Най-големият сайт за бойни спортове

       

Залози на предстоящи събития

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

Re: Залози на предстоящи събития

  1     Мнениеот KungLao на 05 Мар 2017, 16:21

Един от най-скучните main event-и в историята. И двамата играха супер предпазливо, без поемане на почти никакви рискове. Виждам доста критики към Уудли, че не правил нищо цял мач, но същото важи и за Уондърбой и според мен след силния пети рунд, Ууудли си заслужи победата. Аз очаквах много по-атрактивен двубой, но може би напрежението от това да не допускат никакви грешки повлия изключително на качеството на двубоя.

Ландо и Теймур изиграха мача на вечерта като и двамата вкараха някои страхотни удари - wheel kick-а на Ландо и superman punch-а на Теймур са два от примерите. Ландо Ваната притежава много нестандартен стил, но има слаба защита и това му коства победата днес. Аз очаквах Ваната да използва много повече wrestling-а си и да търси takedownds, но се случи точно обратното. Теймур с трета поредна победа дава заявка за перспективен талант, но и той ще има проблеми с някои със стабилен wrestling и ground control.

Очаквах много повече от Рашад Еванс. Изглеждаше перфектно физически и като цяло започна добре, но после позволи на Кели да влезе в ритъм и загуби решението. Кели изглежда все по-впечатляващо всеки следващ мач като всеки път показва невероятно сърце. Жалко, че е на 39 години и няма много бъдеще пред себе си.

Cynthia Calvillo изглеждаше впечатляващо в дебюта си и въпреки че Аманда Купър не е кой знае колко класен противник класата която показа на земята Calvillо беше завидна. Интересно ще е да я видим срещу по-сериозен противник.

За пореден път си пролича колко много е израснал като боец Алистар откакто тренира в JacksonWink. Много умна стратегия от негова страна и въпреки че загуби първият рунд, следва до край стратегията си и успя да нокаутира Хънт с брутални колена. Алистар е един от най-добрите финишъри в историята на УФЦ и според мен само стъклената му брадичка го лиши от това да има по-големи успехи. Интересно е какво предстои пред него. Аз лично искам да гледам Mark Hunt vs Derrick Lewis и Alistair vs. Ngguano

Marcin Tybura спечели един много скучен мач, но поне показа че може да се бие на пълни обороти за 15 минути, за разлика от Хенрике които изгасна още всредата на втория рунд.

Най-голямата изненада за вечерта за мен беше победата на Дарън Елкинс. За пореден път показа колко невероятен боец с огромно сърце е. След като Бектич успя да вземе първите два рунда, смятах че мачът е свършил, но Елкинс типично за себе си се бори до последно и спечели много важна победа. Бектич е голям талант и тази загуба трябва да му послужи урок. Стилът му е страхотен и може да има големи успехи в УФЦ, но трябва да поработи малко върху агресията си, тъй като именно тя му коства победата.

Luke Sanders с изключително глупава грешка, която му коства победата. След като през цялото време доминираше двубоя и беше много близко до ТКО (Алкантара има късмет,че мачът не беше спрян още в първия рунд), след което беше заключен в kneebar. Респект за Алкантара, че до последно търсеше победата и успя да се завърне по страхотен начин.

Годбърг и Спиц могат да се конкурират с мейн ивента за най-скучен мач на вечерта. И двамата бяха напълно изтощени още по време на втория рунд.

Тайсън Педро също показа страхотен потенцял и ми е интересно какво предстои за него в бъдеще.

Първият мач беше и един от малкото които познах като краен резултат. Мораес изглеждаше впечатляващо в първите си два двубоя в УФЦ и именно заради това очаквах победа за него.
KungLao
KungLao
 
Мнения: 10
Регистриран на: 22 Дек 2016, 19:47
Град: burgas

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот TheRebel на 06 Мар 2017, 00:05

Не ми се ще Алистър да го дават на Нгану, защото е възможно да го победи и оставаме без една от новите перспективи в категорията. А Алистър сме го виждали вече в големи двубои.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Swanson vs. Lobov

  0     Мнениеот TheRebel на 19 Апр 2017, 14:37

UFC Fight Night 108: Swanson vs. Lobov

Къб Суонсън 1.15 с/у Артем Лобов 5.90
Артем Лобов тук е страшно подценен. Въобще, всеки път като видя толкова различни коефициенти за двамата бойци смятам че е грешка в една или друга степен. Защо? Това е бой в крайна сметка. Всичко се случва в боя, огромния фаворит може да нанесе непозволен удар и да го дисквалифицират, или да се самоконтузи нелепо например. В много редки случаи фаворит от сорта на 1.10-1.20 смятам за оправдан. Като например Майти Маус срещу почти който и да е или Крис Сайборг срещу която и да е. Това са бойци които ЩЕ победят дори противника им да е във върховна форма, дори те самите да нямат ден, дори да се контузят по време на мача (стига да не е нещо много драстично), пак ще победят. Така разбирам 1.10 коефициент - гарантирана победа. Тук можем ли да кажем че Къб Суонсън има "гарантирана" победа над Артем Лобов? - НЕ! Къб е на 33 години и показва значителна загуба на скорост за последните няколко години. Последния път когато записа нокаут е над Денис Сивер - който е много, много по-бавен от него. От онзи мач насам Къб показва бавно, но постоянно намаляване на скоростта с която удря, подвижността си и като цяло нивото на активност в октагона. Това щеше да е добре, ако имаше техника с която да компенсира липсата на скорост, но при него това не е така. След като отнася боя от Франки и Макс, от UFC предлагат на Къб отново подобно ниво опонент, но Къб отказва и поисква някой от ниския ранк. Дават му Х.Диас и Каважири. И двата двубоя ги взима, но формата е влошена. До толкова е влошена че се вижда без много гледане. Просто сложете клип на Къб срещу Сивер и клип на Къб срещу Каважири и ще видите двама много различни бойци.
Артем Лобов е много лош боец, спор няма. Или не точно лош, но неопитен срещу UFC бойци, защото Лобов има много опит извън UFC. Нещата които прави в октагона добре са малко и освен това ги прави по рискован начин.. начин който ако няма много стабилно кардио не може да поддържа за повече от два рунда. Но забелязвам много големи крачки напред от мача му срещу Алекс Уайт до мача му срещу Ишихара. Личи си че тактически е подготвен и знае какво да прави. Също има разлика във физиката му от първия му мач в UFC до сега. Сега, за мача му срещу Суонсън определено мисля че ще покаже максималното на което е способен и ще видим подобрена версия от мача с Ишихара. Дали ще е достатъчно срещу Суонсън? Не мисля. Но нямам доказателства за да го отпиша съвсем от двубоя. Лобов има мощ в удара си, върви напред и отрязва октагона горе-долу добре, може горе-долу да се пази от тейкдауни. По-важното от всякакви техн. анализи е че той няма какво да губи в този мач. Ако падне, всички са го очаквали, ако бие става автоматично топ-боец в категорията. От друга страна Къб може да загуби много. Ако падне е ясно, губи страшно много. Но дори да бие, ако не бие както трябва ще загуби много. Защото на него му трябва бърза и убедителна победа за да не изглежда като аматьор. Ако Къб търси бързата победа се излага на голяма опасност. След последния му мач не се знае в какво състояние му е брадичката въобще. Добра победа над Чой, но нека не се лъжем че това беше разходка в парка - Къб мина през огъня със Супербоя и това 100% му се е отразило. Ще видим колко му е здраво ченето срещу Артем.
Мисля че двубоя е или за пасуване напълно, или за малък залог за Артем. В НИКАКЪВ случай не бих слагал Къб по колонки и да подсилвам други залози. Къб не е Майти Маус срещу Уилсън Рейс!
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот TheWarrior на 20 Апр 2017, 00:06

Здравейте драги потребители на ММА.БГ :DD.Никога не съм коментирал в сайта активно новините и самия форум ,но всеки ден чета помията на повечето от вас. Приятно ми е да се запознаем.
Ta мисля да кажа ,че в всички сте големи философи и може да напишете буквално романи кой ще излезне победител от даден двубой ,но не ви връзва в това което правите. Не мисля ,че някой адекватен ще си помисли ,че Лобов има шанс изобщо да победи Къб (изключвам варианта ако се контузи по време на мача или с дисквалификация).За мен е смешно изобщо да има хора като Лобов във ЮФЦ.Вече е в организацията и първите си два мача ги губи,после изведнъж побеждава Chris Avila ,който съм го гледал между Диазите и голямата работа вече ,защото изкара една победа срещу опонент ,който също не се справя толкова добре.Почват да го промотират от ЮФЦ за следващия му мач срещу Teruto Ishihara ей така от нищо ,просто защото тренира с Конър.Мнението ми е ,че е супер незаслужено това да е в уфц и изобщо да му се обръща някакво внимание.От другата страна Къб се е бил буквално срещу топ бойците в Перо и някои от Леката категория.Преди да падне срещу Франки беше на път да има шанс за титлата дори.Следващите му 2 противника бяха доста неудобни стилово и дори и да се срещнат пак според мен ще падне.
Но аз вярвам ,че той ще победи и това ще са му най-лесните пари.
TheWarrior
TheWarrior
 
Мнения: 18
Регистриран на: 04 Юни 2014, 21:24
Град: sofia

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот TheRebel на 20 Апр 2017, 11:36

Дъ Уориър, тука не става въпрос за кой ще победи чисто и просто, а за залози. Темата е за залози. Къб на 1.10 коефициент е абсурд да се играе самостоятелно, и много голям риск да се слага към други фишове. Защото ако изгуби - губят всичките ти фишове, дори останалите мачове от тях да спечелят. А той от друга страна е само 1.10 и едва вдига общия коефициент на фиша. Не си заслужава.
А като гледаш последните мачове на тези двамата няма как да кажеш - да бе, Къб 100% ще го бие. Лобов си има шансовете. Особено ако покаже игра с която не е излизал досега в UFC. Кой очакваше да бие Ишихара? - мн. малко хора. Срещу Ишихара излезе много по-различен отколкото в предните си двубои, не го би на късмет, а с правилна тактика. Какво му пречи да излезе отново доста по-различен тук? Между мача му с Авила и Ишихара са 3 месеца. Между мача му с Ишихара и Суонсън са 5 месеца. Има почти два пъти повече време за развитие, така че очаквам големи промени от него. Къб се затрудни с имена като Х.Диас и Каважири. Да не забравяме че удари Каважири с коляно на земята за което трябваше да му отнемат точка. При нормални съдии и рефер това трябваше да е равенство, защото Къб загуби първия рунд. При отнемане на точка точките стават 28-28. Но другите двама съдии са дали 3-0 рунда, демек 30-27 и най-много победа с мнозинство, но пак това не беше чиста победа над един амортизиран боец със скромни умения като Каважири. Срещу Хо Чой пък беше еба ти грозния мач, ако се загледа човек. Хо Чой преби за отрицателно време 3ма души със съмнителни брадички в UFC и му лепнаха етикет нокаутьор, но реално Хо Чой не е пауър пънчър. Той е прецизен удряч и му трябват повече удари за да те нокаутира, плюс Къб има все още здрава кратуна. И най-важното, не може ама грам да се бие отстъпвайки. От което Къб се възползва и го би в последните два рунда. Дори Лобов може да се бие назад по-добре от Хо Чой, Хо Чой беше трагедия в този аспект.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

UFC 211: бърз поглед над някои мачове

  0     Мнениеот TheRebel на 09 Май 2017, 20:49

Миочич - Дос Сантос
Давам леко предимство на Дос Сантос защото е затегнал защитата си от удари и е повишил скоростта си от предишния мач с Миочич.
Йенджейчек - Андраж
Давам предимство на Йенджейчек заради опита ѝ в пет-рундови двубои, по-добрия страйкинг и цялостна игра.
Мая - Масвидал
Давам предимсво на Масвидал заради страйкинга и защитата от събаряния. Също и е по-млад.
Едгар - Родригес
Давам предимство на Родригес заради ритниците и динамичната си игра на земя. Също и е по-млад и голям.
Сехудо - Петис
Давам предимство на Петис заради по-добрия страйкинг и защита от събаряния и граплинг.
Алварес - Пойриер
Давам леко предимство на Пойриер заради много по-тежкия удар и добра цялостна игра.
Скели - Найт
Давам леко предимство на Найт заради по-добрия страйкинг. В останалите аспекти на играта са сравнително равни.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

UFC 212

  0     Мнениеот TheRebel на 02 Юни 2017, 19:45

Пичове, мисля че Витор пак е на някакви препарати. Между последния му мач и сега нямаше много време, а физиката му е променена бих казал видимо. Кантара го гледах преди малко и сравнен с предишния за боя с Гастелум, тук Витор изглежда по-свеж и здрав. Също мускулатурата е повече. Не е като на ТРТ, но е по-добре от последните 2-3 мача. Не бих залагал против него в този мач. Мисля че ще бие с нокаут.

Имам чувството че поне 2-ма от следните сравнително големи аутсайдери да поднесат изненада - Уолхед, Бамгбосе, Ковалкевич и Спайсли. Интересен ивент, пак няма да се спи явно! :)
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот pitbulll08 на 03 Юни 2017, 02:16

Същия си е Витор, никаква разлика няма визуално. Не само това, ами явно нещо в главата му не е наред, защото постоянно обикаля със "service dog", което е признак, че има някакво ментално заболяване. Жалко... :!:
Последна промяна pitbulll08 на 25 Окт 2017, 19:56, променена общо 1 път
Аватар
pitbulll08
 
Мнения: 167
Регистриран на: 01 Ное 2016, 11:29
Град: Бургас

Re: Залози на предстоящи събития

  0     Мнениеот burning на 03 Юни 2017, 10:42

Това са моите предложения за събитието:

Marco beltran
Vivian pereira
Iuri alcantra
Johhny eduardo
Eric spicely
Assuncao
BAMGBOSE(1 rund)
Nate marquardt
Kowalkiewich(dec)
Aldo

Rebel, не се залъгвай толкова по физиката. Тя изобщо не е добър показател особено като говорим за хора на 40 години и пред пенсия. Гледа ли вчера Биг Фута как припадна за пореден път? Бяха му разрешили ТРТ и е зобил яко, ама няма как да му помогне за толкова кратко време и особено като е толкова амортизиран. Сигурно изглеждаше по-зле и от предните мачове. Просто беше 130 килограма ли колко е бил не съм сигурен и издържа малко повече. Кен Шамрок, който е на 50+, това че изглеждаше като млад бодибилдър да не би да му помогна? Пак падна от още по-дъртия изглеждаш дооста по-зле, абе направо дядо Грейси. Общо взето и всичките препарати на света да вземе няма как да е дори близо до формата си преди 20 години(Белфорт). Стероидите ти помагат най-вече за бързо възстановяване от тренировките. Не могат да те направят непобедим ей така от нищото.
Аватар
burning
 
Мнения: 175
Регистриран на: 13 Фев 2012, 18:58
Град: varna

ПредишнаСледваща

Назад към ММА турнири и събития

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта