Най полезния граплинг стил за ММА ?
17 мнения • Страница 1 от 2 • 1, 2
Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?
Мисля, че си прав за джудистите - изключително са технични, но смятам, че борбата и bjj имат повече приложение в мма схватките. По принцип борците и трениращите bjj са изключително добре подготвени за схватка на земя. Само малко им куца боя в стойка, но все пак се стремят да съборят противника и знаят достатъчно добри захвати за да довършат битката. Смятам обаче, че и самбото като техника е добро и приложимо в мма, защото самбистите знаят страшно много ключове и захвати, а и са много бързи за да съборят противника.
-
Защо ми се струва, че това ще е поредната тема от рода "На кой му е по-голяма пишката-джудиста, каратиста или самурая?"?
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
-
Aramis - Мнения: 456
- Град: София
С първото изречение автора прати темата в коша- "страйкинга на второ място..."
-
- Град: надалеко
шамари написа:С първото изречение автора прати темата в коша- "страйкинга на второ място..."
-
- Град: tryavna
Най-добър няма , защото всеки граплинг стил си има плюсове и минуси.
Never Back Down
-
Ace - Мнения: 2
- Град: Разград
Не съм се изказал " кой е най-добрия" поради простата причина че "най-добър" е относително понятие казах кой според вас е най полезен и целта беше именно тази да обсъдим плюсовете и минусите . Освен това казах че не задължавам никoй с моето мнение напротив всеки да изкаже собственото си мнение това обяснява че не търся спора в случая а просто всеки да сподели мнение било от собствени наблюдения или опит . Автоматично умните хора трябва да разберат че баналните сравнения с лафове като " най-кой му е по голяма пишката" са неподходящи защото пак казвам не съм целял спора ни най малко пък някакво съревнование между стиловете . А по темата за страйкинга като казах че страйкинга е на второ място нямах предвид че трябва да се тренира по малко или че не влиза в употреба самия аз съм тренирал бокс около 2 години и половина и знам колко е полезен но това че съм го тренирал не ми пречи да буда обективен и да виждам фактите че в мма битките граплинг бойците са много по успешни отколкото страйкинг бойците всеки който умее да бъде обективен би го видял освен твърдоглавците които не могат да признаят истината. Момчета съветвам ви да не бъдете предубедени към дадена тема че е за коша без дори да вниквате в смисъла на самата тема защото вие с подобни коментари като тези които публикувахте проваляте и разваляте темите дори и тези които имат потенциал да се развият и да бъдат интересни за хората !
-
BVLGARIYI написа:А по темата за страйкинга като казах че страйкинга е на второ място нямах предвид че трябва да се тренира по малко или че не влиза в употреба самия аз съм тренирал бокс около 2 години и половина и знам колко е полезен но това че съм го тренирал не ми пречи да буда обективен и да виждам фактите че в мма битките граплинг бойците са много по успешни отколкото страйкинг бойците всеки който умее да бъде обективен би го видял освен твърдоглавците които не могат да признаят истината.
Точно от тая обективност, от която искаш да излизаме, не мога да се съглася с теб.
Това, което казваш важи за поколението бойци тип Марк Колман, Кевин Ренделман, Ранди Котюр и т.н., но нека ти напомня, че по това време, най-добрите хора, играещи в стойка СЪЩО са бивши борци и по това време тотално не се наблягаше на играта в изправено положение.
Трябва да си сляп, че да не видиш, че днешното поколение бойци набляга много силно на играта в стойка. Ето ти справка:
Шампиони, които играят предимно в стойка:
- JDS
- Jones
- Anderson Silva
- Dominik Cruze
Бойци в топ 10 на категориите си, които играят предимно в стойка:
- Overeem
- Cain Velasquez
- "Rampage" Jackson
- Machida
- Belfort
- Nick Diaz
- Carlos Condit
И още много други.
И имай предвид - болшинството от хората, които съм изредил, имат доста комплексни умения и някои от тях даже идват от граплинг стил и въпреки всичко предпочитат да играят в стойка.
Ако мога да обобщя - по настоящем, в ММА са развити много добре и граплинг стиловете и тези в стойка. Кой стил е най-подходящ за печелене на двубои - този, който най-много пасва на характера и генетичните дадености на състезателя.
-
kuzman - Мнения: 147
- Град: Sofia
кузман разбирасе имаш право на мнение и го уважавам след като е изказано по сравнително интелигентен начин !
Само за справка с която виждам си на ясно но ще я кажа за тези които не са и за последен път ще поясня тезата си за страйкинга понеже не това е темата.
Основните спортове на някои от бойците които изброй въпреки завидните им страйкинг качества :
Jones - Класическа борба
Dominick Cruz - Борба
Overeem - Граплинг Съмбишън
Cain Velasquez - Свободна борба
"Rampage" Jackson - Свободна борба
И още много много други.
За това говоря че повечето успешни бойци основен спорт им е някой граплинг стил в началото на спорта са започнали да надграждат страйкинга върху граплинга и вече когато са пофесионалисти са много изравнени уменията им такива каквито трябва да бъдат затова са и в ufc . Вземете най простия и банален пример който може да се даде колкото и да не обичам баналните мнения може би така ще признаете истината. "Първа среща по правилата на мма на момче трениращо примерно борба от 9 години и момче трениращо кик бокс от 9 години бореца не е обърнал особенно внимание на играта в стойка както и кик боксьора в играта на земя". Процента на успешност от такъв тип срещи е в полза на бореца като подчертавам че винаги има изключения. Това беше просто пример не е нужно да се хващате за него и да изпадате в подробности. Дано поискате да ме разберете ........ но и да не го направите фактите остават същите успех
Само за справка с която виждам си на ясно но ще я кажа за тези които не са и за последен път ще поясня тезата си за страйкинга понеже не това е темата.
Основните спортове на някои от бойците които изброй въпреки завидните им страйкинг качества :
Jones - Класическа борба
Dominick Cruz - Борба
Overeem - Граплинг Съмбишън
Cain Velasquez - Свободна борба
"Rampage" Jackson - Свободна борба
И още много много други.
За това говоря че повечето успешни бойци основен спорт им е някой граплинг стил в началото на спорта са започнали да надграждат страйкинга върху граплинга и вече когато са пофесионалисти са много изравнени уменията им такива каквито трябва да бъдат затова са и в ufc . Вземете най простия и банален пример който може да се даде колкото и да не обичам баналните мнения може би така ще признаете истината. "Първа среща по правилата на мма на момче трениращо примерно борба от 9 години и момче трениращо кик бокс от 9 години бореца не е обърнал особенно внимание на играта в стойка както и кик боксьора в играта на земя". Процента на успешност от такъв тип срещи е в полза на бореца като подчертавам че винаги има изключения. Това беше просто пример не е нужно да се хващате за него и да изпадате в подробности. Дано поискате да ме разберете ........ но и да не го направите фактите остават същите успех
-
Аз попринцип също предпочитам граплинг стиловете.Но в мма вече почти всички състезатели са комлексни.
И между другото съм забелязал,че ако се бият двама много добри граплери един срещу друг,те предимно играят в стойка,като че ли не смеят да се метнат на земята,защото всеки знае,че другия е добър в граплинга.
И между другото съм забелязал,че ако се бият двама много добри граплери един срещу друг,те предимно играят в стойка,като че ли не смеят да се метнат на земята,защото всеки знае,че другия е добър в граплинга.
-
Qk - Мнения: 161
17 мнения • Страница 1 от 2 • 1, 2