Най-големият сайт за бойни спортове

       

Залози на предстоящи събития

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот TheRebel на 27 Юли 2017, 14:29

Да, ама знаеш ли колко е готино да имаш само зелени тикчета под прогнозите! Аз тоя път верно ще пасувам в "Прогнози" всички двубои където са фифти-фифти и ще прогнозирам само тези дето имам увереност и са ми ясни. Така се надявам на над 80% познати. :)
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Временни прогнози UFC FN 114

  0     Мнениеот TheRebel на 30 Юли 2017, 21:23

TheRebel написа:Да, ама знаеш ли колко е готино да имаш само зелени тикчета под прогнозите! Аз тоя път верно ще пасувам в "Прогнози" всички двубои където са фифти-фифти и ще прогнозирам само тези дето имам увереност и са ми ясни. Така се надявам на над 80% познати. :)


Уаааауууу! Зелени тикчета, а! eek Не познах нито един мач от тези които написах в "Прогнози"! Нито един! Ударих ново дъно... Макар че мисля че съм имал такива прогнози и преди, но отдавна.

Иначе заложих само Мойкано и загубих. :( Мача вървеше равен, не се знаеше кой ще бие преди третия рунд, отиваше на неединодушно и стисках палци Мойкано да не се насере и да изпусне нещата. Хареса ми как записа тейкдаун накрая на втория рунд за да е сигурно че ще го вземе, нямаше време за Ортега да пробва майсторските си ключове. Но третия рунд напрежението му дойде в повече, вероятно е мислел че ако не направи нещо по-впечатляващо за съдиите малко по-рано в рунда ще изгуби мача (което може и да е било така). Това беше брутална грешка, Ортега е смъртоносен от гърба си. Ако не успее да те заключи той е един от почти николкото майстори на боя от земя и може да ти разпори лицето с лакти от гръб. Не прецених добре шансовете и на двамата бойци.

Правилният избор на хартия си беше Мойкано. Но двубоите не се развиват на хартия. На практика се оказа че Ортега е значително по-едър от Ренато в клетката и също така държи на бой като добиче: и е непоклатим и визуално държи - лицето му пое толкова много удари, а не беше разкървавен или подут или силно посинен. Имаше поражения, но не толкова колкото от по-малкото запратени удари по Мойкано. Като цяло грешен поглед над двубоя. Мойкано няма физиката да я играе късата дистанция, не поема добре удари и няма добра техника за пазене и неговите пък не са достатъчно респектиращи, така че е принуден да цъка отдалече. Но ако му отрежеш умело октагона, както го направи Ортега (за разлика от Стивънс) и също нападаше и тялото с мощни удари за да се измори да не може да се движи, вече е вързан да играе на близко. Още повече влоши нещата безумното кардио на Ортега. Всъщност последните си три мача ги печели точно по този начин - губи първите рундове в които противника се умаря да го бори на земята или бие в стойка и последния се пречупва под напрежението и прави глупав тейкдаун и бива заключен. Точно играта на Диазите.

Мойкано щеше да е добър залог на поне среден аутсайдер, но на фаворит правилния ход в този мач беше пасуване.

Гледайки назад по-добри мачове с по-малък риск бяха да се залага на сляпо против Андре Фили с голям коефициент, защото той е непостоянен и пада от слаби състезатели твърде често. Загубата му и то с нокаут от Родригес сега изглежда зле като видяхме колко струва Яир, също и онази от Пепей. Победата над Хакран Диас беше добра, но не предполагаше че по същия начин ще може да бие противник който всъщност излиза за победа, а не за да запише участие (което Хакран прави във всеки свой мач почти).

Оездемир беше перфектен боец за залог, отново гледайки назад. Бърнинг имаше остър като бръснач поглед над двубоя и мога да се сърдя само и единствено на себе си че подминах този мач! Оездемир беше лош мач-ъп за Мануа. Общо взето всеки който удря на комбинации, има поне средно издръжлива брадичка и не се страхува да атакува има идеални шансове срещу Мануа!

Ламас беше третия боец в картата чийто коефициент беше престъпно завишен. Нямаше начин почти Найт да победи и това го мислех още когато видях коефициентите за първи път. Този мач беше първия който ми грабна окото. Но почнах да се влияя от самия факт че Ламас е аутсайдер. Мислех си че сигурно има причина. И всъщност сам почнах да се разубеждавам, а нямаше защо. Ламас е по-добър от Найт навсякъде, буквално навсякъде. Но Найт е безстрашен, което се видя и в мача и Ламас го удрят малко повече отколкото ми харесва за да го заложа. Това ми бяха опасенията. Доста несериозни изглеждат сега като свърши мача, но така мислех тогава.

Останалите мачове общо взето бяха с правилни коефициенти.

За следващата седмица единствено избирам и вероятно и ще заложа заедно или поотделно, още не съм го измислил, Алекса Грасо и Нико Прайс. Грасо е почти ясно защо. Има много по-добър страйкинг, макар и да не навива темпото колкото ми се иска, и което е по-важното има много добра борба и игра на земя. Маркос е повече от неубедителна в UFC, с разпилян страйкинг и малко борба, не е най-респектиращия боец в категорията.
Отказвам да избирам против Нико Прайс докато не го сложат срещу наистина сериозна конкуренция. Познах че ще бие Тач, но срещу Мороно го подцених. Ако падне от Джубан ще премисля дали да го избирам пак, но докато не видя с очите си как пада ще го избирам всеки път и дори мисля и да го залагам сега срещу Джубан. Мисля че доста хора надцениха Джубан само защото имаше нещо като война срещу Белал Мохамед и Майк Пери, но за мен Джубан е средно или малко под средно ниво боец. Много е атлетичен и за разлика от когато дебютира в UFC, има немалко опит който и проличава в двубоите му, но той е боец с ограничени способности и в мача му срещу Прайс ще се видят. Най-вече говорим за бокса, дефанзивно и офанзивно. Не е достатъчно прецизен с ударите си с ръце и си държи главата опасно близко до противника много често, също има мека брада. Прайс е перде, поема доволно количество удари и нищо му няма, той самия удря здраво и също е умен боец. Това и факта че е аутсайдер ми е достатъчно да се пробвам да спечеля нещо от него.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

ММА залози за септември

  0     Мнениеот TheRebel на 08 Авг 2017, 22:54

Ивента в Мексико мина добре за мен откъм залози. Заложих на Грасо и на Прайс. Грасо с малко подбутване от съдиите спечели, на Прайс обаче не му бяха нужни съдии. :) Гледайки назад действително прекалено смел залог и то на фаворитски коефициент съм сложил на Грасо.. от самото начало я мислех Грасо дали си заслужава парите или не. За Прайс не съм се замислял толкова. Първо беше аутсайдер, и второ е наистина стабилен боец - дори да не е страшно техничен навсякъде, поне намира начин винаги да спечели и в резултат на това е непобеден. Никога нямам угризения когато залагам на непобеден боец. Може би заради това бях толкова смел с Мойкано. Но човек се учи, другия път ще гледам противника по-внимателно, малко пренебрегнах Ортега тогава.

Сега август месец имаме добра почивка откъм UFC ивенти. UFC сега ще ползват тази пауза да популяризират Дейна Уайт сериите и за да се направят максимално много гледания на мача на МакГрегър.

На 2ри септември ни чака ивента в Холандия оглавяван от Струв и Волков. Под него има 3 двубоя за които има коефициенти. За мен лично си заслужава да се обединят Хабилов и Де Рандами общо на 1.70. Нямам доверие на Леон Едуардс срещу лудак като Барбарена така че го пасувам, въпреки че мисля че ще бие. А Волков в момента е около 1.75 и го чакам да мине 1.85 и бих го заложил със средна сума. Но в този ивент от дадените до тук коефициенти не намирам нещо което да ми хване окото. Всичките коефициенти са точни, което предполага завишен риск при залагането на такива мачове. Ако си сигурен в някого и той е 2.80 е съвсем различен като риск залог отколкото ако си сигурен в някой и той е 1.40.

В UFC 205 обаче има 1 боец който е точно от тези които ги обичам - подценени от букмейкърите с доста. Това е Нийл Магни. Не зная по каква формула са изчислили шансовете на Магни че да го сложат 2.70, но определено ще удрям тук здраво. Мисля че ще е доста трудно да се намери опонент на Дос Аньос в полусредната който да е в топ 15 и да е лесен мач за него. На хартия Сафадин уж беше лесен и видяхме как се измъчи Дос Аньос. Спомням си като Серони дебютира в полусредната и веднага беше голям фаворит в първия си мач. После беше по-умерен в другите си мачове. Дос Аньос получава същото отношение от букмейкъра във втория си мач както Серони във втория си. Но разликата вижте каква е: Серони във втория си мач в полусредната се би с Коте, който дори не присъстваше в топ 15 на категорията по това време, докато Дос Аньос ще се бие с Магни който в момента е под номер 6 в категорията и освен това има много физически и някои технически предмства пред него. За мен Магни е добър залог почти винаги, и почти без оглед на коефициента защото е много стабилен боец. И двамата имат подобна статистика в последните си 13 изиграни двубоя. Магни има 2 загуби за 13 мача, а Дос Аньос 3. Но според мен Дос Аньос е в посока надолу откъм атлетически способности и с качването на категория може само да му навреди. Тук получавам боец с добри размери който се бие в собствената си категория, тестван срещу твърда конкуренция, способен да обръща губещ мач в своя полза на аутсайдерски коефициент - разбира се че ще го взема! Вярвам че Магни ще победи тук. ще пиша още за този мач с наближаването на времето.

Следващия мач през септември за който имаме коефициенти в големите букмейкъри е мейн ивента Рокхолд срещу Бранч. И букмейкъра е пуснал Рокхолд на, честно казано странният за мен, коефициент от 1.25. Видяхме миналия път какво стана когато Рокхолд беше мега фаворита. Убеден съм че са заминали хиляди и хиляди долари, евро и т.н. от хора които са слагали Рокхолд по разни колонки да си подсилят залозите. И какво стана? :D Подсилили са ги добре. Подцених Бранч срещу Йотко и загубих едни малки пари. Но бяха малки защото не сметнах Бранч за пълен кретен, както явно го смята букмейкъра тук. Простият отговор за този мач е просто да се избегне, при положение че Рокхолд е такъв голям фаворит, а той би трябвало да бие. Но мисля че има смисъл да се пробва с лека сума на Бранч. Смятам че е доказан боец с дълга бойна история. Също така има добри размери, умения и победата му на Йотко не е никак малка. За мен залог за Бранч в този мач не е толкова тъпо нещо колкото звучи. Все пак Рокхолд не се е бил от много дълго време, имаше контузии също. И този мач ще е главно събитие, така че за боец който не се е бил от доста време да се бие в първия му мач веднага на 5 рунда е нелека задача. Не се знае въобще дали ще има кардио за толоква рундове. Миналия път беше на антибиотици срещу Уайдман и видяхме колко флегматичен беше. Да, би Уайдман, но впоследствие се видя колко стойностна е тази му победа, нали?

Не искам да пропусна да спомена в този пост потребителите Бърнинг и МММ. Те са не едни от най-добрите, а най-добрите в прогнозите в този сайт. Също и Атанас12! Имат мн. добър поглед над двубоите! Ще се радвам ако имат време да напишат и своето мнение за идващите септемврийски ММА събития. :)
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Мейуедър да нокаутира МакГрегър?

  0     Мнениеот TheRebel на 12 Авг 2017, 20:54

Ще си го кажа просто: не може да ми побере ума Макгрегър да бие по какъвто и да е начин, или Мейуедър да бие с решение. Това ще са двата шокиращи за мен изхода.

Както и да го мисля двубоя не виждам победа за МакГрегър - колкото и да е с нетипичен стил, колкото и да е по-силен физически, по-голям, по-млад, има преимущество в клинча заради опита му от ММА и т.н. Не мога да видя реалистичен шанс за МакГрегър в този мач. Другото което не мога да видя е да издържи 12 рунда. Мога да се съглася ако някой ми каже че МакГрегър ще се представи по-добре от очакваното, мога да се съглася ще че вземе някой рунд, мога да ги видя тези неща... Но не мога да видя как ще стигне до края на мача. МакГрегър не е дефанзивен боец. Той е преди всичко друго атакуваща машина, преди всиииичко друго. Защитата му е последната мисъл в главата. Не е стигнал до където е защото му е много добра защитата. Може би остава впечатление че има добра защита защото атаката му е толкова силна и убедителна че никой не забелязва колко често и силно бива удрян. Срещу Мейуедър едно е сигурно - ще бъде удрян непрекъснато и силно в тялото - нещо което в ММА почти не се сещам да са успявали да направят противниците му. Предполагам че поне за първите 2 рунда доброто движение с краката на Конър в комбинация с твърда брадичка няма да позволят на Флойд да направи нещо съществено. Но в момента в който почне да се уморява дори малко, ефекта на снежната топка ще започне. Конър ще развали стойката и техниката си, няма да се движи достатъчно и ще зачестят твърдите удари в тялото от страна на Флойд. От там нататък за максимум 3 рунда Конър ще е толкова изморен че няма да може да си вдигне ръцете в гард и Флойд ще го нокаутира. Наистина вярвам в това. Конър се бие по коренно различен начин, с други думи - много, много по-лошо когато е изморен отколкото като е свеж. Това са двама различни бойци. Ако ефективната работа на Флойд с удари в тялото започне около средата на втория рунд, ефекта ще се види края на третия и от 5-ти рунд натам очаквам Конър да бъде приключен с технически нокаут. Всичко друго, освен Мейуедър с нокаут, би ме шокирало, честно ви казвам! НО! Въпреки че съм толкова уверен, аз нямам смелостта да заложа реални пари на това. Допускам ако Флойд се контузи по време на мача например счупена ръка, разтягане на сухожилие, и да бъде извънредно пестелив от към атаки и просто да изчака времето да мине и да бие с решение. Или ако Конър намери от своя страна начин да съхрани кардиото си и бъде опасен през цялото време или поне изглежда опасен в очите на Флойд, пак може мача да завърши с решение. И двата варианта колкото и да ми се струват в сферата на фантазиите, толкова и ми изглеждат реални. Може би в крайна сметка ще сложа някой лев на Мейуедър с нокаут, но в никакъв случай парите които отначало бях замислил да слагам. Мислех нещо от сорта на 200-300лв.

Някой има ли идеи за залог за този мач?
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот MMM на 13 Авг 2017, 08:14

Rebel напълно съм съгласен с твоята прогноза и аз не виждам шанс Конър да бие(освен при контузия). С това че Конър не може да издържи 12 рунда обаче не съм съгласен. Не забравяй 25 минутната му война с Диаз! В сравнение с нея това ще е като разходка в парка(според мен). Освен това Флойд идва след 2 годишно прекъсване, едва ли ще може да си позволи преса за много дълъг период, според мен ще е доста пестелив. Другото което накланя везните(това са мой предположения)-когато мача бе близо да се случи, но още не бе потвърден Конър беше казал кой не би искал да танцува 12!!! рунда с най-добрия боксьор(или нещо подобно)+Флойд каза че след мача няма да има губещи(аз го тълкувам така Мъни бие с решение след 12 рунда той става50-0, а Конър също е победител защото е издържал + е взел куп пари). Не изключвам вариант да са се разбрали нещо зад кулисите. За мен мача ще е точно това 12 рундов танц(така и публиката печели), никой не иска тоя мач да свърши бързо. Аз ще го заложа Флойд да спечели с единодушно решение-3.5 и за застраховка Флойд с нокаут - 3,75. Успех!
MMM
MMM
 
Мнения: 52
Регистриран на: 20 Юни 2017, 18:31
Град: Varna

Мейуедър с чист Нокаут?

  0     Мнениеот TheRebel на 13 Авг 2017, 15:53

Освен това Флойд идва след 2 годишно прекъсване, едва ли ще може да си позволи преса за много дълъг период, според мен ще е доста пестелив.


МММ, не мисля че Конър е толкова добър боксьор че да е нужна преса от страна на Флойд за да го измори, дори с идването от дълго отсъствие. Флойд трябва да си играе както обикновено и ще измори МакГрегър много бързо. Говорим за боксьор в лицето на Флойд, който е непобеден като професионалист и ако това не е достатъчно има дълга аматьорска кариера преди това. Разликата в класите е твърде голяма в моите очи.

Трудно ми е да повярвам на това което говорят двамата преди мача, МММ. Имам чувството че всяко казано нещо от тях е опит да се лъжат един друг и публиката също. Предпочитам да вярвам на неща които съм видял с очите си. Дори с риск да не позная /който винаги го има/, предпочитам да сложа парите си на изход който има връзка с реалността и не е изцяло догадка.

Човек който няма един изигран аматьорски или професионален боксов мач в кариерата си да стъпи на ринга срещу величие като Флойд, и то в 12-рундов мач /където нормалните хора първо почват от 4-рундови мачове срещу слаби опоненти и постепенно качват бройките на рундовете и нивото на противниците/ ми е адски трудно да повярвам че ще стигне до съдиите.

МММ, сега видях бет365 и видях че имало опции Флойд с Нокаут или Флойд с Техн. Нокаут и всякакви други много конкретни методи. Мисля че по-добрия вариант е Флойд с Техн. Нокаут. Конър има твърда глава, показал го е в UFC с 4-унцовите ръкавици, тука ще са 10. И Флойд въпреки че вярвам че ако иска може и чист нокаут да направи, исторически в кариерата си му се е случвало рядко, повечето нокаути които прави са технически. Или поне така официално са записани. Това е другата опасност да избираш с Нокаут, защото е възможно да си е чист нокаут, но да не се признае като такъв. Нещо което наистина ми се струва много реалистично е след поемане на много неотговорени удари от МакГрегър неговият ъгъл да реши да спре мача между рундовете. Джон Кавана е споменавал в някои интервюта че е загрижен за здравето на бойците си и ги е накарал да си направят скенер на главата.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот MMM на 13 Авг 2017, 16:15

Не знам Rebel аз го виждам мача 12 рундов. Не забравяй Пакиао какво направи последния си мач и как загуби. 2те години ще си окажат влияние. Не забравяй че Конър носи на бой доказал го е, а и рундовете са по-леки в бокса само 3 минути, ще стисне зъби ще влезе в клинч и ще ги изкара сигурен съм. Също така ще са с по-големи ръкавици. А за залога с Нокаут да и аз умувах над това, но не мисля че ще спре някой от екипа на Конър мача, няма шанс просто. Помисли си хубаво! Аз съм убеден на 99% че ще има 12 рунда в мача и така ще го заложа пък каквото стане.
MMM
MMM
 
Мнения: 52
Регистриран на: 20 Юни 2017, 18:31
Град: Varna

Да видим 12 рунда - не вярвам

  0     Мнениеот TheRebel на 13 Авг 2017, 17:36

МММ, много добре предсказваш мачовете, и като нищо и тук може да познаеш. Аз имам мн. лоша познаваемост на мачовете на Конър. Никога не съм познавал негов мач откакто съм писал прогнози във форума. :D Но все пак мисля че нещата които ще напиша долу може да са ти интересни.

МММ, ако сме съгласни че Мейуедър ще бие Конър, то това значи че Конър ще понася повече удари отколкото ще изпраща, нали, ще бъде бит един вид? Нямаме данни от статистиката на Конър в бокса, защото няма боксови мачове, за това ще използвам емемейските му. Конър не е падал никога с решение в ММА кариерата си. Падал е винаги с приключване. Стигал е до решения, но като победител и защото мача е вървял добре за него поне през половината или повече от половината на времето. При Холоуей през цялото време, при Диас 2 през повечето. Когато го удрят много и често, и в същото време опонента не дава признаци че скоро ще спре, Конър не може да издържи до края на времето. Имаме само един такъв случай, но това за мен е достатъчно. Другите два случая пък пада с ключ рано в първия рунд. Всички тези загуби с приключване подкрепят прогнозата ми че ако Конър падне от Флойд, то ще е с някакъв вид нокаут.

МММ, помисли - за да стигне до решение Конър в този мач, задължително трябва да спечели поне 4-5 рунда, а останалите примерно може да загуби с малко. Конър не може да стигне до решение губейки всеки един рунд. Ако губи всички рундове срещу Флойд това почти сигурно ще е защото няма никаква защита и поема много удари. И атаката на Флойд с напредването на времето става все по-остра и по-остра, това го знаем от многото примери в които сме го виждали - първите рундове е предпазлив, после става звяр, дори да не ги нокаутира ги доминира. Конър не е войн, не и на нивото което трябва да бъде за да издържи 12 рунда с Флойд. Виж хората които издържат с Флойд болшинството на какво приличат в главите след мача, Флойд не удря леко. Това са мн.корави момчета, остави това че са много по-обиграни и технични от Конър в бокса.

допълнително:
по-големите ръкавици са по-кофти за Конър защото са по-тежки два пъти и половина от емемейските с които е свикнал и ще му уморят ръцете много бързо, особено ако не се пести.

може да са само 3 минути, но пък са 12 и общото време на боя е с 11 минути повече от най-дългия ММА бой в който Конър е участвал.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот MMM на 13 Авг 2017, 18:42

Аз не изключвам варианта да вземе 2-3 рунда особено в началото. А и след Диаз 1 срещата, Конър е на друго ниво. Не мога да си представя, че Флойд ще го приключи. Ще е интересно. Ще видим... ;)
MMM
MMM
 
Мнения: 52
Регистриран на: 20 Юни 2017, 18:31
Град: Varna

Атл. комисия на Невада одобри 8-унцовите ръкавици

  0     Мнениеот TheRebel на 16 Авг 2017, 22:34

Атлетическата комисия на Невада одобри 8-унцовите ръкавици за мача Мейуедър срещу МакГрегър

Логиката сочи че по-малките ръкавици накланят леко везните към по-слабо техничният боксьор, защото така увеличават шанса му за случаен нокаут. Въпреки че това е така на теория, на мен ми е трудно да си го представя на практика. Причината е че сравнително рядко съм виждал в ММА по-добрият страйкър да бъде нокаутиран от по-лош, като причината да е единствено късмет и факта че ръкавиците са малки. А в ММА ръкавиците наистина правят така че удара на почти всеки боец да може да е респектиращ. В случаите когато по-добър боксьор/кикбоксьор бива нокаутиран много често са намесени фактори като слаба брадичка, очевидни пропуски в защитата на дадения боец и т.н. Тоест почти никога не е само малкото омекотяване на ММА ръкавиците причината някой по-малко техничен боец да бие техничаря.

За това в този боксов мач мисля че по-малкият размер на ръкавиците не само няма да даде предимство на Конър, а потенциално може да даде предимство на Флойд. Когато разликата в уменията е толкова голяма малкото допълнителна тежест с която Конър ще удря заради по-малките ръкавици ще се заличи от значителната по-голяма опасност от ударите на Флойд, защото по презумпция той ще вкарва повече и по-чисти удари.

Малко по-твърдите ръкавици ще дадат възможност на по-умелия боксьор да нанася повече щети, просто казано.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

ПредишнаСледваща

Назад към ММА турнири и събития

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта

cron