Най-големият сайт за бойни спортове

       

Стратегия за залагане на ММА

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

UFC 211 - Дос Сантос отново шампион

  0     Мнениеот TheRebel на 01 Май 2017, 20:52

Поредното издание на пейпървютата на UFC ще бъде в Тексас, щат известен с почти никаквите си проверки за допинг. Не знам до колко това ще е от значение за главното събитие на картата, но е добре да се знае.

Шампионският живот в тежката категория няма нищо общо с тези при другите категории. Тук лимита на защита на колана е 2. Шампионските двубои в категорията завършват преди края на третия рунд в повечето случаи и са труднопредсказуеми. Стипе като шампион мога да го сравня с Роби Лоулър - неособено техничен екшън-боец който не си прави тънки сметки да държи титлата задълго и няма проблем да си поизцапа ръцете. С някои разлики тук-там, разбира се, но разбрахте какво имам предвид. Последната защита на Лоулър познах че ще бъде неуспешна поради подобни причини които ще дам и за Стипе. Просто с този манталитет на екшън-боец титла не се пази задълго. Не и срещу елитен боец като Цигано. Срещу голяма част от бойците от дивизията Стипе може да си позволи да играе хазартно и да приключва двубоите за 1 рунд.

Първия мач между двамата завърши кърваво с победа на Джуниър с решение. Решаващи за победата на Джуниър бяха левите прави в трупа които умориха Стипе в късните рундове. Джуниър тогава идваше от тежка загуба от Веласкес и година пауза. Беше видимо по-бавен и по-важното - не беше изчистил проблема си със забиването в оградите на октагона. След този мач Цигано отива да тренира в Америкън Топ Тийм и си личеше че там е работено над този проблем в мача срещу Алистър (въпреки загубата) и особено срещу Биг Бен. За разлика от Дос Сантос, на Миочич не му се налага да подобрява която и да е част от играта си драстично, защото следващите му мачове са срещу опоненти които имат дълбоки проблеми в един или няколко аспекта на ММА играта си. Марк Хънт - борба, граплинг и кардио; Андрей Арловски - защита от удари, брадичка; Алистър Оверийм - брадичка, граплинг от гръб. Не съм сложил Вердум защото той всъщност няма очевидни и големи дупки. Това е най-добрата победа на Стипе, от тази гледна точка, в UFC.

Джуниър мина през цялата категория в похода си до титлата и в повечето от двубоите - доста брутално. Веласкес се оказа слабато му място. А след него и хитрият и опитен Алистър записа нокаут. Но това са двамата бойци които успяха да се възползват от слабостите на играта на Дос Сантос. Няма други. Само Стипе от останалите паднали от Джуниър е бил в равностоен мач с него. И точно сега на Стипе му се налага отново да се изправи срещу него и да изтрие загубата. Но дали ще успее?

Всички казват че от мача помежду им Стипе е напреднал повече от Дос Сантос. Не съм съгласен с това твърдение. Стипе няма големи и очевидни дупки които да поправя. Има някои слаби места, които ги имаше при мача с Дос Сантос и тях ги има и сега. Дос Сантос, от своя страна, трябваше спешно да поправи тенденцията си да отстъпва под права линия в оградите на октагона където става лесна жертва за тейкдауни и/или удари. Той запази главния си треньор и с него отидоха в АТТ след мача с Миочич. Именно там станаха подобренията в движението назад на Джуниър.

Дали само с подобрение на движението си Цигано ще бие Миочич? Мисля че не е достатъчно. Това което ще му донесе победата е комбинация от подобрено движение назад и подобрен дефанзивен бокс. Срещу Бен Ротуел Дос Сантос показа 5 рунда методично избягване на огражденията на клетката в комплект с разнообразни удари глава-тяло и лъжливи движения които му помогнаха да поеме минимално количество удари и взе решение с добра преднина в съдийските карти. Толкова предпазлив и в същото време с ясна мисъл как да спечели мача Цигано не сме виждали в двубоите му в UFC до този момент! Риска който поема Миочич последните няколко мача за да търси нокаута е недопустим срещу толкова опитен и труден съперник като Цигано. За да бие Цигано Миочич ще трябва да ползва целия си комплект умения борба, бокс и кикбокс за да създаде положения в които да обърка Цигано и да вкара мощни удари. Новата версия на Цигано, макар и по-бавна и поела доста поражения, е доста по-опитна и по-добре подготвена за шампионски мач от преди.

Моята прогноза е победа на Цигано с нокаут.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

добричката Холи

  0     Мнениеот TheRebel на 15 Юни 2017, 23:54

Сега гледах последния мач на Холи Холм, този срещу Де Рандами. Спомням си тогава щях да удрям яко на Холм и на Брънсън. Поне ми дойде акъла накрая и се отказах от единия от двамата тъпаци - Холм. :D

Но друга ми е мисълта. Спомняте ли си че края на 2-ри и края на 3-ти рунд Де Рандами замахва СЛЕД сирената за край на рунда? Първия път като се случи беше плътен удар, втория път пропусна. Но и двете бяха непозволени действия, де. И какво направи Холи Холм? Първия път като я удари Де Рандами Холи просто обърна гръб и си седна на столчето в ъгъла. После като стартира трети рунд оная Де Рандами подава ръка за поздрав и Холи й връща поздрава! Значи този боец ти е ударил СИЛНО в главата СЛЕД края на рунда и ти го поздравяваш?? Ми, добре. Айде може и да го приема. Може би Холи си мисли че Де Рандами не чула сигнала и й прощава... Но СЪЩОТО нещо се случва след края и на третия рунд. Холи пак си отива като някаква жертва в ъгъла, без да протестира, без нищо. Ъгъла й е бесен на рефера, на Де Рандами и на всички.. Обаче Холи нищо. В началото на 4-ти рунд Де Рандами подава отново ръка за поздрв и Холи ОТНОВО връща поздрава на Де Рандами!!! Изглеждаше почти дори като че ще се прегърнат.

Казвам ви, Холи не е файтър. Тя е атлет просто. Не е злобна, не е отмъстителна, не е гадна. А това са много важни черти на един боец шампионско ниво. Тя е добре трениран атлет /и с големи размери сравнена с доста от другите в категорията/ в много рехава женска дивизия, няма какво да си говорим. С играта която предлага Холи в мъжката до 135 паунда нямаше да я допуснат да се състезава в която и да е професионална организация, защото ще я смажат. Знаеш те ли че Холи е почнала с бойните спортове защото е отишла мисля в залата на Уинкълджон да тренира кардио-кикбокс и Уинкълджон я е забелязал че има талант и й предложил да тренира при него. Тя се бие точно като кардио-кикбокс. Много удари, много викане и нищо съществено. Тя си е атлет, добра душица, но няма сърце за истински боец. Защото се изискват гадни човешки качества, като например на Де Рандами качеството да не ти пука и да удряш хората след сирената за край на рунда.

Няма да имам доверие с парите си на човек който поздравява противника след като противника ДВА пъти го удря след гонга. Това е толкова сбъркано, че не е истина. :roll:

Друго което ми дойде като гледах наново тоя двубой е че: ето виж, след като ДВЕ жени показаха как трябва да се биеш с Холи в лицето на Миша и Валя, Де Рандами се оказа че схваща играта и изкопира геймплана им. А геймплана не беше сложен. Само ЧАКАНЕ, не следваш Холи из октагона, ЧАКАШ Я. Тя напада много очевидно, вика преди да удря и е много открита докато удря защото удря без никакъв гард и без защитни техники. Просто ходи докато удря. Което е абсолютно неправилно. Правилния подход е да си плъзгаш краката, не да ХОДИШ. Има разлика. Когато ги плъзгаш, оставаш в бойна стойка, когато ходиш разваляш стойката.

Имам много какво да казвам, но.. Много се надявам Корея поне да направи боя оспорван. Ако не атакува въобще и само ДЕБНЕ, шансовете й да победи са огромни. Хем ще си запази силите 5 рунда, хем ще даде на Холи предостатъчно шансове сама да се преебе с тия глупави атаки и викове които издава. Холи също така не може много да се възползва от обсега си. Виждате ли как стойката й е като на Рори Макдоналд? Приклекнала ниско и главата седи над предния й крак? Главата й не е над центъра на тежестта, което е над таза ти, а е пред него и максимално близко до противника. Това значи че дори противник с малък обсег може да ти удря главата без голямо усилие и риск. Ако не ползва ритници и бягане непрекъснато, главата й е почти като на поднос. А знаеме че водещия й прав е доста безполезен. Въобще когато води с удари с ръце не й се получава в 9 от 10 случаи най-вече заради движението й.

Бих добавил и неспособност на отбора й да подбира правилните двубои за нея. Като че ли от Джаксън/Уинк, или мениджъра й, не зная не знаят какъв точно стил противник е най-удобен за Холи. Мисля че стана пределно ясно че колкото по-агресивен противник сложиш пред Холи, с колкото по-ограничени умения и колкото по-склонен да напада на всяка цена, толкова по-добре. Когато не нападаш Холи й създаваш ОГРОМНИ проблеми, защото я ПРИНУЖДАВАШ сама да създава атаките си. А тя не умее да го прави, видя се вече няколко мача. Интересно е да се отбележи че отбора на Холи отказва двубой с корейката Жи Иеон Ким /която ще се бие с Пудилова в същата карта/. Жи Ким по мои сметки е доста по-удобен съперник от Корея. Тя е по-агресивен, доста по-агресивен противник от Корея. Вярно, има атлетизъм който Корея няма, но има приблизително същите габарити и вероятността да се набие мощно на удара ти е много по-голяма отколкото Корея. Не мога наистина да разбера защо са отказали мач с нея...
Подобна недообмислена постъпка е да не чакат мач с по-удобната Ронда Раузи за повече пари, а да се хвърлят да се бият с Миша Тейт, която има много по-многостранни атаки и най-важното борба.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Статистика на моите прогнози и залози

  0     Мнениеот TheRebel на 11 Юли 2017, 23:20

СТАТИСТИКА НА СПЕЧЕЛЕНИТЕ И ЗАГУБЕНИ ЗАЛОЗИ ПО ИВЕНТИ ОТ АПРИЛ 2016 ДО ЮЛИ 2017

ПРОЦЕНТ ПЕЧЕЛИВШИ ЗАЛОЗИ 45.4% (10 от 22)
СРЕДЕН КОЕФИЦИЕНТ НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ЗАЛОЗИ 2.98

UFC FN86: Rothwell vs. dos Santos
x 1.85 Ротуел

UFC FN88: Almeida vs. Garbrandt
6.75 Камози/Кох

UFC FN: McDonald vs. Lineker
x 4.90 Линекър/Саман/Олейник/Нгуен

UFC on Fox: Maia vs. Condit
x 1.60 Кембъл

UFC 202: Diaz vs. McGregor 2
x 3.15 Диаз/А.Джонсън

UFC FN: Lewis vs. Hunt
x 7.20 Люис/Кутелаба/Eлиот/Волкановски/Морага

UFC FN 111: Holm vs Correia
3.70 Тайбура/Ковингтън/Дос Аньос/Тък/Харис

UFC FN 112:
2.70 Рейес/Мийнс/Ветори/Хорчер

The Ultimate Fighter 25: Finale
x 22.00 М.Джонсън/Клоус/Таварес/Хил/Ишихара/Торес

UFC 213: Nunes vs. Shevchenko 2
1.75 Нунес/Уитакър

UFC FN 113: Nelson vs. Ponzinibbio
2.65 Понзинибио

UFC on Fox 25: Weidman vs. Gastelum
1.71 Ривера/Бургос

UFC 214: Cormier vs. Jones 2
x 1.70 Мойкано

UFC Fight Night: Pettis vs. Moreno
3.80 Грасо/Прайс

UFC Fight Night: Volkov vs. Struve
x 5.40 Волков/Тил/Бахозо

UFC Fight Night: Rockhold vs. Branch
x 1.65 Усман/Йотко

UFC Fight Night: Saint Preux vs. Okami
3.30 Ишихара/Абе

UFC 216: Ferguson vs. Lee
1.45 Фъргюсън/Харис

UFC Fight Night: Cerrone vs. Till
x 2.20 Лад/Кларк

UFC Fight Night 119: Brunson vs. Machida
2.00 Залески дос Сантос/Голм

UFC 217: Bisping vs. St-Pierre
x 4.80 Дъфи/Сейнт-Пру/Р.Браун

UFC FN 120: Poirier vs. Pettis
x 1.95 Албини/Норткът

UFC FN 121: Werdum vs. Tybura
x 1.89 Мийнс/Беноа

UFC 218: Holloway vs. Aldo 2
2.40 Сехудо/Торес
5.70 Хериг/Фелдър/Сехудо/Торес

UFC FN 123: Swanson vs. Ortega
2.50 Ортега/Андерс

UFC on Fox: Lawler vs. dos Anjos
1.85 Дос Аньос

UFC 219
x 2.30 Калвильо/Раунтри/Ветори

UFC Fight Night: Stephens vs. Choi
x 1.60 М.Джонсън

UFC 220
x 7.00 Миочич/Оездемир

UFC on Fox 27: Jacaré vs. Brunson 2
5.90 Пишел/Ким

UFC FN 125: Machida vs. Anders
x 2.40 Андерс/Сантос/Патрик/

UFC 221: Romero vs. Rockhold
2.30 Ромеро

UFC on Fox 29: Poirier vs. Gaethje
x 2.20 Гейчи

UFC Fight Night 128 - Barboza vs. Lee
x 3.51 Джонс/Чагас

UFC FN 130: Thompson vs. Till
x 1.99 Магни/Талеб/Тиъдору
1.90 Тил

UFC FN 132: Cowboy vs. Edwards
1.89 Eдуардс/Сасаки

The Ultimate Fighter 27 Finale
1.75 Адесания

UFC 226: Miocic vs. Cormier
x 1.75 Миочич/Коста

UFC FN 134: Shogun vs. Smith
x 4.60 Миранда/Ледет

UFC on Fox 30: Alvarez vs. Poirier 2
1.90 Хернандес

UFC 227: Dillashaw vs. Garbrandt 2
2.35 Дилашоу/Т.Сантос
2.65 Алдрич

UFC FN 135: Gaethje vs. Vick
2.35 Гейчи

UFC Fight Night 139: Korean Zombie vs. Rodríguez
2.70 Серони/ДеРандами

UFC Fight Night 140: Magny vs. Ponzinibbio
2.40 Понзинибио/Празереш

UFC Fight Night 141: Blaydes vs. Ngannou 2
2.75 Нгану
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Предишна

Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

cron