Най-големият сайт за бойни спортове

       

Най полезния граплинг стил за ММА ?

Новини, събития, дискусии за хората прекарващи повече време на земята, от колкото в стойка и обичат да използват ключове, захвати, хвърляния и други смазващи самочуствието техники.

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот шамари на 15 Фев 2012, 14:42

kuzman написа:
BVLGARIYI написа:А по темата за страйкинга като казах че страйкинга е на второ място нямах предвид че трябва да се тренира по малко или че не влиза в употреба самия аз съм тренирал бокс около 2 години и половина и знам колко е полезен но това че съм го тренирал не ми пречи да буда обективен и да виждам фактите че в мма битките граплинг бойците са много по успешни отколкото страйкинг бойците всеки който умее да бъде обективен би го видял освен твърдоглавците които не могат да признаят истината.

Точно от тая обективност, от която искаш да излизаме, не мога да се съглася с теб.
Това, което казваш важи за поколението бойци тип Марк Колман, Кевин Ренделман, Ранди Котюр и т.н., но нека ти напомня, че по това време, най-добрите хора, играещи в стойка СЪЩО са бивши борци и по това време тотално не се наблягаше на играта в изправено положение.
Трябва да си сляп, че да не видиш, че днешното поколение бойци набляга много силно на играта в стойка. Ето ти справка:
Шампиони, които играят предимно в стойка:
- JDS
- Jones
- Anderson Silva
- Dominik Cruze
Бойци в топ 10 на категориите си, които играят предимно в стойка:
- Overeem
- Cain Velasquez
- "Rampage" Jackson
- Machida
- Belfort
- Nick Diaz
- Carlos Condit
И още много други.
И имай предвид - болшинството от хората, които съм изредил, имат доста комплексни умения и някои от тях даже идват от граплинг стил и въпреки всичко предпочитат да играят в стойка.
Ако мога да обобщя - по настоящем, в ММА са развити много добре и граплинг стиловете и тези в стойка. Кой стил е най-подходящ за печелене на двубои - този, който най-много пасва на характера и генетичните дадености на състезателя.

Половин час търсих "Like" бутона!
шамари
шамари
 
Мнения: 160
Регистриран на: 13 Сеп 2008, 05:58
Град: надалеко

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот шамари на 15 Фев 2012, 15:19

BVLGARIYI написа: Вземете най простия и банален пример който може да се даде колкото и да не обичам баналните мнения може би така ще признаете истината. "Първа среща по правилата на мма на момче трениращо примерно борба от 9 години и момче трениращо кик бокс от 9 години бореца не е обърнал особенно внимание на играта в стойка както и кик боксьора в играта на земя". Процента на успешност от такъв тип срещи е в полза на бореца като подчертавам че винаги има изключения. Това беше просто пример не е нужно да се хващате за него и да изпадате в подробности. Дано поискате да ме разберете ........ :D но и да не го направите фактите остават същите успех ;)

Вземи най- простия и банален пример- борчето е тренирало на село при дядо, а кик боксьора е тренирал с националите...
Спорта не е математика!
Освен това, стил срещу стил мачове няма откак закриха Прайд- всички тренират комплексно.
На въпроса ти няма отговор, надявам се да разбереш след като прочетеш това:
Вчера имах нов ученик, който е тренирал половин година ММА във Франция с национал по борба и други доста добри треньори, но единственото събаряне, което знае е влизане в краката. Не знае как се ползват лакти и глави, не знае мръсен бокс.
През цялото време на земята се опитваше да играе БДД а аз му точкувах глави, лакти, колене, шутове и прилагах душене или ключове само при много сериозни грешки от негова страна.

БДД има добри измъквания/ смени на позиции/ ключове и душенета, но са зле откъм събаряния, контрол на земя, тъй като липсва концепция за туш/ добро задържане без ги. Контрира се перфектно с борба/ джудо/ самбо, ако се ползва позициране отгоре, повишено внимание към преобръщания, базова защита от душене/ ключ.
Борба- превъзходни умения за игра в клинч и събаряния. Отличен контрол на земя и задържания.
Контрира се с джудо/ самбо игра в клинч и събаряния. Бореца, поставен по гръб не умее много неща и обикновено поема удари или оставя незащитени ръце или врат.
Джудо- много добри хвърляния и топ контрол. Базов партер, придружен с много силова игра. Джудистите обикновено не са свикнали да им пипат краката...
Самбото е най- балансирания граплинг стил откъм хвърляния/ събаряния/ контрол/ туш/ ключове. В спортното самбо липсват душенета, та добър БДД играч би могъл да се възползва от това.

Най- добрия граплинг за ММА е ММА!
шамари
шамари
 
Мнения: 160
Регистриран на: 13 Сеп 2008, 05:58
Град: надалеко

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот faro на 15 Фев 2012, 16:42

Според мен "шамари" пише доста полезни и верни неща.
Аватар
faro
 
Мнения: 498
Регистриран на: 26 Окт 2009, 16:32

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот българиец на 08 Мар 2012, 14:32

шамари написа:С първото изречение автора прати темата в коша- "страйкинга на второ място..."


Направо. А самата тема е глупава. В свободните боеве се срещат основно четири вида граплинг - Борба, Джудо, Бразилско Жиу Жицу, Самбо. Невъзможно да се определи "кой е по-по-най". Което важи и за страйкинга.
Аватар
българиец
 
Мнения: 289
Регистриран на: 06 Мар 2012, 17:37

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот jamski на 20 Май 2013, 07:32

BVLGARIYI написа: Вземете най простия и банален пример който може да се даде колкото и да не обичам баналните мнения може би така ще признаете истината. "Първа среща по правилата на мма на момче трениращо примерно борба от 9 години и момче трениращо кик бокс от 9 години бореца не е обърнал особенно внимание на играта в стойка както и кик боксьора в играта на земя". Процента на успешност от такъв тип срещи е в полза на бореца като подчертавам че винаги има изключения. Това беше просто пример не е нужно да се хващате за него и да изпадате в подробности. Дано поискате да ме разберете ........ :D но и да не го направите фактите остават същите успех ;)Такаа прост и банален пример викаш?? И как по точно бореца ще победи боксьора ?Като му прилепи гърба на пода за повече от 5 секунди ли?Ще го тушира?Защото в борбата не се учат ключове, само контрол.И какъв е този процнет на успешност който е в полза на бореца ?В мма чиста борба няма тя подпомага jiujitsutu за да може да се направи събмишън, никой не е победил само и единственно с борба ! Иначе и аз се интересувам и искам да знам кой е наи добрия и ултиматен грапъл стил, и кой комбинара най много ключове контрол събарания
Аватар
jamski
 
Мнения: 251
Регистриран на: 15 Мар 2011, 00:59

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот OpenMatBJJ на 07 Ное 2013, 11:47

BJJ отдавна е наложило пълна доминация в граплинг средите, но ако се тренира за ММА е доста различно. Много от техниките не работят като има удари и сламове, затова и нещата на които се набляга са други.
В практиката в ММА са се наложили няколко варианта за бой на земя(не са в ред по ефективност):
1. BJJ за ММА (при специалист в областа)
2. Бойно Самбо
3. Борба за ММА (има много хора, които на земята не целят събмишъни а само позициониране и удари. Разбира се и защити от събмишъни)
4. Джудо за ММА (отново при специалист в областа)

Най-важното е не стила а нивото на треньора и опита който има в ММА. Но каквото и да тренира човек според мен е добра идея да посещава от време на време тренировки по Бразилско Джу Джицу за да си подобрява позиционната игра и защитите от събмишън.
Аватар
OpenMatBJJ
 
Мнения: 16
Регистриран на: 04 Ное 2013, 21:56
Град: sofia

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  2     Мнениеот българиец на 11 Ное 2013, 16:24

Ми да се е наложило твърдо над другите граплинг стилове - не е, но стои редом с тях със свои достойнства.

Тук не искам да засягам стилове или да ги поставям на второ място, но по мое впечатление, един страйкър по-бързо се ориентира в усвояването на някоя граплинг техника, докато граплърите по-бавно напредват с правилното изпълнение на удари, особенно с крака.
Аватар
българиец
 
Мнения: 289
Регистриран на: 06 Мар 2012, 17:37

Предишна

Назад към Граплинг

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron