал срещу сериозен опонент от мачовете които му гледах.

В ивента в Ротердам имам двама бойци в които съм горе-долу сигурен. Те са Волков и Тил. И двама аутсайдери които имам някакво странно усещане че ще поднесат изненада. Те са сравнително големи аутсайдери - Фелипе Силва и Браян Барбарена. Мисля че са подценени аутсайдери. Много харесвам Волков, Тил, също и Барбарена, но няма да избера нито един от тях да бъде моята предварителна прогноза за ивента. Избирам това да бъде Фелипе Силва. Не знам защо точно, но откакто го видях да унищожава Шейн Кембъл очаквам с нетъпрение да видя отново този пич в действие! Много ме впечатли тогава.

Експертите казват че е прекалено агресивен, и ако само гледаме двубоя му с Кембъл сигурно е така. Но много често се случва тези агресивните бойци да са освен агресивни да са и умни. В един двубой където нямат от както да се страхуват толкова си позволяват агресия, в друг стават много по-прибрани и технични. Примерите са доста. И мисля че Силва е от вторият тип, умни бойци които знаят какво може Тайсумов и ще подходят тактично към задачата и ще бият с трудно извоювано, но заслужено решение.

Предварителната прогноза за ивента Волков срещу Струв е Ф.Силва с Решение
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

предварителни прогнози Джонсън с/у Борг

  0     Мнениеот TheRebel на 07 Сеп 2017, 12:52

Еми ето така става когато дадеш на някой боец доверие че ще направи нещо което никога досега не е правил. Казах в последната си предварителна прогноза че Фелипе Силва ще играе така както досега не е играл - предпазливо. В неговото представяне срещу Тайсумов нямаше и намек за предпазливост. Каквото можеше грешно нещо да направи - направи го. С главата напред, без фейнтове, без леви прави или там някакъв удар за проба само... Естествено че снайпер като Тайсумов ще те просне на земята като му играеш така глупаво!

Съжалявам много за тази си прогноза. Още отначалото, още преди месец си бях заплюл Волков че ще бие и аз обичам на предварителните си прогнози да избирам човек с добър коефициент за игра - Волков беше около 1.75, а вярвах че има много по-добри шансове от това 1.75 което му даваха букмейкърите. Трябваше да си остана на него като предварителна. :)

Тая седмица пак избирам аутсайдер - няма как иначе! Така че се подготвям психически отново да не позная, но този път ми се струва че няма да е необходимо. Защото избирам Нийл Магни да бие с решение Рафаел Дос Аньос! Според мен Нийл е просто твърде голям за Дос Аньос. Това не нормалната категория за бразилеца. Тук той отстъпва силово пред почти всеки от категорията. Видяхме малкия за категорията Сафадин колко по-висок се оказа и колко по-силен от Дос Аньос. Не беше фрапираща разлика просто защото Сафадин е слаб боец, не използва акъла си и даде възможно най-добрия шанс на Дос Аньос като търсеше непрекъснато клинча. Магни е по-висок от Сафадин, с по-дълги крайници и като цяло е с по-добри размери за категорията.

Твърдо съм убеден също че в близкото минало Магни е бил на стероиди. Последния мач в който съм абсолютно убеден че е бил на нещо е мача му срещу Гастелум! След това идват мерките на УСАДА и виждам известна разлика, не е голяма но я има. Това сега не зная как ще се отрази на мача че Магни е може би вече чист. Видяхме го чист в три мача и разлика с преди като представяне нямаше особена. Същите силни и слаби страни показа както преди. Така че се надявам и срещу Дос Аньос да е така.

Стилът на Дос Аньос е прекалено физически изискващ в стойка за да е ефективен срещу бойците от по-голямата категория. Ако лежеше повече на движение, на техника и дефанзивна игра щях да му дам по-добри шансове. Но не може да разчиташ че играта ти "с рогата напред" ще е също толкова ефективна срещу бойци с една глава по-големи от теб, както и срещу тези на твоите размери в старата ти категория. Трябва промяна. Същото се отнася и за борбата на Дос Аньос, която не е финна и технична, по-скоро експлозивна както страйкинга му. Когато отстъпваш силово и като размери не може да не си техничен.

Имам и още аргументи, но смятам че Магни ще бие в този мач в комбинация от предпазлив страйкинг и събаряния в определени моменти за да спечели рунда. Ще е скучен мач като срещу Хендрикс. Дано да позная, че ми писна да бъркам вече 2 поредни предвалителни прогнози. Няма да пиша прогнози в темата с прогнози, само съм сигурен в Магни, за това. :D
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

предварителни прогнози Рокхолд с/у Бранч

  0     Мнениеот TheRebel на 11 Сеп 2017, 17:25

Рокхолд ще падне от Бранч. Усещам го просто. Бранч е голям за категорията и е кадърен във всеки аспект на ММА. Достатъчно конкурентен е в най-силната страна на Рокхолд, която е граплинга. Така че не смятам че ще е уязвим там въобще. Бранч ще победи с решение в петрундов донякъде оспорван двубой. Но и няма да се изненадам ако нокаутира Рокхолд. Рокхолд винаги е бил много уверен в себе си, повече отколкото има правото да бъде. И се видя срещу Биспинг - прекалената самоувереност даде лош резултат. Сега идва от над година отсъствие от боевете и с лоша и унизителна загуба като последен двубой. Така че много неща показват лошо представяне на Рокхолд в този мач. Рокхолд не е особено техничен в стойка, борбата му също - и двете разчитат повече на чиста сила отколкото техника. Но веднъж като те събори Рокхолд е много по-прецизен, въпроса е да те събори обаче. На земята също голямата му физическа сила му помага много. Ако Рокхолд победи, почти сигурно ще е с решение обаче. Не виждам как ще приключи Бранч. Ако някой вярва в Рокхолд че е сигурен залог, да го слага чрез решение. Букмейкъра е надценил сериозно Рокхолд и го е сложил над 3.00 че ще бие с решение.

Миналата ми предварителна прогноза беше че Магни ще бие Дос Аньос с решение. Не можеше да съм по-далече от истината! Гледайки назад нямаше начин Магни да вземе решение, освен ако Дос Аньос не се измори след първия рунд и то сериозно да се измори. Магни направи кариера от невероятното си кардио и здрава глава. Много голяма част от победите му са над хора които се уморяват много бързо и/или нямат достатъчно добра техника за да го нокаутират бързо, или не удрят достатъчно силно. Ниският ръст, размери и недостатъчно добра анти-борба ми се стори че ще са решаващи за победата на Магни, но той не може самостоятелно да бие някой ако този някой не се бие сам преди това. Достатъчно е да имаш добър геймплан, да си по-добър от Магни в някоя област и да можеш да държиш боя там през повечето време и си го бил. Глупав избор от моя страна. Ден-два преди мача се отказах от Магни, най-вече заради мнението на няколко от анализаторите в интернет на които имам доверие. Казаха същите неща че ще станат в мача които и станаха. Предвиждаха решение за Дос Аньос или дори ключ.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

UFC 216 - ранни прогнози

  0     Мнениеот TheRebel на 23 Сеп 2017, 14:22

Миналата ми ранна прогноза отново се провали. Рокхолд го изнасили на земята. Надцених с малко Бранч. Но с малко. Иначе мача започна така както го предполагах. Рокхолд допуска много удари ако му влезеш агресивно и отблизо го запраскаш. Няма бокс никакъв. Ритниците му се нулират като скъсиш дистанция. А това че ползва повече атлетизъм от техника му играе лоша игра на кардиото. В края на първия рунд Бранч не се беше задъхал дори, а Рокхолд изглеждаше уморен. Това е от отсъствието от мачове в комбинация с липсата на техника в движението в октагона и като цяло изпълняването на техниките в играта на крака. Смятам че Рокхолд ще бъде нокаутиран ако се бие с Йоел или Уитакър. Дори бих заложил на Брънсън да го бие.

За следващия ивент ранни прогнози:
Фъргюсън Нокаут
Борг Ключ /наистина не зная как Борг ще победи с решение, трябва му приключване тук и е по-вероятно да го получи като ключ, за това и го пиша така. надявам се да стане за да изляза като големия разбирач. а и Джонсън все някога ще загуби, може и да е сега, защо не?/
Люис Нокаут /или Вердум с решение, като фен съм за черния/
Дариуш Решение
Брукс Решение
Ваната Решение
Харис Нокаут /трудно се навивам да го избера, но Годбеер не ми е доказал още че е на ниво да бие атлетичен страйкър с опит в UFC/
Бибулатов Решение
Таварес Решение
Шнел

Ъпдейт: Променям някои от изборите си, други ги махнах защото не зная кой ще победи или защото мачът е отпаднал. Единствените бойци в които съм доста сигурен че ще победят са Тони Фъргюсън и Уолт Харис. И двамата имат много предимства над опонентите си и за да загубят мачовете си трябва да стане нещо значително, като ранна контузия или много глупава грешка. Или поне така аз мисля.
Последна промяна TheRebel на 05 Окт 2017, 22:00, променена общо 1 път
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот doktora70 на 23 Сеп 2017, 14:34

Ребел - да бъда честен и аз прогнозирах за Бранч, само че забравих да прогнозирам в Таполоджи както и да го публикувам тук :)
Аватар
doktora70
 
Мнения: 461
Регистриран на: 18 Сеп 2015, 21:56

Сгрешени коефициенти?

  0     Мнениеот TheRebel на 08 Окт 2017, 23:54

Погледнах коефициентите на по-известните букмейкъри за следващият ивент на UFC /Гданск, Полша 21-ви октомври/ и ми се набиха два коефициента. Първият е за Доналд Серони 1.70 и вторият за Девин Кларк 1.75. За Доналд Серони мисля че не е много нужно да се обяснявам защо смятам че е твърде високо числото му. Той е много по-опитен и също техничен от Тил. Девин Кларк иска обаче повече обясняване защо ми се струва че може да му се има доверие. Накратко противника му не може да печели двубоите си в тази организация. Има 2 победи от 6 мача в UFC. Едната му е почти бих казал случайна срещу Латифи и в другата трябваше да се бори със зъби и нокти срещу Покраяц - боец с неособено големи качества. Може да се отбележи като почетно представяне двубоя му срещу Густафсон. Но дори там си спомням че всъщност на второто гледане на двубоя се оказа че съм имал малко различни спомени за мача при първото гледане. Първият път като го гледах ми се стори че пребива Густафсон в стойка и че добре че няма борба че инак Густафсон падаше. Но на второ гледане двубоя изглеждаше доста равен в стойка и Густафсон свали мача долу за да не остави двубоя в ръцете на съдиите. Не беше като да пада убедително. Както и да е - наистина забележително представяне, никой не очакваше двубоя да отиде на съдии, всеки мислеше че Густафсон ще го сгъне за максимум 2 рунда. Аз лично мисля че Блаковиц на хартия има с какво да се противопостави на Кларк, особено в стойка. Но няма бойно АйКю. А то наистина му е необходимо защото за да победи в този мач трябва да ползва всичко което умее на 100%. Блаковиц няма много кардио, няма добра борба. Трябва да държи двубоя в стойка и да го печели достатъчно убедително за да не падне по точки, но и да не натиска прекалено за да не се измори или отвори за събаряне. Наистина трудна задача и за това съм за Крарк и коефициента му ми се струва добър.

Доналд Серони и Девин Кларк са твърдите ми избори за следващия ивент.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

предварителни прогнози Биспинг с/у Сейнт-Пиер

  0     Мнениеот TheRebel на 31 Окт 2017, 14:28

Миналата ми временна прогноза се провали зрелищно. Особено Доналд Серони. Очевидното нещо, което пропуснах в този мач, беше разликата в размерите. Откакто Серони влезе в полусредната категория почти всеки път избирам против него. Срещу другия каубой не си спомням, мисля че нямах мнение. Но иначе избрах да го бият Коте, Стори, Браун и Масвидал. Единствено познах Масвидал. След това го избрах да победи Лолър и Тил. Много лоша успеваемост имам при двубоите на Каубоя!!! Та за разликата в размерите. Винаги съм си мислел че Каубоя просто не може да се състезава с тези огромни момчета, но в началото на кариерата му в полусредната му даваха или много слаби противници, или такива които са му много удобни за стила който има. За това факта че отстъпваше на ВСЕКИ с маса не се отразяваше на боя. Но след като го изправиха срещу обиграни и технични бойци в лицето на Масвидал и Лолър и един също много добър на технично ниво и по-важното физически превъзхождащ го с много боец в лицето на Тил, Серони нямаше никакъв шанс! Гледайки назад беше очевидно че Тил ще победи, и всякакви коефициенти за Тил бяха оправдани да се играят, дори 1.40! Но след дъжд - качулка. А Девин Кларк беше много глупав избор, защото не му бях гледал внимателно предишните двубои. Онзи ден ги прегледах наново и се сащисах как така съм го избрал че и "сигурен победител"! Момчето е много неопитно и допуска сума ти грешки. На всичко отгоре не е за полутежката категория, въпреки че е атлетичен. Няма размерите за тук. Ако си беше изиграл картите перфектно можеше и да бие, защото Блаковиц е много зле, но наистина трябваше да играе така както не е играл никога за да вземе победата срещу поляка.

По-долу са ми ранните, неофициални прогнози за UFC 217. Няма да имам кой знае колко време за повече проучване от това което съм направил към момента и не зная дали ще сменя изборите си до ивента, но все пак ще постна окончателните си избори в другата тема за прогнозите. Тези са само на база първи впечатления от това което знам за бойците досега.

UFC 217: Bisping vs. St-Pierre

Сейнт-Пиер Решение
Гарбранд Нокаут
Намаюнас Ключ *
Томпсън Неединодушно Решение
Хендрикс Решение *
Дъфи Решение
Браун Решение
Блейдс Нокаут
Сейнт-Пру Нокаут
Захаби Неединодушно Решение

* мачове изненади
смятам че има малък, но реалистичен шанс Намаюнас да свали с контра-удар Йенджейчек и веднага да й вземе гърба и да я заключи
смятам че по същия начин има малък, но реалистичен шанс Хендрикс да оцелее от първоначалния натиск на Борачиня и да спечели 2 от 3-те рунда с борба

Подчертаните са бойци в които съм сравнително сигурен и смятам че могат да се заложат в колонка. Комбинацията Дъфи/Браун/Сейнт-Пру е 4.80.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

предварителни прогнози Вердум с/у Тайбура

  0     Мнениеот TheRebel на 16 Ное 2017, 18:54

UFC FN 121: Werdum vs. Tybura

Мийнс Нокаут
Тиъдору Нокаут (рунд 1)
Беноа Нокаут
Д.Браун Решение
Коултер Нокаут
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

къде си бърнинг?

  0     Мнениеот TheRebel на 18 Ное 2017, 00:19

Къде е Бърнинг да даде акъл за прогнозите ми че да не съм само с хиксчета пак! Преди писахме 1-2 пъти и имаше много добър поглед над играта и ги познава, дейба!
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

предварителни прогнози за три главни събития

  0     Мнениеот TheRebel на 25 Ное 2017, 12:33

Суонсън с/у Ортега, 9 декември
Ортега с Ключ

Не мога да се доверя на Ортега че ще вземе решение, въпреки че в последния си мач показа напредък в тази насока и за първи път от доста време не падаше според съдийските карти до момента в който неочаквано заключи Мойкано. За това избирам Ортега да победи с някакъв вид ключ. Суонсън е показал уязвимост на земята и е вероятно да е поредния попаднал в капана на Ортега, след като Ортега натисне сериозно темпото и измори Суонсън, Суонсън може да се принуди да запише тейкдаун за да си вземе глъдка въздух и тогава мача за него приключва.

Лолър с/у Дос Аньос, 16 декември
Дос Аньос с Решение - редактирано 12.12.17

Взимам да се отказвам от Лоулър. Днес гледах наново последният му мач срещу Каубоя и оставам с мн. лошо впечатление. Този човек няма нищо общо с Лоулър който преби Кошчек и Волкър. Дори късната версия на Лоулър от '15,'16 година. Това е един остарял, уморен боец. Боец който се страхува за здравето си и играе така че не толкова да бие, а да се съхрани. Това че победи Серони е впечатляващо, но и в същия момент не е. Серони е малък за категорията и един млад и здрав боец в полусредната в лицето на Тил се разправи с него за 1 рунд. А Тил е доста по-неопитен и му липсва техниката на Лоулър. Но го опука бързичко. Това за мен е показателно.
Дос Аньос има малко по-добра техника в стойка и допълнение към това добра борба и елитен граплинг, ако се наложи да ги ползва ако види проблеми в стойка, или може да ги използва заедно със страйкинга си. Смятам че не отстъпва силово и отстъпва с размери с малко. Обсегът на ръцете може да е проблем ако Роби започне да използва дълги удари като десен водещ и ляв прав (той е обратен гард), но той няма навика да играе така, честно казано. Лолър се е смалил значително откакто не е на стероиди и си личи. Кардиото е на страната на Дос Аньос, Лолър цели рундове подарява с цел да си вземе почивки. По подобен начин последните няколко срещи (5-6) А. Силва имаше рундове със слаба активност за да се съхрани за следващите и друг пример е Алдо... Бойци с прекалено много мускули и/или напреднала възраст и акумулирани травми през годините които не могат да поддържат добро и еднакво тепмо 5 рунда и се нуждаят от почивки. Дос Аньос ще победи вероятно с решение и тактически ще надиграе Лолър. Хич не го смятам РДА за сигурен победител, просто му давам добро предимство. Ако Лолър играе така технично и с умна тактика като срещу МакДоналд бих му дал лекото предимство, но ми се струва че вече не е със старите си треньори и няма да играе такъв стил. Плюс вече краката са му по-тромави от онзи мач.

Сайборг с/у Холм, 30 декември
Холи с Нокаут

Не зная защо всичко живо избира Крис Сайборг да спечели този мач! Да съм честен, и аз я избирах без проблеми да спечели до преди може би 3 месеца. Но седнах един ден и почнах да гледам старите мачове на Джустино и на Холм и да преценявам шансовете на двете. Не съм ама хич впечатлен от играта на Сайборг от това което видях. Тя яде удари за закуска. Това е и добре и е зле. Добре е защото явно никоя жена не може да я разклати дори малко, но е зле защото я удрят често и без усилие. Не се пази грам. Сайборг няма точно борба, тя има клинч и то не супер техничен такъв. За да събори на земята Холм и да я приключи със събмишън или удари, което би бил най-краткия път до победа, Сайборг трябва да има добър тейкдаун, а тя няма. Това което Сайборг показва в клинча Холи ще може сравнително лесно да преодолее и да се измъкне, в редките случаи когато се стигне до клинча. Сайборг тръгва сляпо напред за клинча, подобно на Ронда. Може би с някои подобрения, но общо взето е същото. Сайборг не е истинска заплаха за заключване както бяха Ронда и Миша, тя е опасна в размените и по-скоро на земята с граунд-енд-паунд. Сайборг няма добър контрол обаче на земята, предпочита да удря отколкото да държи дадена позиция.
От всичко казано двубоя много ми прилича да бъде повторение на Сайборг срещу Баарс. Като разликата е че октагона е по-голям от ринга на Лайън Файт и Холм ще може да избегне клинча по-лесно и също ако Холм вкара в нокдаун Сайборг с хедкик не е длъжна да отиде в неутралния ъгъл и да изчака рефера да брои до 8.
Последна промяна TheRebel на 12 Дек 2017, 15:53, променена общо 1 път
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

ПредишнаСледваща

Назад към ММА турнири и събития

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта

cron