Най-големият сайт за бойни спортове

       

Какво да помпам във фитнеса?

Всякакви дискусии относно различни тренировки и упражнения.

Re: Какво да помпам във фитнеса?

  0     Мнениеот pipo на 12 Юни 2014, 21:25

Vam, благодаря за съветите - предполагам бяха за мен. :) Колкото до момчето с въпроса за корема, препоръчвам: лягаш по гръб, на земята, с ръце до задника. Партньор застава леко разкрачен над главата ти. Повдигаш краката към партньор, той ги бута първо в ляво, ти пак ги повдигаш, после пак повдигаш БЕЗ да докосват петите/краката пода, той бута в дясно, отново без да докосваш пода с крака, повдигаш и той този път бута в средата. Това е 1 повторение. Краката са прави в коленете и не докосват пода, докато не приключиш с повторенията. Мен лично много ми "пари" след това упражнение и винаги имам лека мускулна треска. Имай предвид, че това е главно за долните коремни мускули, както и страничните. Ако искаш "плочки" трябва и мазнината да изчистиш. Това вече е диета и "кардио" (тичане, скачане на въже, изкачване по стълби и т.н.).
Аватар
pipo
 
Мнения: 93
Регистриран на: 02 Ное 2012, 22:14
Град: София

Re: Какво да помпам във фитнеса?

  0     Мнениеот българиец на 12 Юни 2014, 22:03

VAm написа:
българиец написа:К'во, к'во? К'во рече преди да си проверил твоето тате да не е от махалата ви?


Не е лошо да признаеш,че не разбираш някой неща
Не знам майка ти и баща ти дали са щангисти,ама определено ти не си щангист,без да се заяждам


Че аз ли съм този, който в 90% от коментарите си пише подигравателно, че другите са експерти или се заяжда с хората, пуснали темите? Т. е. проблемите с Егото не са мои. И не съм и твърдял, че съм щангист, не съм и искал да бъда, а че имам опит и някакви знания, където от дългогодишна практика, къде от роднини, с които съм обсъждал, съветвал или просто гледал, в сферата на тежестите. Само че не може да мине номерът единствено с "не разбираш", а е добре ако разясниш кое в съветите ми и защо не правилно. Ма точно там няма да се справиш грам, защото "не е лошо да признаеш, че не разбираш някой работи", както за спорта, така и за правописа и граматиката в българския език.
Аватар
българиец
 
Мнения: 289
Регистриран на: 06 Мар 2012, 17:37

Re: Какво да помпам във фитнеса?

  0     Мнениеот pehi14 на 12 Юни 2014, 23:10

VAm , "българиец" винаги е бил обективен, културен, въздържан и си личи, че е на високо интелектуално ниво. Момчето определено има широки познания като цяло в сферата на спорта. Ти също вероятно имаш познания, вероятно си и спортист, но си един комплексар и каруцар!
Нищо лично- живи и здрави!
Аватар
pehi14
 
Мнения: 134
Регистриран на: 22 Дек 2011, 20:17
Град: Велико Търново

Re: Какво да помпам във фитнеса?

  0     Мнениеот VAm на 13 Юни 2014, 16:12

pehi14 написа:VAm , "българиец" винаги е бил обективен, културен, въздържан и си личи, че е на високо интелектуално ниво. Момчето определено има широки познания като цяло в сферата на спорта. Ти също вероятно имаш познания, вероятно си и спортист, но си един комплексар и каруцар!
Нищо лично- живи и здрави!



Сине

Няма нищо лошо да си каруцар
VAm
VAm
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Авг 2008, 09:51
Град: Стара Загора

Re: Какво да помпам във фитнеса?

  1     Мнениеот jamski на 15 Юни 2014, 13:27

Тия "хранение" по форомите са смешна работа, всеки си казва мнението, друг казва какво не харесва без да обижда, или другия да се обижда от критиката...за мене тип корс фит упражнения за страхотни за сила, експлозивност издръжливост: тяга, раменни преси, бърпита , суингове , обръщания ,напади, клекове, тръстери, спринтове, лостове - всички те дават екплозвиност от краката до ръцете а също така мисля и издръжливост ако се правят комплекси за по-дълго време.Плюс това тука в сайта също има стрхотни комплексни упражнения не ги подценявайте
Аватар
jamski
 
Мнения: 251
Регистриран на: 15 Мар 2011, 00:59

Re: Какво да помпам във фитнеса?

  0     Мнениеот galvanit на 16 Юни 2014, 09:43

jamski написа:Тия "хранение" по форомите са смешна работа, всеки си казва мнението, друг казва какво не харесва без да обижда, или другия да се обижда от критиката...за мене тип корс фит упражнения за страхотни за сила, експлозивност издръжливост: тяга, раменни преси, бърпита , суингове , обръщания ,напади, клекове, тръстери, спринтове, лостове - всички те дават екплозвиност от краката до ръцете а също така мисля и издръжливост ако се правят комплекси за по-дълго време.Плюс това тука в сайта също има стрхотни комплексни упражнения не ги подценявайте

Съгласявам се с теб. Много добре казано!
galvanit
galvanit
 
Мнения: 3
Регистриран на: 16 Юни 2014, 09:21
Град: София

Re: Какво да помпам във фитнеса?

  0     Мнениеот ttwe на 24 Ное 2014, 15:35

Специално за този "българиец" се регнах да му кажа, че с клек и тяга се прави коремна преса, ама някои явно не ползват пояса си при тези упражнения. С класичека военна преса (събрани крака и щанга) също може да се направи хубав корем. С тези упражнения се чистят и паласки и всичко по пояса, но зависи и от храненето разбира се. Другото популярно и успешно за корем са планковете. Останалите упражнения за безсмислени. На един спортист не му трябват изолиращи упражнения, да не говорим колко вредни са коремните преси и вдигането на крака под всякаква форма.
Аватар
ttwe
 
Мнения: 29
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:24
Град: Sofia

Re: Какво да помпам във фитнеса?

  0     Мнениеот VAm на 24 Ное 2014, 16:09

да не говорим колко вредни са вдигането на крака под всякаква форма.
:idea: :idea: :idea:
VAm
VAm
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Авг 2008, 09:51
Град: Стара Загора

Re: Какво да помпам във фитнеса?

  0     Мнениеот ttwe на 24 Ное 2014, 16:45

VAm написа:да не говорим колко вредни са вдигането на крака под всякаква форма.
:idea: :idea: :idea:


Да, на много хора им пука горе тазoбедрената или отзад, което макар и безболезнено, може да доведе до проблеми в бъдеще. Първия проблем е болка в кръста.
Аватар
ttwe
 
Мнения: 29
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:24
Град: Sofia

Re: Какво да помпам във фитнеса?

  0     Мнениеот българиец на 24 Ное 2014, 17:29

Я да поговорим колко са вредни? lol

Ако някой го боли нещо или има проблем, то няма как да знам индивидуално, всеки ще усети сам проблема си при дадено упражнение и ще го избягва, така че за каквото и ти, нЕкой си, си се регистрирал да ми кажеш, ми е все тая.

Изолиращите упражнения могат да са за няколко неща - сила, маса, издържливост и избухливост, така че колко да са вредни?

С клек и тяга, ако направиш корем - евала! Те влияят на всичко, но само на тях да разчиташ...
Аватар
българиец
 
Мнения: 289
Регистриран на: 06 Мар 2012, 17:37

ПредишнаСледваща

Назад към Тренировки и упражнения

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта