Най-големият сайт за бойни спортове

       

Най полезния граплинг стил за ММА ?

Новини, събития, дискусии за хората прекарващи повече време на земята, от колкото в стойка и обичат да използват ключове, захвати, хвърляния и други смазващи самочуствието техники.

Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот BVLGARIYI на 11 Фев 2012, 21:05

Предполагам всички сме на мнение че граплинг стиловете са в основата на ММА , страйкинг уменията също са много важни но остават на второ място. Целта на тази тема е всеки да сподели кой граплинг стил е най полезен за мма и защо ? След като аз правя темата е редно и аз да споделя какво мисля като не твърдя че съм прав просто аз така виждам нещата ако мислите по различно от мен кажете. :) Безспортно BJJ има най голям арсенал от техники на земята следвано от граплинг съмбишън втори е защото му лиспва кимоно, но дали са най полезни лично аз се съмнявам понеже състезателите които основен спорт им са тези стилове толкова много се концентрират да направят ключ че в повечето случаи ядат страшно много бои нищо че не малко пъти вземат победи вземете за пример Франк Мир един от най добрите граплери. Ще обърна внимание на борците които лично аз много увачавам защото борбата им е изградила доминиращ характер които им помага страшно много. Друг техен плюс е че умеят да те съборят определено са най добри в тейкдалните, а аз така мисля че трябва да се проведе един мма мач в случай че силната ти страна не е страйкинга но им куцат ключовете ако не са обърнали специално внимание на тях и ако се изморят да бият на земята какво става ...... биват излъгани и заключени в повечето случаи или принудени да се изправят след което губят от някои нокаут ( пример ). Темата ще я приключа с тези които мисля че стилът им е най полезен и това са джудистите изключително хитри по отношение да те съборят ( чрез подсечка в повечето случаи ) след което също като борците имат много добър контрол на земята но умеят почти всички ключове и задушавания ако им се наложи , не допускат грешката на състезателите от bjj да забравят че трябва да се бият и докато направят ключа които са намислили главата им да се превърне във спукан airback :D
BVLGARIYI
BVLGARIYI
 
Мнения: 118
Регистриран на: 01 Ное 2011, 09:49

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот rck8888 на 11 Фев 2012, 21:48

Мисля, че си прав за джудистите - изключително са технични, но смятам, че борбата и bjj имат повече приложение в мма схватките. По принцип борците и трениращите bjj са изключително добре подготвени за схватка на земя. Само малко им куца боя в стойка, но все пак се стремят да съборят противника и знаят достатъчно добри захвати за да довършат битката. Смятам обаче, че и самбото като техника е добро и приложимо в мма, защото самбистите знаят страшно много ключове и захвати, а и са много бързи за да съборят противника.
rck8888
rck8888
 
Мнения: 166
Регистриран на: 23 Яну 2012, 20:48

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот Aramis на 12 Фев 2012, 11:05

Защо ми се струва, че това ще е поредната тема от рода "На кой му е по-голяма пишката-джудиста, каратиста или самурая?"?
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
Аватар
Aramis
 
Мнения: 456
Регистриран на: 08 Яну 2009, 01:41
Град: София

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот шамари на 12 Фев 2012, 11:49

С първото изречение автора прати темата в коша- "страйкинга на второ място..."
шамари
шамари
 
Мнения: 160
Регистриран на: 13 Сеп 2008, 05:58
Град: надалеко

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот barakuda на 12 Фев 2012, 12:56

шамари написа:С първото изречение автора прати темата в коша- "страйкинга на второ място..."

lol lol lol
barakuda
barakuda
 
Мнения: 37
Регистриран на: 18 Сеп 2011, 15:31
Град: tryavna

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот Ace на 13 Фев 2012, 01:50

Най-добър няма , защото всеки граплинг стил си има плюсове и минуси.
Never Back Down
Аватар
Ace
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Яну 2012, 01:18
Град: Разград

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот BVLGARIYI на 15 Фев 2012, 00:48

Не съм се изказал " кой е най-добрия" поради простата причина че "най-добър" е относително понятие казах кой според вас е най полезен и целта беше именно тази да обсъдим плюсовете и минусите . Освен това казах че не задължавам никoй с моето мнение напротив всеки да изкаже собственото си мнение това обяснява че не търся спора в случая а просто всеки да сподели мнение било от собствени наблюдения или опит . Автоматично умните хора трябва да разберат че баналните сравнения с лафове като " най-кой му е по голяма пишката" са неподходящи защото пак казвам не съм целял спора ни най малко пък някакво съревнование между стиловете . А по темата за страйкинга като казах че страйкинга е на второ място нямах предвид че трябва да се тренира по малко или че не влиза в употреба самия аз съм тренирал бокс около 2 години и половина и знам колко е полезен но това че съм го тренирал не ми пречи да буда обективен и да виждам фактите че в мма битките граплинг бойците са много по успешни отколкото страйкинг бойците всеки който умее да бъде обективен би го видял освен твърдоглавците които не могат да признаят истината. Момчета съветвам ви да не бъдете предубедени към дадена тема че е за коша без дори да вниквате в смисъла на самата тема защото вие с подобни коментари като тези които публикувахте проваляте и разваляте темите дори и тези които имат потенциал да се развият и да бъдат интересни за хората !
BVLGARIYI
BVLGARIYI
 
Мнения: 118
Регистриран на: 01 Ное 2011, 09:49

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот kuzman на 15 Фев 2012, 08:08

BVLGARIYI написа:А по темата за страйкинга като казах че страйкинга е на второ място нямах предвид че трябва да се тренира по малко или че не влиза в употреба самия аз съм тренирал бокс около 2 години и половина и знам колко е полезен но това че съм го тренирал не ми пречи да буда обективен и да виждам фактите че в мма битките граплинг бойците са много по успешни отколкото страйкинг бойците всеки който умее да бъде обективен би го видял освен твърдоглавците които не могат да признаят истината.

Точно от тая обективност, от която искаш да излизаме, не мога да се съглася с теб.
Това, което казваш важи за поколението бойци тип Марк Колман, Кевин Ренделман, Ранди Котюр и т.н., но нека ти напомня, че по това време, най-добрите хора, играещи в стойка СЪЩО са бивши борци и по това време тотално не се наблягаше на играта в изправено положение.
Трябва да си сляп, че да не видиш, че днешното поколение бойци набляга много силно на играта в стойка. Ето ти справка:
Шампиони, които играят предимно в стойка:
- JDS
- Jones
- Anderson Silva
- Dominik Cruze
Бойци в топ 10 на категориите си, които играят предимно в стойка:
- Overeem
- Cain Velasquez
- "Rampage" Jackson
- Machida
- Belfort
- Nick Diaz
- Carlos Condit
И още много други.
И имай предвид - болшинството от хората, които съм изредил, имат доста комплексни умения и някои от тях даже идват от граплинг стил и въпреки всичко предпочитат да играят в стойка.
Ако мога да обобщя - по настоящем, в ММА са развити много добре и граплинг стиловете и тези в стойка. Кой стил е най-подходящ за печелене на двубои - този, който най-много пасва на характера и генетичните дадености на състезателя.
Аватар
kuzman
 
Мнения: 147
Регистриран на: 06 Мар 2011, 20:12
Град: Sofia

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот BVLGARIYI на 15 Фев 2012, 11:10

кузман разбирасе имаш право на мнение и го уважавам след като е изказано по сравнително интелигентен начин !
Само за справка с която виждам си на ясно но ще я кажа за тези които не са и за последен път ще поясня тезата си за страйкинга понеже не това е темата.
Основните спортове на някои от бойците които изброй въпреки завидните им страйкинг качества :
Jones - Класическа борба
Dominick Cruz - Борба
Overeem - Граплинг Съмбишън
Cain Velasquez - Свободна борба
"Rampage" Jackson - Свободна борба
И още много много други.
За това говоря че повечето успешни бойци основен спорт им е някой граплинг стил в началото на спорта са започнали да надграждат страйкинга върху граплинга и вече когато са пофесионалисти са много изравнени уменията им такива каквито трябва да бъдат затова са и в ufc . Вземете най простия и банален пример който може да се даде колкото и да не обичам баналните мнения може би така ще признаете истината. "Първа среща по правилата на мма на момче трениращо примерно борба от 9 години и момче трениращо кик бокс от 9 години бореца не е обърнал особенно внимание на играта в стойка както и кик боксьора в играта на земя". Процента на успешност от такъв тип срещи е в полза на бореца като подчертавам че винаги има изключения. Това беше просто пример не е нужно да се хващате за него и да изпадате в подробности. Дано поискате да ме разберете ........ :D но и да не го направите фактите остават същите успех ;)
BVLGARIYI
BVLGARIYI
 
Мнения: 118
Регистриран на: 01 Ное 2011, 09:49

Re: Най полезния граплинг стил за ММА ?

  0     Мнениеот Qk на 15 Фев 2012, 12:41

Аз попринцип също предпочитам граплинг стиловете.Но в мма вече почти всички състезатели са комлексни.
И между другото съм забелязал,че ако се бият двама много добри граплери един срещу друг,те предимно играят в стойка,като че ли не смеят да се метнат на земята,защото всеки знае,че другия е добър в граплинга.
Аватар
Qk
 
Мнения: 161
Регистриран на: 09 Яну 2010, 20:17

Следваща

Назад към Граплинг

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron